To anime od Komedii-romantycznych odbija się zupełnie i zaskoczyć nas może oryginalną fabułą
(bynajmniej tak było w moim przypadku), na prawdę uśmiałem się na tej serii niesamowicie,
poziom komedii jest niewiarygodnie wysoki. Romans jest zupełnie inny niż w typowych komediach-
romantycznych.
No powiedzcie czy nawet takie połączenie nie wydaję się ciekawe : Bohater "maniak" gier 2D
(typowo randkowe) i nie interesuje go świat rzeczywisty, a jedynie co go interesuje to dziewczyny
"2D" + Bohaterka "demon", która przybyła by złapać "złe duszyczki", które są ukryte w ludzkich
sercach.
Nie muszę chyba więcej pisać by zachęcić widza do tej produkcji ? Jak widać z tego króciutkiego
opisu zapowiada się na świetną zabawę.
Mało tego ! Już na samym końcu odcinka pierwszej serii jest zapowiedz następnego sezonu
(bynajmniej tak to jest pokazane, że będzie), ale znając życie to se trochę poczekamy ^.^ No cóż
myślę, że warto będzie.
No to krótko : To Anime według mnie wyszło wspaniale i mi się podobało. Daje 10/10 i dodaję do
ulubionych. Zachęcam do wypowiedzi x] Pozdro!
Martus_2... Sorrki że tak późno, ale dzięki za info... Nie chciałem pisać nowego posta by podziękować, ale teraz mam powód.
Co do sezonu drugiego :
Seria mimo mniejszej ilości bohaterów i tak bardzo dobrze wyszła... Kolejna dawka niesamowitego humoru. Naprawdę to jest coś godnego obejrzenia i jak widać staję się coraz bardziej popularne, coraz więcej głosów itd.
Fajnie że Keima nie był w tej serii taką osobą, której idzie wszystko zgodnie z jego myślami... Aż fajnie się ogląda jak bohater czasami się gubi.
Drugi sezon także zasługuje dla mnie na ocenę 10/10. Po prostu super. Zachęcam do oglądania.
Fajowo że ma wyjść OVA (podobno) na wrzesień. Już czekam z nie cierpliwością na to i mam lekką nadzieję że wyjdzie 3 sezon... Jeżeli ktoś by natkną się na jakiś news lub coś w sprawie trzeciego sezonu to niech się tutaj wypowie (dobrze by było jakby to było pewne). Z góry dzięki.
Anime ciekawe, miło się ogląda. Dodatkowo ciekawy pomysł. 2 seria trzyma taki sam poziom 1 serii. O ile zakończenie 1 serii było fajne o tyle w 2 serii było jakieś dziwne. Dodatkowo anime jest zrobione tak, że mogą zrobić nieskończenie wiele serii.
Dla mnie anime zasługuje 6/10. Żadna rewelacja, po prostu ciekawy pomysł i dobrze poprowadzone anime. Dałbym 7 gdyby nie to, że nie przepadam za romantyczymi anime. Dodatkowo wolę gdy anime ma ogólne zakończenie.
Szczerze mówiąc to ja bym powiedział, że anime bardzo mocno przeciętne. Fabuła zbyt odbiega od oryginału, i przypuszczam, że tak jak Negima!, jest to tytuł, który po prostu nie sprawdza się w tym medium (mówię o animacji).
'BYNAJMNIEJ' to nie to samo co 'PRZYNAJMNIEJ' dlaczego ludzie robią takie głupie błędy?
A co do samego anime, to zgadzam się, bardzo przyjemnie się oglądało ;)
To aż Ci powiem jak nie wiesz.... Dlaczego ? Proste : z braku wiedzy. Z polskiego to Ja mam malutką wiedzę i ludzie mogli by mnie wyzywać od imbecyli, debili, kretynów itp... No takich określeń jest multum, ale że ktoś jest w jednym słabszy to nie znaczy, że w innej dziedzinie będzie gorszy i w tedy role się odwracają. Ale Integra dzięki wielkie za wytknięcie tego bo to faktycznie fatalny błąd. No cóż.. Nie wiedziałem, ale dowiedziałem się i być może tego błędy więcej nie walne (w co wątpie).
Rozumiem Cię, ja jestem cienka z matmy ;)
No tak, człowiek się uczy na błędach ;) I przynajmniej ty umiałeś się do niego przyznać, co jest niespotykane ;)
Na to anime trafiłem przypadkiem, chyba coś koło emisji drugiego odcinka, i muszę powiedzieć, że o ile początek miało świetny i wciągający, o tyle dalej się trochę dłużyło. Co mi się podobało, to na pewno to, że nie zajmują się cały czas tym zbieraniem pokemonów (sorry za ten zwrot, ale z tym mi się to na początku skojarzyło xD), tylko krążą też fabułą dookoła. Może to dobijać, tak jak DreamerDream już wspomniał, że pozostawia to pole otwarte na nieskończenie wiele serii (sorry, ale jedna seria, cztery dziewczyny dopiero uwolnione? ile jeszcze), podczas których obawiam się, że twórcom może zabraknąć pomysłów na olśnienie nas.
Pierwsza seria: 6/10
Druga seria: jeszcze oglądam
Wiecie co. Aż nie mogę czekać i napiszę. Zapowiedziany jest trzeci sezon Kami Nomi. Radujmy się, tyle mogę dodać. Może znów puszczą na początku kwietnia jak pierwszą serię, ale jakie by nie było, warto będzie czekać. Tak ja myślę. Czekam z niecierpliwością.
Właśnie skończyłem oglądać trzeci sezon. Szkoda, że na razie nie ma więcej, bo naprawdę przyjemnie się oglądało to anime. Muszę przyznać, że i humor i sceny romantyczne wywarły na mnie spore, pozytywne wrażenie. Teraz czuję niedosyt, jak po każdym tytule, który mi się naprawdę spodobał. Dlatego też mam nadzieję, że chociaż jeszcze jeden sezon tego serialu będzie mi dane zobaczyć.