PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549490}

Justified: Bez przebaczenia

Justified
2010 - 2015
7,8 6,0 tys. ocen
7,8 10 1 5989
7,3 7 krytyków
Justified: Bez przebaczenia
powrót do forum serialu Justified: Bez przebaczenia

Dla mnie - bomba. Szybko, dużo, parę otwartych wątków, Boyd w formie i ciekawa postać łotewskiej lekarki - mam nadzieję, że jej nie zmarnują.

Plus Crowderowie w formie, każden jeden.

ocenił(a) serial na 7
otis_tarda

A ilu tych Crowderów widziałeś/aś w tym odcinku?

ocenił(a) serial na 9
kappei

Crowe'ów oczywiście. Ale cieszę się, że dzięki mojej pomyłce mogłeś się poczuć lepiej.

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

Dla mnie też super, bałem się, że spadnie forma, ale na razie jest git.
Co za łotewska lekarka?? :-/ Umknęło mi to.

ocenił(a) serial na 9
MarcelKowal

Ta łotewska żona w finale, na Łotwie była lekarką. Zdaje się zresztą, że gra ją Polka, Karolina Wydra.

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

Dzięki.
Już wiem, czemu nie kojarzyłem.
Dziś jestem tak zakręcony, że gdy musiałem przerwać na rozmowie Raylana z kobitkami, to... zapomniałem obejrzeć do końca ;-D chyba uznałem, że to był koniec odcinka hehe
Nie oglądam House'a ale znam ją jako Violet z True Blood, good for her, kolejna rola.
PS. Na IMDB nie ma jeszcze na jej profilu, że gra w Justified, wstyd ;)

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

No to Fernanda Sucre Raylan odstrzelił szybko.
W finale poleci pewnie Rapaport.
Tonina też odstrzelili raz dwa trzy.
I potwierdza się to co przypuszczałem od początku - Boyd to zwykły hillbilly co tylko zgrywa cwaniaczka.

Od niedawna oglądam na nowo pierwszy sezon - nie wiem sam która lepsza- Ava czy Winona.

Fakt smutny taki, że serial albo się przejada, albo lekko leci. Wierzę na słowo że skończą na 6 sezonie z ostrym wybuchem.

otis_tarda

Świetny odcinek, może dlatego że wyczekiwany.
Sporo nowych twarzy, szczególnie kuzyni Deweya robią klimat, który tak cenię w tym serialu. Trochę przejadł mi się już Duffy, no ale zobaczymy co pokaże w tym sezonie.
No i dwie nowe fajne panie, Ruda jest niesamowita:)

ocenił(a) serial na 10
otis_tarda

Wrażenie duże. Boyd rządził w tym odcinku. Te zachlapane krwią kołnierzyki.:) Bardzo elegancko prowadzą wątek Rylan-Winona, uwielbiam ich razem oglądać. Osobno a jednak należą do siebie, chociaż żadne się do tego nie przyzna, to wiedzą oboje.
Duffy, wierze, że jeszcze wystrzeli w tym sezonie. Ruda świetna, lekarka, nomen omen, rokuje. Rodzina Crowe`ów oczywiście same oryginały, chociaż jednak tęsknię za bezbłędnym Jeremy Davies`em jako Dickie Bennett`em :)

mistmist1

Nawet, nie przypuszczałam że tak się stęskniłam za tymi mistrzami ciętej i "celnej" riposty. Trup ściele się gęsto, a skoczne aligatory w drugim planie nadają smaczku.
Karolina Wydra pewnie podkręci akcję :) Ona tak ma, a w True Blood była rozkoszna. Ale i tak Boyd Cowder jest moim ulubieńcem. Miło w rodzince Crowe'ów odnaleźć Eda z Goustfacers :)
Wsiowa Ameryka rządzi.