PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338040}

Jerycho

Jericho
2006 - 2008
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14311
6,5 2 krytyków
Jerycho
powrót do forum serialu Jerycho

Niesamowity!!!!!!

ocenił(a) serial na 10

Nigdy w życiu nie obejrzałem serialu więcej niż raz. Ten oglądam ponownie co jakiś czas! Jest super!

ocenił(a) serial na 9
tknopik

Ja pierwszy, jaki w calosci zobaczylem to Farscape, ten na razie ogladam.
Jest bardzo amerykanski w negatywnym sensie, ale bardzo milo sie go oglada. Pomysl jest ciekawy. Troche razi moralizatorstwem i stereotypami, ale jak podejsc do tego z dystansem, naprawde przemilo sie to oglada. Sympatyczny serial.
Moze kinowa wersja bedzie jeszcze lepsza.

_Michal

to będzie wersja kinowa (sory jeśli pytam o coś oczywistego, ale dopiero zacząłem oglądać ten serial i na tym forum jestem nowy ;P)

ocenił(a) serial na 9
LiMiTED_UNCUT

Osobiście nie wyobrażam sobie kinowej wersji, bo w końcu znam już serial. W przypadku Twin Peaks udało się stworzyć oddzielny film świetnie pasujący do serialu, jednocześnie nie będący częścią niego. Tam jednak trzeba znać serial, żeby docenić film. W przypadku Jericho, serial został zdjęty brutalnie, dobrze że w ogóle zdążyli go na szybko i sprawnie zakończyć. Zdjęli go z powodu małej oglądalności, tak więc jaki jest sens kręcenia kinowej wersji? Moim zdaniem sami sobie zaprzeczają. Chyba oczywistym jest, że spin-offy kreci sie w przypadku wielkiej popularnosci samego serialu a nie odwrotnie.

ocenił(a) serial na 10
_Michal

Ale ten serial jest bardzo popularny w Ameryce i na świecie też pewnie, tylko, że amerykańska głupota nie zna granic, zdjęli Go ponieważ miał mała oglądalność, a to z powody nietypowego czasu emisji, bodajże 22, a fani zamiast oglądać Primetime, ściągali Go na drugi dzień z neta.
A wersję kinową robią dlatego, że chyba jeszcze o żaden serial tak ludzie nie walczyli, najpierw orzeszki po pierwszym sezonie, potem billboardi i spot w TV, po kolejnym anulowaniu, w końcu musieli coś zrobić i będzie Film i do tego w USA ma być jeszcze komiks o dalszych losach bohaterów, a nie zdziwiłbym się gdyby za jakiś rok, dwa powstał trzeci sezon, z czego bardzo bym się ucieszył.
Obecnie serial oglądam od początku, bodajże 7. raz, ale tym razem w High Definition.

ocenił(a) serial na 9
Chatkins

No coz, ja zadnego serialu w calosci nie obejrzalem dwa razy, mimo ze serial sie skonczyl, ciesze sie,ze skonczyl sie dobrze i ze udalo sie im w ogole to wszystko jakos skleic, pomimo, ze zabrano im z pol sezonu.
Nie jestem za wznawianiem serialu na sile, pamietaj, ze lepiej nie miec serialu niz dac go komus spieprzyc. Najlepsze seriale maja zwykle dwa sezony - Jericho, Rome czy Twin Peaks. Mysle, ze czesto wiecej sezonow jest robionych na sile, tylko dlatego, ze sa nadal dojnymi krowami dla telewizji.

_Michal

mądrze prawisz! :D najlepsze seriale mają mało sezonów...i kończą się kiedyś.