PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709827}

Jessica Jones

2015 - 2019
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 46460
6,5 32 krytyków
Jessica Jones
powrót do forum serialu Jessica Jones

...tylko czemu białe babki zawsze chcą być bzykane przez ciemnoskórych, to jakiś fetysz którego ja nie doświadczam ?!

ocenił(a) serial na 6
naomi_nomi

Serial został nakręcony na podstawie komiksów - w komiksach Jessica i Luke zakochują się, biorą ślub i mają dziecko. Myślę, że gdyby Jessica chciałaby być tylko posuwana przez wielkiego Murzyna, to na podsuwaniu bez zobowiązań by się skończyło. Nie rozumiem też, czemu tylu ludzi czuje się zbulwersowanych jej decyzją. No i Luke POZA TYM, że jest czarny, wydaje się być po prostu spoko typem.

ocenił(a) serial na 6
gitezmajonez

Poprawka - współpracują ze sobą, potem sypiają, potem dziecko, potem ślub :) Trochę bardziej to skomplikowane - wybaczcie, komiksowi puryści!

ocenił(a) serial na 4
gitezmajonez

ostatecznie obejrzałam do końca i końcówka taka sama równia pochyła w dół jak w przypadku daredevil, nie wiem czemu zaczyna się nieźle, a potem taki spadek formy, aczkolwiek tutaj to już pod sam koniec 10+ odcinki.

Co do Luka to sprawa wyjaśniła się potem, niemniej na początku przedstawione to zostało jako biała szuka wielkiego czarnego (taka poprawność polityczna XXI wieku). Najlepsze w tym wszystkim jest to że jak pokazałam tę scenę dla koleżanek na babskiej imprezie, to wszystkie jednocześnie stwierdziły z takim wielkim i czarnym TAK. No cóż świat dalej gna do przodu :) hehe

Serial ostatecznie tylko trochę lepszy od DD i nie zamierzam dalej oglądać. Trafiłam na perełkę The Man in The High Castle - to dopiero jest przeskok jakości względem obecnych seriali.

ocenił(a) serial na 8
naomi_nomi

Biorąc po uwagę jak Cage był wykończony po ich pierwszym razie to to raczej ona go bzykała a nie on ją :)

naomi_nomi

Niektórzy po prostu lubią się cofać w ewolucji.

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

to może ciebie spotkają po drodze.

miszatujest

Jak to możliwe że czarni którzy w usa stanowią 15% społeczeństwa popełniają 80% przestępstw?

ocenił(a) serial na 7
ElTabasco

A tak: http://www.huffingtonpost.com/kim-farbota/black-crime-rates-your-st_b_8078586.ht ml

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Nie wiem skąd wziąłeś te 80%. Najczęściej słyszałem 40%-50%. Jest to spowodowane w dużej mierze tym że czarni często zajmują niziny społeczne (następstwo ich historii) a bieda rodzi przestępstwa. Czarni tez dostają cięższe wyroki i są częściej zatrzymywani niż biali.

ciekawostka: https://www.youtube.com/watch?v=QestDd64ojs

Twierdzisz że czarni są jakimś osobnym mniej cywilizowanym gatunkiem?

miszatujest

Nie twierdzę że są gorsi ale staram się zrozumieć. Nie ważny kolor skóry nikogo nie usprawiedliwi fakt że zabija kilka osób tylko dlatego że się urodził w patologicznej rodzinie czy ciężko historię przodków.

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Indywidualnie nie usprawiedliwia, masz racje. Ale na poziomie społecznym te czynniki stanowią wytłumaczenie obecnej sytuacji.