PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35860}
7,9 26 tys. ocen
7,9 10 1 26159
8,0 8 krytyków
Kariera Nikodema Dyzmy
powrót do forum serialu Kariera Nikodema Dyzmy

i patrzyłem i słuchałem Nikodema |Dyzme to pomyślałem sobie ze widzę hama hamów, niewdzięcznik i niegodziwiec, Kunicki dał mu posade dobrze płatną i poważaną, a ten jak mu się odwdzięczył najpierw wydymał mu córkę którą Kunik musiał przepędzić z domu zeby obrazalskiego |Dyzme zadowolic potem Dyzma dobrał się do majtek jego zony by na koniec znisczyć go doszczętnie i przeganąc z kraju ,zabrał mu miliony pałac i Hrabine zwykły kundel uliczny po prostu trudno w to uwierzyć ,hamsko tez obszedł się ze swoja kobietą która dorabiała na ulicy ta go prosi zeby byli razem wyznaje mu miłośc a ten do niej odczep się odemnie pluje na ciebie , Boczek pozegnał się z zyciem z zlecenia Nikodema co wielce go ucieszyło , a początek serialu tez był dobry jak Dyzma pare groszy pod hotelem chciał małemu dzieciakowi wyrwac z gardła i gdyby nie portier to dyzma by małego rozszarpał to ham hamów był a najlepszy Hrabia Zorz |Ponimirski który mimo ze był chory na głowe to wiedział z kim ma doczynienia i ładnie go podsumował pod koniec serialu , ogólnie serial zarąbisty jest heh.

ocenił(a) serial na 10
konrii_2

Po pierwsze nie Kunicki, tylko Kunik, też był nieuczciwy. Boczka nie zmierzał zabijać, bał się go i jego szantażu, by samemu nie utracić stanowiska. Najpierw dał mu posadę, ale Boczek był niezadowolony, dalej bruździł. Zapłacił za nastraszenie go a nie za morderstwo. Mańki zaś nigdy nie kochał, bał się również i jej, podobnie jak i całej swej przeszłości. Wiedział co to głód i bezrobocie i nie chciał wracać do tamtego życia. Co do Ponimirskiego, przywrócił go do pałacu i przestał izolować, jak się okazało, na swoją zgubę. Z tym,że salon do końca nie wierzy w to co wygaduje Żorż, książka kończy się słowami, mniej więcej, dokładnie nie pamiętam:
-Kto to jest?
-To wariat.
-Aha, wariat...

ocenił(a) serial na 8
konrii_2

A kobiety to święte ? Same dla niego stawały się darmowymi dziwkami na tacy.
Przykro mi, ale kobiety najłatwiejsze są dla najpłytszych facetów, którzy zaliczają najwięcej kobiet:
dla przystojnych...zamożnych/sławnych..pewnych siebie i przebojowych cwaniaków z dobrą bajerą.
Kobiety ciągną od zawsze do najpłytszych i najmniej moralnych facetów -
próżnych przystojniaków lub przebojowych cwaniaków lub zamożnych, a sława to w ogóle afrodyzjak dla kobiet. Czyli ogólnie kobiety uwielbiają najmniej moralnych facetów z powodzeniem, którzy w swoim życiu zaliczają najwięcej kobiet czyli traktują kobiety najbardziej przedmiotowo. Kobiety z takimi typami mężczyzn bowiem najczęściej godzą się na seks bez zobowiązań na jeden raz, kilka razy, układy bez zobowiązań, romanse, a potem ukrywają to lub nie chcą być po tym oceniane. Nie chcą być oceniane jako łatwe.
Z takimi najczęściej godzą się na seks licząc na związek i są wykorzystane.
Nie chcą starań facetów z mniejszym powodzeniem, wolą o wiele bardziej same wybierać facetów, którzy im się najbardziej podobają, a więc starania są już bezcelowe, wręcz same chcą się starać o takich z powodzeniem, których będą im zazdrościły inne kobiety.
Kobiety nie oceniają facetów po przeszłości, nie ma znaczenia ile facet miał kobiet jeśli kobiecie się bardzo podoba mężczyzna i ona się przy nim świetnie czuje. Wybierają kobiety najchętniej facetów z powodzeniem z dużą tendencją do kłamstw/zdrad, a potem nierzadko wybaczają im kłamstwa/zdrady tłumacząc czymś tak tandetnym jak kobieca miłość jakby ona była wiele warta. Gdy kobiety dają szanse komuś wartościowszemu, bardziej moralnemu, mniej przystojnemu lub mniej przebojowemu lub mniej zamożnemu to same takiego o wiele częściej/chętniej okłamują, zdradzają czy opuszczają na rzecz przystojniejszych, bardziej przebojowych, bogatszych.
Nie ma możliwości, by kobieta chciała się poznawać z mężczyzną/czyli dać mu seks/dać miłość/dać związek, jeśli jej nie przyciągnie jedną z 3 rzeczy:
-dobrym wyglądem (próżnością)
-przebojowością i dobrą bajerą (cwaniactwem)
-zamożnością/statusem społecznym/sławą
Reasumując kobiety dają seks oraz miłość najłatwiej płytkim facetom:
próżnym przystojniakom...zamożnym...przebojowym cwaniakom z dobrą bajerą.
Miłość kobieca w większości przypadków najłatwiej i najczęściej dostają najpłytsi ludzie.
Czyli kobieca miłość to zwykła fascynacja seksualna – zachłyśniecie się próżnością, cwaniactwem lub egoizmem lub wyobrażeniem jej sobie, szukanie jak najlepszych genów,
kopulowanie najchętniej osobnikami z powodzeniem z najmniej moralnymi jednostkami płci przeciwnej.
Kobiety wydają się dość mocno zaprogramowane od dzieciństwa przez społeczeństwo, że ideałem jest książe/władca/ktoś z pozycją - przystojny, wygadany, zamożny, z władzą.
Ale czy ktokolwiek powie nastolatce/kobiecie, że taki książę/król/władca/ktoś sławny/z wysokim statusem społecznym prawie zawsze miał kilkaset kobiet i traktował kobiety jak ku..wy.

