PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526547}

Kamuflaż

Covert Affairs
2010 - 2014
7,2 4,5 tys. ocen
7,2 10 1 4526
Kamuflaż
powrót do forum serialu Kamuflaż

Może się tak nie powinno robić, ale po obejrzeniu 8 minut pierwszego odcinka
stwierdzam,
że jest to gniot jakich ostatnio mamy okazję wiele widzieć.

ocenił(a) serial na 8
konop_ls

Masz rację co do jednego - tak nie powinno się robić.
Mnie też pilot nie porwał, właściwie w mało którym serialu pilot mnie porywa, więc nie wyobrażam sobie oceniać całego serialu przez pryzmat pierwszych 8 minut pierwszego odcinka.
Są oczywiście seriale lepsze niż Covert Affairs, ale gdyby istotnie ten był gniotem, to nie miałby ani oglądalności ani tym bardziej trzech sezonów.

MademoiselleMarjorie

jaką oglądalność ma moda na sukces?

ocenił(a) serial na 8
konop_ls

Pewnie wysoką i pomimo, że serial nie trafia w moje gusta zupełnie nie zamierzam nazwać go gniotem, kupą ani niczym takim. Serial ma fanów w postaci 70-letnich starszych pań, tak jak Klan, Na dobre i na złe i tego typu seriale, które robi się właśnie dla pozyskania takiego widza.
Pewnych filmów i seriali można nie polubić, ale jeśli grupa ludzi pracuje ciężko nad serialem/filmem i ma on zwolenników wśród wielu zwykłych ludzi to uważam, że nazywanie całokształtu ich wysiłków gniotem i kupą, tylko dlatego że mnie się nie podoba to zwykłe chamstwo a nie opinia, którą myślący człowiek może wziąć pod uwagę.
Co więcej, skoro po 8 minutach oglądania, jesteś gotów/gotowa wydać tak krytyczną opinię, to zastanawiam się jaki masz argument, bo ja sądzę, że albo żaden albo, taki, że "to po prostu gniot i kupa i tyle".

MademoiselleMarjorie

Mądrze powiedziane :)

ocenił(a) serial na 7
MademoiselleMarjorie

bardzo się cieszę, że to powiedziałeś. :) masz 100% racji

ocenił(a) serial na 7
MademoiselleMarjorie

Bardzo mądre to było ;D

MademoiselleMarjorie

Czasem obejrzysz kilka(naście) minut filmu i widzisz, że "nie chwyta".
Po prostu, to trochę jak z dziewczynami - średnio ładna i niegłupia ale nie iskrzy....

Dlatego czasem nie ma wyraźnego argumentu, można napisać "gniot" i nie ma co się tu obrażać.
Zwłaszcza, że serial do wybitnych nie należy. To typowo hollywoodzkie kino.

ocenił(a) serial na 6
konop_ls

W moich oczach serial robi się na prawdę dobry teraz w 3 sezonie. :)

ocenił(a) serial na 4
Domcia_10

Zgadzam się, przebrnęłam przez 1 i 2 sezon. Trzeci zaczęłam z przyzwyczajenia i w końcu serial się rozkręcił. Obecnie naprawdę zaczął mi się podobać.

ocenił(a) serial na 8
Domcia_10

MAM TAK SAMO. Początek 3 sezonu i WOW ...

ocenił(a) serial na 7
konop_ls

Super, w sumie nigdzie nie jest powiedziane, że serial ma każdemu się podobać mi sie podoba, natomiast w ogóle nie podoba mi sie Wyspa harpera , i jakoś nie uważałam za stosowne by założyć osobny temat informujący internatów o tym fakcie.

konop_ls

A ja sie zgodzę, tez nie przebrnęłam nawet 10 min., bo juz na samym poczatku podali mi absurd, którego nie przeknę w żaden sposób - główna bohaterka uchodzi za taka poliglotkę, a ledwo coś duka po rosyjsku i to z wyraaaaźnym akcentem.

konop_ls

Ok, oceniasz po 8 minutach, w sumie to Ci współczuje bo serial z odcinka na odcinek jest coraz lepszy i jak dla mnie 3 sezon jest naprawdę baaardzo dobry. A już na pewno nie jest to gniot, a nazwanie tematu "kupa" bardzo wiele o Tobie mówi.

ocenił(a) serial na 3
Kismet_

Ja oceniam po dwóch epkach - cienizna. Poświęcenie kilkudziesięciu godzin na nudne sezony, żeby w trzecim mieć coś ciekawego? Bez żartów.

