PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608346}

Idiota za granicą

An Idiot Abroad
2010 - 2012
7,8 2,7 tys. ocen
7,8 10 1 2667
7,0 2 krytyków
Idiota za granicą
powrót do forum serialu Idiota za granicą

Jak dla mnie część jego dygresji wskazuje na dość dobrą aktywność szarych komórek.

ocenił(a) serial na 10
AureaDicta

Moim zdaniem jest po prostu obiektywny. Mówiąc swoje zdanie nie można od razu nazywać go idiotą....

ocenił(a) serial na 9
maciohinda

ktory odcinek lubisz najbardziej:-)

ocenił(a) serial na 10
AureaDicta

hmmm trudne pytanie. Myślę że Brazylia lub Podróz Drogą 66

ocenił(a) serial na 9
maciohinda

dla mnie Chiny byly genialne

ocenił(a) serial na 10
AureaDicta

Szczerze mówiąc większość odcinków jest genialnych ;)

ocenił(a) serial na 9
maciohinda

zgadzam się ale dla mnie chiny byly naj:-)

ocenił(a) serial na 7
AureaDicta

Ja myślę,że z poszanowaniem dla całej jego banalności i naiwności wypowiada myśli każdego z nas. W ogóle cała seria "Idioty.." przedstawia całkiem prawdziwą perspektywę i odczucia człowieka na wakacjach - ach ta marudność (:

ocenił(a) serial na 9
searcreep

najlepsze były Chiny i jego reakcja na konsumpcję jajka z płodem ;)

ocenił(a) serial na 9
AureaDicta

myślę, że Karl jest bardzo inteligentnym człowiekiem. Po prostu ma mentalność typowego anglika, któremu nic się nie podoba co nie-angielskie. Z drugiej jednak strony, przypomina mi to zachowanie naszego narodu na wczasach... Polacy niestety też na wszystko narzekają, a to na jedzenie, a to na atrakcje itp.

Co do odcinków, to bardzo mi się podobał chyba ten z Egiptu... Co mieszkał w takim hoteliku na piętrze i narzekał na hałas za oknem :D. Liczę na 3 serię... Ba! Na 4 i 5 też :)

qbsonik

Ja się dziwię, że ci ludzie z nim wytrzymują, ta cała załoga ale też ci którzy go poznają, miejscowi. Na dłuższą metę gość jest nie do zniesienia, chociaż z drugiej strony takie było założenie programu chyba...
Ma dobre momenty i przemyślenia nieraz, ale w niektórych chwilach jego ignoracja jest wyższa niż te wszystkie cuda jakie ma zobaczyć.
Nie dziwie się, że ten przewodnik po dźungli tak od nich uciekał, nawet się z nim nie żegnając

ocenił(a) serial na 9
tiuric

Ciężko się nie zgodzić z tym co piszesz, Karl jest bardzo oryginalny... Ale takie było założenie programu - znajdźmy największego malkotenta w UK i wyślijmy go w najdalsze zakątki świata :) - i chyba się udało.

Przyznam jeszcze, że kilka razy się zastanawiałem czy chwilami Karl po prostu gra... Umówmy się, można narzekać, ale aż tyle? :)

qbsonik

Też nad tym myślałam, ale to jest tak autentyczne, że... no je żeli gra, nawet momentami, to kosi większość załogi w Hollywood, w każdym razie gość zasługuje na słowo, które powtarza ciągle - knob

swoją drogą ciekawe ile mu płacą?

ocenił(a) serial na 9
AureaDicta

Zdecydowanie bardziej na miano idiotów zasługują panowie w studio :)
Karl świetny, podziwiam filozoficzne podejście do napotykanych absurdów i cierpliwość do pomysłów, na które wpadają jego koledzy - moje ulubione momenty to:
- chwila zadumy nad życiem towarzyskim patyczaka w dżungli,
- efekty po spożyciu robaczka z tequili w Meksyku, prawie miałam to samo ;)
- widok i komentarze po założeniu stroju zapaśnika w Mongolii - popłakałam się ze śmiechu.
Kapitalny serial :)

ocenił(a) serial na 9
AureaDicta

Zdecydowanie nie jest idiotą, ma swoje zdanie, nie bo się go bronić i ma bardzo praktyczne podejście do wszystkiego. W Egipcie facet w restauracji wirował w kolorowej kiecce. Taniec mu się nie podobał, ale przynajmniej facet działał jak wentylator. Ten gość zawsze znajdzie plusy w niewygodnej dla niego sytuacji. Uwielbiam go :)

ladygreenroom

Czy Wy jesteście pijani ludzie? Postać Karla stworzona do tego serialu nie jest idiotą? Przecież jego spostrzeżenia trącą mało rozgarniętym 13-latkiem. Nie mówię tutaj o całym tym malkontenctwie i marudzeniu, ale o jego przemyśleniach dotyczących innych ludzi i kultur. Serial jest dosyć ciekawy i pomysłowy, ale zarazem "do bani" biorąc pod uwagę, że wszystko jest wyreżyserowane i sztuczne.

lukaasz471

Mylisz się.

ocenił(a) serial na 6
AureaDicta

Przeczytałam o nim co n ieco i wiem, że koleś pisze artykuły, wydał książki itd....wiec głupi to on na pewno nie jest. Poza tym jego komentarze, o ironio, są w głębi całkiem mądre- oblekane w głupie słowa, ale pełne prawdy. Oglądając niektóre odcinki miałam wrażenie, że on po prostu mówi głupie rzeczy na zawołanie, bo taką dostał rolę- nie lubię takich sytuacji. Niektóre jednak sytuacje naprawdę mnie rozbawiły. Ogólnie jest to całkiem ok cykl podróży w towarzystwie kamer, dzięki którym widzowie mogą zobaczyć piękne zakątki od tej ciemnej, czasem odrażającej strony...Mi np to show otworzyło oczy na pwne sparwy i pomogło obalić pewne teorie związane z miejscami, które Karl odwiedził....ja daję 6, bo ten serial jak dla mnie jest po prostu niezły, ale nic więcej :)

ocenił(a) serial na 7
AureaDicta

Postać Karla jest "idiotą", choć bardziej pasowałoby określenie "maruda" albo "malkontent". Natomiast sam Karl NIE JEST idiotą, jedynie takiego gra, a widzę, że trzeba to niektórym w prosty sposób wytłumaczyć, bo nabierają się, jak stare babcie na autentyczność Trudnych Spraw. :P Mimo tego, że i jedno i drugie jest reżyserowane w taki sposób, żeby widz wiedział, że to jednak gra.

ocenił(a) serial na 8
AureaDicta

Bardzo inteligentny z absurdalnym poczuciem humoru. Uwielbiam go. Myślę też, że wiele scen ci scenariusz a on jest świetnym aktorem.