Fakty, które pokazują bardzo precyzyjnie, że kobiety są próżne, płytkie i egoistyczne:
1) Tysiące biografii sławnych ludzi, którzy mieli ponad tysiąc kobiet lub mocne kilkaset
2) Książki uwodzicieli - ludzi, którzy kiedyś byli wartościowi, ale widząc ku..estwo kobiet, że dają zainteresowanie, seks, miłość najpłytszym facetom spasowali. Stali się najlepsi w uwodzeniu, dawaniu emocji, zaskakiwaniu, zaciąganiu do łóżka, bo stworzyli osobowość i ciekawy styl życia znacznie przewyższający 99% facetów . Poznawali ok 5tysięcy kobiet, zaciągneli do łóżka mocne kilkaset pięknych kobiet. I wiedzą wszystko na temat kobiet, każdego rodzaju kobiet i w ich społeczności przecież są też inni co poznawali dość podobną liczbę więc wymieniają się wiedzą.
Na moje pytanie jeden z nich odpowiedział, że wszystko co zaobserwowałem jest 99% prawdą, ale trzeba przymykać oko na to jakie są, taka ich natura. Zadziwiające, że nie mają dobrego wyglądu i kasy, a mają powodzenie porównywalne z sławnymi ludźmi, bo dają kobietom niesamowity flirt, humor, seksualną wibrację, męskie zdecydowanie, rzadkie i pożądane cechy męskie, emocje itd a większość dzisiejszych facetów jest na ich tle byle jaka. Tacy ludzie, którzy poznawali ok 5tys kobiet i mają u nich wielkie powodzenie, wiedzą co daje efekty więc wiedzą praktycznie wszystko o kobietach. Nie tylko to co mówią kobiety, ale przede wszystkim jakich dokonują wyborów :)
A to wybory/czyny najmocniej mówią o człowieku, a nie słowa lub myśli, które bardzo często nie pokrywają się z czynami/wyborami. Dlatego nie warto przykładać wielkiej wagi do słów czy myśli kobiet, a patrzeć na ich czyny/wybory. Dowiedzieć się na temat jej przeszłości -z iloma/z kim/dlaczego, bo to powie więcej niż stos słów bez znaczenia.
3) Selekcja naturalna na dyskotekach pokazuje, że kobiety ciągną do najbardziej płytkich facetów: próżnych przystojniaków...przebojowych cwaniaków z dobrą bajerą...zamożnych I z takimi się prowadzają i dają im dupy.
4) Już w szkołach można zaobserwować, że kobiety lgną do facetów, którzy wyśmiewają, biją słabszych, a unikają tych wartościowszych poniżanych, wyśmiewanych, bitych
5) Z wszystkich moich znajomych właśnie najpłytsi mężczyźni traktujący kobiety jak ku..wy mieli zawsze najwięcej kochanek, dziewczyn na jakiś czas, teraz mają piękne żony, które pewnie nierzadko są zdradzane, natomiast wartościowsze osoby mieli małe powodzenie.
6) Testy na czacie. Wystarczy napisać do 100 tych samych kobiet z 2 profili.
Z jednego być facetem porządnym szukającym dziewczyny, miłości, związku, a z drugiego być facetem lubiącym seks, dającym flirt, humor, seksualną wibrację - kobiety o wiele bardziej lgną do 2 typu, chcą sie wtedy umawiać, są bardziej otwarte, szczere, są gotowe nawet od razu umówić się na seks. A pierwszy profil ma nędzne powodzenie u tych samych kobiet.
7) Testy na portalach społecznościowych ze zdjęciami. Wystarczy znów napisać do 100 tych samych kobiet z 2 profili. Na 1 profilu mieć ładne zdjęcia, można pisać byle co i ma powodzenie się nawet nie wysilając się, a na 2 profilu z brzydkimi zdjęciami można produkować się i ma się marne zainteresowanie, bo kobiety skreślą takich na starcie.

