PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629532}

Hunter x Hunter

2011 - 2014
8,3 6,7 tys. ocen
8,3 10 1 6672
9,0 2 krytyków
Hunter x Hunter
powrót do forum serialu Hunter x Hunter

Im dalej w las…

ocenił(a) serial na 7

Pierwsze „sezony” wg netflix naprawdę się zajarałem aż  nie mogłem się oderwać. Arc z greed island już się łapałem, że coraz więcej patrzę w telefon, motyw „gry” w ogóle mi nie podchodził, z którego ostatecznie niewiele się wydarzyło(gra w zbijaka i Razor jedyny moment wart uwagi) a następujący arc mrówek to już w ogóle tragedia. Rozwleczony na ok 60odc arc jakichś zmutowanych mrówek, które w moment stały się silniejsze od ludzkości gdzie na ratunek gatunku przybyło raptem parę bezbarwnych postaci(poza Netero). Tragiczny wątek, jedynie walka Netero z Meurem była wspaniała ale nie rekompensująca tylu odcinków tego wątku. Najciekawsze postaci takienjak Hisoka, Illumi, w sumie cała rodzina Zoldyckow, Trupa fantomu, chrollo, zostały wyautowane na rzecz overopowered mrowek chimerzych, którym czoła stawiało w/w parę nieciekawych postaci. W mojej ocenie z zachwytów i pewnego 9/10 spadło do 7/10 przez rozwleczony, słaby wątek mrówek chimer, następujący po już średnio-ciekawym ale ok wątku greed island.

ocenił(a) serial na 7
GN0JU

Zdecydowanie się zgadzam. Pierwsze odcinki bardzo fajnie pokazują postacie - szkolenie na łowcę, rodzina Zoldyck`ów, Podniebna Arena, YorkNew City arc - bardzo fajne, a wtedy następuje Geed Island Arc gdzie fabuła zaczyna siadać... gdy myślałem, że będzie teraz lepiej okazuje się, że wchodzą mrówki na sterydach, które w ciągu kilku miesięcy są silniejsze od wszystkich ludzi... a na przeciw nim wystawiamy elitę, najlepszych z najlepszych i... zamiast rzucić na nich najlepszych z najlepszych - dostajemy 1 koksa i 2 leszczy... a i ich uczniów. No sorry. Do tego kolejnych 2 leszczy (głównych bohaterów), którzy są tak wyjątkowi, że w ciągu kilku miesięcy mają decydować o losach świata -_- im dalej tym gorzej. Jestem na ~115 odcinku, ale już cały sentyment opadł do serii i na tle wielu innych anime jest średnio...