Bardzo dobry serial, tylko szkoda ze zakonczenie jest takie otwarte, pozostaaia wiele pytan bez odpowiedzi, np. w jaki sposob ci kosmici dostali sie na ziemie, jaki zwiazek jest miedzy zarodnikami a "plaszczkami" (oprocz koloru i pochodzenia), co dalej z szeryfem i Larkin, czy sie to powtorzy czy wylapia te "plaszczki", jak obronia sie przed deszczem zarodnikow itp.
ahh... dokładnie... tak bardzo żałuję, że nie ma drugiej serii! Teraz można jedynie samemu sobie ułożyć w głowie dalszą część;) ja chyba tak zrobię, bo ten koniec, który pozostawia tyle do wyjaśnienia nie daje mi spokoju...
A jak to sie skończyło?Ktoś mi może napisać,bo akurat jak w TV były ostatnie odcinki to mnie nie było w domu,bo byłam na wakacjach;P
[SPOILER]
W bazie wojskowej wszyscy juz zarażeni żołnierze gromadzą cywili. W pewnym momencie zaczynają wszystkich spychać do wody, gdzie są te płaszczki.
Kilka osób wpada, ale reszta zostaje ocalona, gdyż szeryf wraz z innym oddziałem wojska przystępuje do akcji i odbija bazę.
Wtedy następuje wileki deszcz zarodników, które wpadają do morza.
Nie pamiętam już , co się stało z Larkin na końcu, ale chyba ginie.
[/SPOILER]
Witam wszystkich!
Mam pytanie czy ktoś może ma nagrany ostatni odcinek albo wie skąd go ściągnąc bo zawsze sobie nagrywałem bo w tym czasie pracuje a pech chciał że właśnie na ostatnim odcinku wyłączyli mi prąd w dzielnicy!!!!
Można się pociachać!!!!
Ktoś pomoże???
pozdrawiam
Yogi
Larkin nie ginie "oficjalnie", zostaje jednak przypadkowo postrzelona przez jednego z chłopaków, którzy trzymają całą rodzinę jako zakładników. Traci bardzo dużo krwi, więc Tom (szeryf) wpada na pomysł, który być może ją uratuje.. Jedzie z nią na plażę i wchodzą do wody. Russ (którego nie było w domu w momencie tych wydarzeń) wyrusza, by ich odnaleźć, w końcu trafia na plażę, gdzie Tom stoi samotnie i ogólnie jest bardzo poruszony (ma na sobie krew Larkin). Nie potrafi odpowiedzieć Russowi na pytanie, co się z nią stało, ale to wiadomo od razu...
Świetne zakończenie, oglądałam ten serial 2 razy i zakończenie za każdym razem całkowicie mnie ścięło ;) Jednocześnie uwielbiam je i nienawidzę go.
Co się stało z Larkin? Co będzie z jej dzieckiem (przecież była w ciąży)? Możliwe, że umrą oboje (wydaje mi się, że pomarańczaki nie skopiują organizmu, w którym rozwija się inny.. ale kto wie?).
Pozdrawiam i.. radzę mimo wszystko obejrzeć ten odcinek, choćby dla ostatniej sceny.
Serial naprawdę jest dobry... Nie cierpię powtórek w TV ale zamiast powtarzać jakieś bezsensowne seriale, które ludzie mają daleko w swoim szanownym poważaniu to mogliby dać coś interesującego : jak np. ten serial.
Nie jest on taki jakich wiele (i żyli długo i szczęśliwie...), a w dodatku nieźle wciąga... Tak jak mówili poprzednicy: warto obejrzeć choćby dla ostatniego odcinka.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Serial jest świetny, wciąga, trzyma w napięciu, więc mogliby powtórzyć ten serial zamiast ciągłych powtórek różnych dennych "słodzików".
czy ja wiem, czy nie lepiej, ze zakonczyli na 1 sezonie. Mowiąc szczerze mi sie mega podoba, ze reszte trzeba
sobie dopowiedziec, zwlaszcza w przypadku, gdy rozwiazanie jest tak banalnie proste!
Ja dalem 8/10, bo pierwsze 4 odcinki nie by ciekawe, czy tez wciagajace. Jednakze rzeszta epsów mnie
pochlonela!