Ja, Klaudiusz

I, Claudius
1976
8,1 5,4 tys. ocen
8,1 10 1 5415
9,0 3 krytyków
Ja, Klaudiusz
powrót do forum serialu Ja, Klaudiusz

Bardzo slaby

użytkownik usunięty

Wg. mnie to bardzo slaby film, szkoda czasó na ogladanie niego.

ocenił(a) serial na 9

Jeśli tak uważasz, to dlaczego dodałeś Klaudiusza do swoich ulubionych filmów? Zadziwiające!

Może jednak nie jesteś jeszcze gotowy na zrozumienie takiego typu filmu jak Klaudiusz?

Na liście Twoich ulubionych filmów zauważyłem (obok filmów lubianych także przeze mnie) m.in. takie filmowe "perły" jak Piłę, Piłę II, Piłę III, Piłę IV, Yyyreek! Kosmiczna nominacja, 2 filmy o Transformersach, 4 cześci przygód niejakiego pana Pee-wee. Nie widzę żadnych filmów historycznych, kostiumowych, dramatów psychologiczmych, za to dużo sensacji, horrorów, komedii.

Podejrzewam, że Twój wiek nie pozwala Ci jeszcze na zrozumienie pewnych tematów filmowych. Ale skoro jesteś jeszcze młody, to przed Tobą jeszcze dużo "czasó" na poznawanie różnych obszarów filmu, literatury, ortografii.

użytkownik usunięty
guerrero

Polecam ci zebys poszedl ogladac swoj 'Sok z zuka' i 'Swiat wedlug Kiepskich'.

ocenił(a) serial na 9

Brawo! Zaczynasz rozumieć! Chodzi o różnorodność, która nas rozwija, a nie o oglądanie tylko kolejnej części Piły lub pana Pee-wee.

ocenił(a) serial na 10
guerrero

Ja Klaudiusz to film wymagający trochę kultury od człowieka,tym bardziej iż przyjęto w nim formułę teatralną.Film kultowy,oraz dla ludzi kochających teatr.Porusza problemy ustroju państwa i prawa rzymskiego.Pokazuje intrygi familijne,wewnętrzne podziały na zwolenników cesarstwa i republiki (zwolennikiem republiki był cesarz "niby idiota" Klaudiusz).Przeplatające się ze sprawami łóżkowymi,cyniczną grą zdradzających na każdym kroku żon,zaplątanych w związki homoseksualne,kazirodcze,morderstwa i intrygi -porusza na tle tego bagna sprawy losów państwa które decydowało o niemal całym współczesnym świecie...I to ma być temet nudny ? Trzeba naprawde mieć 14lat i kredki ,albo nawet piłę w głowie.

Anusiak

Jeśli fascynuje cię Historia i kultura antyczna.
Jeśli lubisz jeden z najbardziej realistycznych seriali historycznych.
To forum jest właśnie dla ciebie.
Zarejestruj się na: http://serialrzym.feen.pl/index.php i komentuj losy bohaterów hitu serialowego autorstwa Bruno Hellera i Michaela Apteda.