PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549490}

Justified: Bez przebaczenia

Justified
2010 - 2015
7,8 6,0 tys. ocen
7,8 10 1 5989
7,3 7 krytyków
Justified: Bez przebaczenia
powrót do forum serialu Justified: Bez przebaczenia

Dużo dobrego słyszałem o tym serialu i postanowiłem dać mu szansę. Jestem po 6 odcinkach
i Justified jest bez wątpienie ciekawe, ale...trochę nie tego się spodziewałem. Oczekiwałem
rozbudowanych wątków ciągnących się przez cały sezon albo i dłużej, a tymczasem po
interesującym pilocie i zawiązującym (wydawałoby się) ciekawą historię reszta odcinków
przypomina raczej typowe procedurale. I stąd moje pytanie: czy tak wygląda cała reszta
serialu, czy później pojawiają się dłuższe wątki?

ocenił(a) serial na 8
buka_power

Zdecydowanie warto wytrwać do drugiego sezony, pierwszy mnie znużył ale później to już miód malina :)

buka_power

Pojawiają się dłuższe wątki. W Justified w każdym sezonie te pierwsze odcinki są takimi procedurami z zalążkiem wątków długofalowych. Druga połowa sezonów to już rozwinięcie tych wątków i odcinki skupiają się tylko na fabule danego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Shaggy144

Dokładnie, tak jak powyżej, ja po paru pierwszych odcinkach byłem średnio zadowolony budowaniem głównego wątku, jednak od 2giego sezonu serial poszedł we właściwym kierunku i do tej pory trzyma poziom, a nawet śmiem powiedzieć że stał sie jeszcze lepszy. Jeden z moich ulubionych, dzięki klimatowi, któego nie uświadczysz w innych serialach, plus dobro i zło nie do końca są takie "czarno białe" Świetne role Gogginsa i Olyphanta. Jeśli ktoś nie widział ich w innych serialach to musi obejrzeć The Shield z Gogginsem i Deadwood z Olyphantem. Poezja.