Coupling (uk) jest jednym z moich ulubionych seriali brytyjskich. Po prostu fantastyczny! Pół godziny mija bardzo szybko. Tylko szkoda, że tak mało odcinków na razie jest. Brawa dla Stevena Moffata za doskonały scenariusz!
o ten scenariusz, jako przyszła scenarzystka, jestem BARDZO zazdrosna... odcinek Giselle/Dick Darlington = moim zdaniem serialowy scenariusz wszehczasów.
możesz mi zdradzić, bo przegapiłam ostatni odcinek na BBC Prime przed wejściem BlackAddera... co było dalej między Sally a Patrickiem, skoro już się publicznie wygadała, że za nim szaleje?
Było to już trochę dawno i niestety - wstyd się przyznać ale jednak - nie pamiętam :( Na stronie Couplinga http://www.bbc.co.uk/comedy/coupling/ [www.bbc.co.uk/comedy/co ...] jest spis wszystkich odcinków. Tam znajdziesz odpowiedź :)
Tak scenariusz jest rewelacyjny. Steve Moffat nie dośc, że napisał odcinki, które śmieszą do łez, to jeszcze umieścił w nich wiele bardzo trafnych spojrzeń na związki, ludzi, i zwykłe przedmioty - patrz poduszka ;) Plus niektóre odcinki są pisane "od tyłu" dzieki czemu jest jeszcze ciekawiej.
Piszesz scenariusze? Gratuluje. Ja staram się napisać książkę.