Witam wszystkich,
ostatnimi czasy seriale wkręciły mnie na tyle, że nie mam ochoty oglądać pełnometrażówek, ale nie o tym tutaj będziemy się rozwodzić.
Otóż zauważyłem kilka bardzo dobrych tytułów, które jednak nie wygrały bitwy o widza z innymi wyjadaczami, pomimo że zdecydowanie na to zasługiwały, nawet mocniej niż nie jeden serial o kilku sezonach.
Dlatego też pomóżcie mi proszę i dopisujcie w tym temacie tytuły seriali wybitnych, które skończyły swój żywot na jednym sezonie, pomimo tego że były rewelacyjne.
Zacznę ja:
Carnivale (wiem, 2 sezony, ale w miarę szybko anulowany więc się liczy)
Raines (genialny serial kryminalny, nakręcono tylko 6 odcinków)
Flash Forward ( jak dla mnie najciekawszy serial sci-fi ostatnich lat)
Invasion (ciekawy serial o ...inwazji kosmitów)
Dark Skies (stary serial, ówczesny konkurent x-files, prawie równie dobry)
zapewne znajdzie się jeszcze kilka tytułów, ale na razi mam pustkę w głowie, więc licze na Wasze sugestie. Dla tych co zauważyli pewną zbieżność, moje tytuły w mniejszym lub większym stopniu zahaczają o jakiś pierwiastek "nadnaturalny" żeby nie uogólniać, gatunek sci-fi, z tego względu że staram się oglądać hybrydy gatunkowe, ale oczywiście nie sugerujcie się tym, i wpisujcie również seriale bez sci-fi w gatunku:)
Mam nadzieję że stworzymy tu listę oryginalnych, i ciekawych seriali które powinny gościć na naszych ekranach więcej czasu niż nie jeden kilku-sezonowiec. Pozdrawiam
Od siebie dodam Jerycho - bardzo ciekawy serial (co prawda ma 2 sezony ale drugi sezon ma tylko 7 odcinków)
Jericho fajne i ogólnie serial zamknięty .
HEROES ( nie zakończony - ponoć miał być pełnometrażowy film kończący serial, nie ma dalej )
JEKYLL (
No Jericho swietny serial z tym sie zgodze szkoda ze zamkniety , a nawiazujac do głownego watku to jeszcze jest "The V" aka Goscie taki nawet nawet serial i zredukowany do 2 sezonow. Dobrze ze bedzie 4 sezon "The Fringe" :) on kładzie reszte seriali s-f
The Event i przebłysk jutra to perełki a mimo to nie ma 2 sezonu:( W The Event zakończenie genialne jak dla mnie... strasznie to wkurzające, że producent nie ma żadnego zobowiązania wobec widza i może sobie uciąć serial kiedy chce
Jeremiasz kufa!!!!!11!!!
Bardzo ciekawy serial luźno oparty na komiksie o tym samym tytule. opowiada o świecie w którym tajemnicza choroba zabiła wszystkich dorosłych powyżej 11 roku życia, zakazano dalszej emisji w stanach bo coś tam nie podobała się im postawa rządu ukazana w serialu, ale na szczęście jakaś kanadyjska stacja tv się zlitowała i na hypcika zrobiła końcówkę.
Może nie są to genialne seriale, ale miło się je oglądało... i jednocześnie najgorsze zakończenia jakie mogą być.
Helcats
Jane By Design
Privileged
Suburgatory
Tru Calling
The Secret Circle
Zdecydowanie "Utopia". Jestem wręcz zbulwersowany niską oglądalnością serialu. Tak niską, że trzeba było go skasować..