PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=798363}

Kapitan Tsubasa

Captain Tsubasa
2018 - 2019
8,1 334  oceny
8,1 10 1 334

Kapitan Tsubasa
powrót do forum serialu Kapitan Tsubasa

Głosu Tsubasy znowu użycza kobieta ,ale robi to znowu znakomicie i głos jest niemal identyczny jak ten sprzed 30 laty i brzmi chłopięco.To taka mała ciekawostka na początek.
Odnośnie samego serialu można go śmiało nazwać bardzo dobrym remake-iem ,ale z jedną ogromną wadą ,a jest nią muzyka.Niestety to nie jest ta genialna i kultowa muzyka jak z oryginału i brzmi po prostu średnio.Intro do serialu jest klimatyczne i wizualnie świetne,ale muzycznie niestety może buty czyścić oryginałowi.Sam serial to stety lub niestety powtórka z rozrywki z pozmienianymi zdarzeniami/rzeczami.Dużym plusem jest to ,że akcja serialu jest tutaj zdecydowanie ciekawsza i płynniejsza i nie uraczymy tutaj dłużyzn na boisku,gdzie jedna akcja trwała 10 minut/Tutaj twórcy bardzo dobrze ukazują mecze,ale elementy s-f nadal występują,tyle,że są o wiele lepiej zrobione niż w oryginale.Zresztą widać,ze twórcy postanowili naprawić większość mankamentów oryginału i bardzo dobrze.Wizualnie nowy Tsubasa wygląda świetnie i klimatycznie.Serial polecam wszystkim fanom Tsubasy,bo jest to bardzo dobry remake .

3
mackal83

Ja z oceną wstrzymam się do ostatniego odcinka. Co do muzyki i kwestii wizualnej zgadzam się z Tobą w 100 %. Jedyne co mnie denerwuje, to to że Tsubasa oraz inni ważniejsi bohaterowie biegają za piłką non stop z bananem na ustach. Oryginalna seria gatunkowo miała w sobie więcej z dramatu, a tutaj twórcy starają się dodać tak dużo "cukru" jak jest to możliwe, co w efekcie może prowadzić do mdłości. Może jest to spowodowane tym, że serial jest kierowany bardziej w stronę młodego widza. W każdym bądź razie mam nadzieję, że twórcy nie przesadzą w następnych odcinkach z wyobraźnią i nie zrobią zrobią z tego anime papki dla 5-latków jaką jest chociażby "Inazuma Eleven".

Str8dom

Nie wiesz nic o drugim sezonie czy będzie? Serial raczej zakończy się na finale z Toho :(

batesmotel27

Sezon drugi pt. "Chugakusei-Hen" (odc.29-52) obecnie trwa, a czy będzie kontynuacja? Wszystko zależy od tego, czy anime osiągnie taką oglądalność jaką założyli producenci. Historia pokazuje, że seria z powodu słabej popularności była już ucinana w trakcie trwania anime (np. Captain Tsubasa J). Zanim anime weszło do dystrybucji, twórcy zapowiadali, że nowa seria będzie zawierała wątki występów międzynarodowych. Jeśli byłeś czujny oglądając drugi sezon to w czołówce OP2 ("Kizudarane No Ai" by Johnny's West) jest scena, gdzie są pokazywane koszulki z numerem 10 różnych reprezentacji narodowych, więc może coś jest na rzeczy. Póki co musimy czekać na potwierdzenie kolejnego sezonu na oficjalnej stronie dystrybutora.

Str8dom

moze puszcza w tv z lektorem

Str8dom

Cześć serial się zakończył. Wiesz może czy będą nowe odcinki? Pozdrawiam

batesmotel27

Niestety, nie będzie. Wszystko wskazuje, że był to tylko kolejny Remake.

Str8dom

Skąd takie informacje? Niska oglądalność?

batesmotel27

ciekawe czy serial ukaze sie w polsce

maciek27

Dwa tygodnie temu Road 2002 zakończył Tvp Sport. Nie wiem jak z licencjami!

batesmotel27

chodzi mi o wersje 2018

maciek27

No i pierwszy sezon zaliczony(52 odcinki).Moim zdaniem więcej klimatu było w pierwotnej wersji(muzyka).Nie zmienia to faktu że jest to kawał dobrego anime o kultowych piłkarzach tylko ,że w nowoczesnej formie.Zapowiada się na 2 sezon patrząc na zakończenie 52 odcinka.

mackal83

nie bede tego ogladal poki nie bedzie wersji z lektorem lub dubbingiem pl,moze ukaze sie taka w Polsce

maciek27

Anime pojawi się na TVP ABC - https://naekranie.pl/aktualnosci/kapitan-tsubasa-premiera-nowej-wersji-serialu-a nime-w-polsce-jest-data-1591175807

buterfly

z lektorem?

maciek27

Z dubbingiem - Jestem ciekaw jak będzie brzmiał bo do samego dubbingu nic nie mam o ile jest zrobiony na poziomie chociażby Yu Gi Oh czy Król szamanów.

buterfly

ja mam tylko
problem do napisow lub lektora komputerowego