ocenił(a) serial na 10
returner

co za interesujący jest twój post , nie sposób się z nim nie zgodzić
juz taki jest ten wiek 21 ku-rewski mozna by rzecz , kur-wa rodzi kur-we , prawie wszystkie kobiety legną do bogactwa jak muchy do głowna , w dzisiejszych czasach dziewczyny nie wychodzą za mąż tylko się sprzedają za mąż,
dawniej to były porząde kobiety z 50, 100 lat temu nasze babki i prababki a teraz zeszły na psy,
w dzisiejszych czasach za bogatym panny sznurem , kazda chce miec bogacza z willa z Mercedesem i oczywiście prawie kazda to powtarza chce zeby ja zabrał na wyczieczke do okoła świata bo to jej marzenie zwiedzac piekne miejsca i wydawac fortune w najlepszych butikach świata najchętniej wzorowane gwiazdami Hollywoodu ,latały by na zakupy do ,Mediolanu i Paryzu, wina tego pazerastwa lezy w wychowaniu po pierwsze mamusie wmawaiały córeczkom ze jak dorosnie znajdzie wymażonego księcia , a wiadomo z czym im się współczesny książe kojarzy prezes firmy z ferrari czy dziedzic rodzinnej fortuny nie którzy tacy brzydale pokazują ich w gazetach ale maja najlepsze dupy bo mają majątki moga wszystko kupić kobiete tez bo to jest towar kupiony
zwykłe dzi-wki sprzedają sie za pieniądze kazdemu , a te współczesne puszczalskie sprzeda się raz a dobrze, sprzeda się bogato za mąż i ma wszystko , a potem gdzies tam na forach próbują się bronić tłumaczyć ze biedne były ze potrzebowały uczucia bezpieczeństwa które w domach rodzice nie byli w stanie zapewnić ze chciały się wyrwać od biety itp,., na szczęście bogatych nie jest tak duzo jak duzo zwykłych kobiet więc nie wszystkim pazerom będzie dane upolować milionera ,
co do czatu to nie polecam tam szukac kogokolwiek bywałem na czatach wiele razy i dziewczyny tam są poje-bane
albo są brzydkie które nie są wstanie znależć sobie w realu faceta,albo przechodzone i dopiero co porzucone które odpowiadają na pytanie czy mają kogoś to zawsze nie juz nie mam ,desperacko szukają chłopa bo nie chcą być same
albo typowe marzycielki które wchodza na czat bo myslą ze tam znajdą milionera z pałacem jak one moga być takie głupie i naiwne .
najgorsze to sa 20 paroletnie studentki zawsze zaczynają od tego samego co porabiasz na co dzień , nawet się nie zapyta skąd jesteś , jak masz na imie z jakiego miasta , co słychać , tylko co porabiasz na co dzień , bo od razu będa miec odpowiedz czy trafily na bogacza czy biedaka , studentki na czacie nazywam klonami wszystkie takie same gadałem chyba ze setką ( juz wogóle nie gadam szkoda czasu na idiotki ) a miałem wrazenie jakby to była jedna i ta sama ten sam tok pisania u wszystkich od razu rzuca się po oczach ta pazerność,ach szkoda gadac ,
jeszcze jedno kobiety mają wielkie wymagania co do przyszłego faceta czy męża , musi byc bogaty mieć własną firme wielki dom i na marginesie zeby był przystojny ale to nie jest wymagane to tylko tak na marginesie najwazniejsze to fura i skóra , a co same mają do zaoferowania co wnoszą do związku , tylko takie wielkie nic bo są same po przejściach , przechodzone prze-dupczone , dupska i cycki traktują jako polise ubezpieczeniową na zycie które ma im zapewnić dom i wszelakie wygody , gdyby przynajmniej miały to co dawniej miały kobiety jak szły za mąż czyli cnote , ale nie kazda jest przechodzona i kazda chce księcia na swoje prze-dupcone milion razy dupsko i to przez nie wiadomo kogo , bo nigdy nowo poznana kobieta ci się nie przyzna ze się puuszczała na prawo i lewo ze balowała do rana na imprezach ,cpały piły dawały du-py juz nawet nie wiedzą ile razy i komu , ale za kazdym razem powie to samo ze miał faceta jednego albo dwóch w przyszłosci bo to normalne bo wszystkie miały to ja miałam nie mieć , wszystkie to robiły to ja miałam nie robić , zadana sie nie przyzna ze pół miasta ja obracało
reasumując sa sztuczne , fałszywe, pazerne, i zakłamane i przechodzone.

