PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38034}

Ja, Klaudiusz

I, Claudius
1976
8,1 5,4 tys. ocen
8,1 10 1 5395
9,0 3 krytyków
Ja, Klaudiusz
powrót do forum serialu Ja, Klaudiusz

swietna recenzja, aczkolwiek zakradly sie do niej 2 bledy: 1) Klaudiusz nie byl synem Germanika, tylko bratem (ojcem obydwu byl Druzus); 2) to raczej dziwne stwierdzenie "ze Klaudiusz spotyka Liwie ...' -zabrzmialo to jakby nie mieli ze soba wczesniej do czynienia, a przeciez Liwia byla jedna z babek Klaudiusza... moge byc taka "mądrala" gdyz jestem na swiezo po przeczytaniu ksiazki...film pamietam, choc bylam wtedy smarkula, bardzo chcialabym aby w TV wznowiono ten serial..pozdraiwam p. Hioba

ocenił(a) serial na 10
katja_es

Dziękuję. Faktycznie Klaudiusz był bratem Germanika (to nawet wielbłąd), jeśli natomiast idzie o Liwię to z tego co kojarzę znał ją mało, jako dzieckiem wogóle się nim nie interesowała, a i potem nie należał do jej ulubieńców.

Natomiast jeśli chciałabyś obejrzeć serial w telewizji to raczej nie da rady, nie tak dawno był (w okolicach wakacji, i to dwa rzay) na TV PULS (specjalnie sobie ustawiłem).

_Andrzej_

z ksiazki wynika ze Klaudiusz znal swoja babke bardzo dobrze, a to ze sie nim nie interesowala to insza inszosc ;))... zreszta niewiele osob sie nim interesowalo, (straszni to byli "esteci"), wyjatkami byli Germanik, Postum i Atenodor...
tv plus nie posiadam wiec i tak bym nie miala czego zalowac..pozostaje mi nadzieja ze nasza 'wspaniala' tv zacznie puszczac nieco ambitniejesze kino i powroci do starszych filmow - pozdrawiam raz jeszcze K.

ocenił(a) serial na 10
katja_es

może i zaczną puszczać ambitniejsze kino, jednak na Klaudiusza nie ma co liczyć wcześniej niż o pierwszej w nocy ;p Ja na szczęście skorzystałam z dobrodziejstw internetu i mam ściągnięty cały serial :)

victoria_

Jeśli fascynuje cię Historia i kultura antyczna.
Jeśli lubisz jeden z najbardziej realistycznych seriali historycznych.
To forum jest właśnie dla ciebie.
Zarejestruj się na: http://serialrzym.feen.pl/index.php i komentuj losy bohaterów hitu serialowego autorstwa Bruno Hellera i Michaela Apteda.