PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709827}

Jessica Jones

2015 - 2019
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 46380
6,6 28 krytyków
Jessica Jones
powrót do forum serialu Jessica Jones

3 sezon

ocenił(a) serial na 6

Oglądał już ktoś? Warto? Pojawił się zupełnie znienacka, do tej pory nigdzie go nie przedyskutowano.

ocenił(a) serial na 6
narysujmicos

Fani na pewno stwierdzą, że warto.

Wydaje się lepszy od drugiego, ale nie ma wielkich fajerwerków. Kontynuuje wątek zyskiwania mocy przez Trish (jedna z ostatnich scen 2 sezonu, gdy u Trish pojawia się super refleks), nowej pracy Malcolma, oczywiście czkawką odbija się motyw motyw Jessiki - dobrze sobie przypomnieć, co się działo w poprzednim sezonie.
Według mnie warto obejrzeć, bo dzieje się w nim jednak dużo ważnych dla bohaterów rzeczy, choć sposób ich przedstawienia może pozostawiać sporo do życzenia. Ktoś w innym wątku stwierdził, że to fabuła na 6 fajnych, wartkich odcinków, ale rozwlekli ją na kilkanaście - podpisuję się pod tym. Ja wciąż mam mieszane uczucia, ale nie wiem, czy ze względu na jakość sezonu, czy z powodu zderzenia moich oczekiwań z rzeczywistym rozwojem postaci.

ocenił(a) serial na 6
jocelyne_2

Dzięki :)

jocelyne_2

Sezon był dużo lepszy od poprzedniego. Znacznie więcej akcji za sprawą nowych 'mocy' Trish. To serial bardziej dramatyczny i nieco psychologiczny niż pozostałe od Marvela. Rozwój posaci zdecydowanie na plus. Nie oczywiste przemiany z dobrych w złych i odcienie szarości. Nie ma tu postaci jednoznacznie białych i czarnych. Fajnie ukazane motywacje nawet tych najgorszych złoczyńców. Jak to mówi powiedzenie każdy jest bohaterem w swoim własnym filmie.

ocenił(a) serial na 8
narysujmicos

Fabuła OK, ale oczywiście połowa postaci to LGBT, jak to u Pedoflixa

ocenił(a) serial na 6
Robert_Masi

To się robi męczące i wtórne. Szkoda.

ocenił(a) serial na 8
narysujmicos

Ale mimo wszystko polecam obejrzeć. Przymnknąć tylko oko na niepotrzebne wątki, cała reszta całkiem dobrze wchodzi. Dużo przemian u głównych bohaterów :)

ocenił(a) serial na 6
Robert_Masi

oj bez przesady, Jeri jest homoseksualna od początku i rozwijanie jego wątku musi się z tym wiązać, twórcy po prostu byli konsekwentni. W tym sezonie nie było wysypu ;-)
Co nie zmienia faktu, że w Netflixie chyba już nie ma serialu bez LGBT.

ocenił(a) serial na 8
jocelyne_2

Tylko po co rozwijanie tego wątku gejowskiego? Nic to nie wniosło do fabuły.

ocenił(a) serial na 6
Robert_Masi

Pewnie ma to związek z tym, że Netflixowe Marvele muszą (?) mieć po 13 odcinków, taki wątek pozwala zająć trochę miejsca. No i sam Netflix, jak tu słusznie powiedziano, nie zrobi serialu bez Lgbt...

Robert_Masi

Postać Hoggart byłaby zupełnie inna i jej motywacje byłyby odczytane inaczej gdyby jej miłością był jakiś facet.

ocenił(a) serial na 9
RadoslawKamil

Jak Ty byś to odczytał?

użytkownik usunięty
jocelyne_2

Jinn jest chyba bez, ale jeszcze ostatnie odcinki przede mną;)

ocenił(a) serial na 8

Jinn jest z Libanu, raczej lgbt by nie przeszło :) Tam same Muhhamady grają. W sumie to też swojego rodzaju polityka.

użytkownik usunięty
Robert_Masi

Aaaha, nie zwróciłam uwagi na kraj;) Cóż, tak czy siak, fajnie obejrzeć czasem neutralną produkcję, nawet z Muhhamadami ^^.

ocenił(a) serial na 8

Dla mnie kiedyś taki neutralny serial to było " Dawno, dawno temu" siostra mnie namówiła :)I jak zobaczyłem Roberta Carlyle jako Rumpla, to obejrzałem chyba wszystkie odcinki :)