ocenił(a) serial na 8
konrii_2

Kobiety to zwykłe ku..wy w większości przypadków.
Jak się jest inteligentnym to idzie znaleźć sposób, by wiedzieć z iloma/z kim/dlaczego.

konrii_2

NIE WIEM W JAKIM TOWARZYSTWIE się obracacie, ale ja nie mam takich koleżanek, ktore patrza na to czy ktos bogaty czy nie, oczywiscie znam takie o ktorych piszecie, ale to dosc specyficzne srodowisko, gdzie mamusia wpoiła, corce, ze u dziewczynki wyglad najwaznieszy, a u chłopca "pozycja społeczna"! Niestety duzo takich osob, ale zalezy w jakim gronie, ja byłam na wartosciowych studiach na ktorych pustakow nie ciągnęło. Pustakow duzo było na prawie i medycynie, bo tam duża kasa! To zalezy od srodowiska. Na studiach wsrod kolezanek, zadna nie była pustakiem, kazda miała zainteresowania nie wiem czy były swiete, bo ja nikomu do łozka nie zagladam bo to nie moja sprawa, ciekawe, czy wy tez z jedna dziewczyna tylko z miłosci byliscie w zwiazku, ze tak innych oceniac. Zycie seksualne moich znajomych i przyjaciół mnie nie obchodziło, wazne jakimi są ludzmi, pomocnymi, z zainteresowaniami. Ja tez nie chce byc ktos mi do łóżka zaglądał i oceniał mnie z kim , ile i dlaczego to moja sprawa. Tylko wscibskie małostwkowe przekupy wiejskie lub małomiasteczkowe, co maja smutne swoje i nudne zycie, wchodza butami do czyjegos łozka i oceniaja. Try walking in my shoes! Nie oceniaj ludzi jak ich nie znasz. Jak ktos chce byc z bogaczem, bo tak mu wygodniej i łatwiej, duzo kobiet idzie na taki układ, to nie moja sprawa, przewaznie sa to starsi mezczyzni, ktorym nie staje , ale starcza kasy. Wiec te dziewczyny tez lekko nie maja. Karma zawsze wraca i ja nie musze nikogo potepiac i pozostawiam losowi sprawy ich zyciowych wyborow, kazdy z nas nieraz popełnia błędy. Jednak ja bardzo mało pustakow meskich czy dmaskich spotkałam, bo nie wiem nie obracami sie w takim towa\rzystwie, a jak takich ludzi widze, to olewam i unikam ich, wybieram ludzi wartosiowych zeby sie nie frustrowac!tak wam tez polecam, nie szukajcie kobiet na dyskotekach , myślcie troche, predzej na stoku w gorach, w bibliotece w teatrze, tam na pewno nie spotkacie lecacych na kase "cheerliderek"!