konop_ls

Oglądam dużo seriali i uważam że ten serial wnosi coś ciekawego. Zdaje sobie sprawę, że sam pomysł na serial może być już nadużywany, jest jednak moim zdaniem coś co ten serial wyróżnia. Każdy serial o Policji, FBI, CIA itd. charakteryzuje sie powtarzalnością motywu - nowy odcinek, nowy problem/wróg. Do takich też zalicza sie "Covert Affairs". Nie ma jednak wielu seriali, które to pokazuja nam bardzo czesto inne miejsca poza standardowym biurem lub też laboratorium itd.
Moim zdaniem to, że w "Covert Affairs" pojawiają sie przeróżne kraje to, że ten serial pokazuje różne kultury (nie mówie że to jedyny taki serial) oraz niesamowite podejście do spraw językowych wyróżnia ten serial spośród innych.
Nie znam tylu języków co bohaterka, nie znam zapewne wszystkich kultur - przez to nie wiem czy wszystko prezentowane w serialu jest faktycznie takim jak jest pokazane. Wiem jednak jedno - dla mnie to serial szpiegowski ktory zasługuje na obejrzenie.

ocenił(a) serial na 6
KazeOni

Nie do końca się zgodzę. Jako serial szpiegowski Kamuflaż leży, kwiczy i przebiera nóżkami. To zwykła bajka, nasycona idiotyzmami i absurdami tak bardzo, że aż cieknie... ale cholernie dobrze nakręcona.
Atutem tego serialu i powodem, dla którego go oglądam nie jest pokazywanie innych kultur, bo robi to z typową amerykańską ignorancją (my boskie USA i reszta dzikusów). Nie są nim też wątki szpiegowskie, bo te ze szpiegostwem mają jeszcze mniej wspólnego niż CSI z kryminalistyką. Prawdziwa siła tego serialu to postacie: są tak fajne, że nie sposób ich nie lubić i nie oszukujmy się, wszyscy kochamy Auggiego. To, plus bardzo dobra realizacja, sprawia, że ten serial ogląda się po prostu przyjemnie. Nie radzę, jednak, skakać na główkę w poszukiwaniu jakiejś głębi, bo tylko rozbije się sobie baniak.

ocenił(a) serial na 8
_SetH_

"i nie oszukujmy się, wszyscy kochamy Auggiego"
haha dobre xD

Ja oglądam seriale dla odprężenia, mają być ciekawe i w miarę nakręcone. Nie muszą być realistyczne do bólu, mogą zmieniać rzeczywistość bo to przecież serial a nie film dokumentalny. Nie szukam w nich głębi, sensu życia, zen, jing i jang. Mają mnie wciągnąć i zabawić na kilkadziesiąt minut tak abym z chęcią obejrzała kolejny odcinek.

konop_ls

Zacznij oglądać 3 sezon to twoje nastawienie do tego serialu się diamentalnie zmieni :)

ocenił(a) serial na 6
kKahlan

Moim zdaniem serial ten jest bardzo dobry. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. Byle by dotrwać do 16 lipca.

kKahlan

lol czyli rozumiem że 1 i 2 sezon to gniot szkoda mi czasu na takie seriale jak w sieci jest pełno ciekawych

tkd_rzeszow

1 i 2 według mnie zasługuje na 8/10 a 3 sezon na 10/10 :) Nic nie mówie że to gniot

kKahlan

Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek i część zdarzeń była naprawdę bezsensowna. Aż mnie skręcało. Na przykład dlaczego Annie nie mogła tuż po obstrzale powiedzieć komuś, że nie zabrała telefonów. Ktoś z CIA mógł przecież od razu się cofnąć. Albo czemu ten ruski zabójca łaził jak amator, tak że od razu było widać, że coś kombinuje. Czemu Annie nie zaczęła krzyczeć i wołać o wsparcie tylko zaczęła gonić gościa nie posiadając żadnej broni? A poza tym to było CIA, ludzie wyszkoleni. Naprawdę żaden z nich nie zauważył, że jedna z agentek biegnie za kimś i zrobiło się zamieszanie? Scena pościgu autem też była dość naciągana. A auto następnego dnia było nietknięte, jak z fabryki.
Możliwe, że się czepiam, a założeniem serialu jest lekka rozrywka. Jestem jednak rozczarowana i raczej następnego odcinka już nie obejrzę.

hartbrum

Bo to początki, z czasem jest tylko lepiej, nie warto tak od razu się zniechęcać. Ale zrobisz jak chcesz. Ja oglądam i naprawdę bardzo lubię ten serial, mimo że faktycznie chwilami jest "naciągny" :D

Kismet_

W takim razie może dam mu jeszcze jedną szansę ;)

kKahlan

Popieram trzeci sezon wymiata:) i nadrabia to co stracił 1 i 2 sezonie

ocenił(a) serial na 5
konop_ls

Ja natomiast dzielnie wytrwałem na polu boju i tak doszedłem do 3 odcinka. Też stwierdziłem, że szkoda na niego oczu. Może nie jest taki zły do końca, ale ogólnie jakis-takiś babski ten serial. Naiwny, pełen "ciułości " ze szczyptą romatyzmu ... itp. Ja wysiadam.

ocenił(a) serial na 8
OmniModo

TO PRAWDA -nie jest to typowo męskie kino więc nie dziwie się. ja pierwsze 2 sezony oglądałam bo oglądałam,1 odc 3 sezonu sprawia ,że bardziej chce się go ogladać ale na pewno nie jest to SZAŁ . Wiec nie dziwie się facetom że się wyłamują ,