PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623408}
7,2 3,9 tys. ocen
7,2 10 1 3878
Jane by Design
powrót do forum serialu Jane by Design

Bardzo sympatyczny pilot. Wśród postaci najbardziej podoba mi się sama Jane - urocza, wytrwała i śliczna dziewczyna, która wreszcie znalazła środowisko, którego chce być częścią; z postaci męskich Billy i Jeremy (ach, ten akcent ;) Mieszane uczucia mam co do Gray - póki osobiście nie pojawi się w biurze i nie pokaże jaka jest w rzeczywistości, a nie tylko przed kamerą, dopóty średnio mi się podoba. Czekam na kolejne odcinki (narazie zapowiedziane jest 10) i rozwinięcie wątków, póki co dodaję serial do listy tych, na które warto mieć oko :)

Ewi

Na razie przyjemnie się oglądało, ale odcinek nie zaprezentował żadnego oryginalnego pomysłu, poruszających scen, elementów zaskoczenia. Coś jak skrzyżowanie "Diabeł ubiera się u Prady" i filmu, którego nazwy nie pamiętam, w którym nastolatka pracowała, udając dorosłą. Po pilocie trudno coś więcej powiedzieć, oby serial okazał się troszkę ambitniejszy. Nick Roux zdecydowa cieszy oko, grą się nie wyróżnia, ale daję chłopakowi szanse, bo ma coś w sobie. Przez kogo jest zapowiadane 10 odcinków?

Morgana_filmweb

przez stację oczywiście ;)

Morgana_filmweb

Nie mów mamie, że niania nie żyje - to prawdopodobnie ten film o pracującej "dorosłej" nastolatce ; p.

A co do serialu to obejrzę na pewno (mam słabość do nowości - nie trzeba nadrabiać x odcinków), ale poczekam jeszcze na napisy.

MademoiselleDrama

He, he ja tak samo!:) Obejrzę każdy pilot nowo wypromowanego serialu :). Jane by design przypadł mi do gustu i zdecydowanie będę oglądać go dalej!:)

Ewi

Zgadzam się, bardzo dobrze się oglądało. W sam raz na wieczór.

Ewi

Jak dla mnie świetny ,sympatyczny pilot.oby tak dalej,ciekawe ile potrwa .aż wszystko wyjdzie na jaw ;]

Ewi

Jak dla mnie trochę nudny, przewidywalny, a odtwórczyni Jane zwyczajnie nie wierzę, jest w niej coś sztucznego. Mimo wszystko lecę na akcent i pewnie nie powstrzymam się od dalszego oglądania :P

Ewi

całkiem, całkiem... tez ma pewne podejrzenia..;)

Ewi

MademoiselleDrama - jak pisałaś tego posta, napisy już były, bo ja oglądałam z napisami. :) Jakby co, to mam je i mogę się podzielić, napisz tylko słowo. :)

Morgana_filmweb

Jak dla mnie to fajny serial choć nie wiem dla czego odrobinę przypomina mi Brzydule Betty :)

Morgana_filmweb

Och, dopiero zauważyłam, że ktoś mi odpisał. Dzięki bardzo, miło z twojej strony : ).

W każdym razie oglądałam online z napisami, następnego dnia po napisaniu posta. Ogólnie raczej nie ściągam odcinków, jeżeli są dostępne online, więc zazwyczaj czekam właśnie aż ktoś zaktualizuje te filmiki o tłumaczenie. Przed chwilą oglądałam 2 odcinek, jeszcze wrzucony bez napisów, ale dało się mniej więcej zrozumieć co i jak, więc jest okej.

MademoiselleDrama

Sory jeżeli powyższa wypowiedź jest nieskładna, ale odmóżdżyłam się dziś lekko i jest nieco późno, więc... f*ck it ; p.

Ewi

Mnie również przypadł do gustu;) To miła odmiana po obejrzeniu kilku odcinków Secret Circle(nie polecam).Uwielbiam modę więc jak tylko zobaczyłam słowo "design" wzięłam się za ten serial.Jane też przypadła mi do gustu - śliczna, zdecydowana i, co najważniejsze, naturalna!

Vilith

pierwszy odcinek wydaje się sympatyczny ;) jak będą napisy do drugiego to od razu się za niego biorę.
trochę ten serial przypomina mi film "diabeł ubiera się u prady" :D

Ewi

Zakochałem się w tym serialu już po pierwszych pięciu minutach <3 Drugi odcinek tylko mnie utwierdził przekonaniu, że ten serial jest świetny :D Co prawda główna bohaterka robi strasznie irytujące miny, ale powoli się do nich przyzwyczajam :)

No to czekam na trzeci odcinek i mam nadzieję, że tylko zawyży poziom :D

Ewi

mi też przypadł do gutu,szczegolnie akcent brytyjskiego projektanta :) , mily,przyjemny serial ,zobaczymy co będzie dalej :)

Ewi

Pierwszy odcinek od razu przypadł mi do gustu! Zaś drugi tylko mnie utwierdził w przekonaniu ,iż serial jest REWELACYJNY!!!:)
Z niecierpliwością czekam na trzeci;)

cocoatea

Są gdzieś napisy do 2 odc.?

Morgana_filmweb

twoje seriale.tv

cocoatea

Dzięki. :)

Ewi

a mnie sie w ogóle nie podobal i wylaczylam po 20 minutach, byc moze dlatego, ze nienawidze klimatu typu "amerykanski nastolatek" i podrobki meryl streep, Jane zbyt mocno wszystko przezywa, akcja dzieje sie za szybko i chaotycznie, slaba gra aktorska i przede wszystkim stare oklepane motywy ( utrata domu, brak kasy, brak rodzica i pewnie sie okaze ,ze ta cala szefowa to jej matka w pozniejszych odcinkach ktora uciekla od rodziny zeby spelniac sie zawodowo ) i bardzo bardzo slaby moim zdaniem scenariusz, dobry jedynie dla nastolatkow, nie dla ludzi oczekujacych emocji, wytargania za dusze, dobrego czarnego humoru ( bo mniemam ze jest to parodia swiata mody ) i powaznego ( w sensie nie brania widza za idiote ) kina , ale to poszli na latwizne

po pilocie oceniam na bardzo slabe : ( nie wiem jak to sie wam moze podobac, normlanie nie ogarniam
raczej drugiego odcinka nie obejze, a rzadko sie zdarza zeby serial tak zawalil u mnie na samym starcie

moze za stara jestem na takie coz, ale 2 broke girls mi sie starsznie podoba i zachaczaja tematycznie o siebie

morgana000

Obejrzałam 2 odcinek. Po pilocie jeszcze dużo nie wiadomo, bo to może być tylko wprowadzenie do tematu, nie zdradzające głębszych aspektów, zawiłości fabuły itd, ale w 2 odc. też nic takiego nie było, twórcy pociągnęli dokładnie te same motywy, nie wychodząc poza pakiet oklepanych wątków z kina dla młodzieży i "Diabeł ubiera się u Prady".

Morgana_filmweb

i w dodatku podobny motyw z jej sukienka na wybiegu byl w plotkarze

elewina_kg

Dosłownie każdy motyw już był w jakiejś znanej produkcji.