Film oparty na komiksach belgijskich. Klimat bardzo przypomina Fallouta, co prawda zagłada ludzkości nie przyszła od nuków i nie ma skarzenia, ale od wirusa, który zabił wszystkihc dorosłych. Fil, mimo dosyć małego budżetu co niestety często widać, jest bezapelacyjnie bardzo dobrą pozycją. Znakomita akcja, fabuła a co najważniejsze super klimat. Do tego dodano fajnych ciekawych bohaterów, dobry humor i muzykę. Nic dodać nic ująć :)
Kto lubi światy post nuklearne alias Fallout, Neuroshima na pewno się nie zawiedzie.
Tylko szkoda, że taki króciutki ps. moim osobistym zdaniem
Odcinki 1 i 2 oraz 18 do 20 i z drugiego sezonu 1 do 15 były super
Nie widziałem całego ,ale większość pierwszego sezonu ,musze nadrobić. Serial świetny tym bardziej ,że jestem wielkim fanem Post-apo ,ale przeszkadzały mi te kryształowe główne postacie. Nie mniej bez wątpienia świetny tytuł dla fanów post-apo. Bo obowiązkowy nie ,obowiązkowy to jest Mad Max2. ;D
Cała seria Mad Max oparta jest właśnie na komiksach Hermana, które były kanwą do powstania tego serialu właśnie :)
Dodam jeszcze, że pierwszy "Jeremiach" "wyszedł" w Belgii jeszcze w 1977 roku.
zaczynam I sezon - i jak na razie extra... mam nadzieje że dociągną poziom do końca!
dociągnąłem do końca sez II - całość na 9/10 "bez serca". Trzeba przyznać że sprawnie im drugi sezon poszedł - chyba wiedzieli że nie Będzie funduszy i co rzadko się widzi po prostu ciągnęli bez dłużyzn.
Poszczególne odcinki jak to w serialach tego typu - raz są lepsze raz są gorsze - ale to co zwraca uwagę to dobra jak nie bardzo dobra gra aktorska pomimo ze większość z CANADIAN_WOOD.
Reasumując - serial polecam - zwłaszcza dla tych co lubią opcję taki gatunek!