Nareszcie pojawiły się nowe odcinki :) Oto one : Między słowami oraz Katastrofa w Queens. Jak
wam się podobały te odcinki? Pisać na forum!!
Wiesz jakie teraz odcinki wyemitują? Czyli jakie teraz będzie można obejrzeć (w kolejności).
Pojutrze: Ten o zderzeniu myśliwca z samolotem pasażerskim, następnie zestrzelenie włoskiego odrzutowca.
Mam pytanie. Czy ktoś zauważył że 3 facet w niebieskim stroju w kabinie pilotów (obsługujący dźwignie zmiany ciągu) z odcinka W Samym Środku Burzy jest podobny do nawigatora z odcinka Czołowe Zderzenie (tego gdzie zderzył się samolot z Kazachstanu i Arabii Saudyjskiej)?
Bo to jest rekonstrukcja. W niej występują aktorzy. Nie było innego aktora do tej roli i zagrał ją ten sam.
Mi się to podobało akurat. Fajny był w Czołowym Zderzeniu to fajny był i teraz, szkoda że się nie odzywał.
Widziałem już w tym serialu kilka razy tego samego aktora w różnych rolach i tematach.
Ponoć z pierwszego sezonu z odcinka Lot Bez Paliwa koleś zagrał również w docinku W Samym Środku Burzy. Pamiętam jeszcze tylko jeden taki przypadek, ten sam aktor grał w Złym Podejściu i w Brak Kontroli.
A ja oglądałem dzisiaj odcinek Cel Zniszczony i tego kapitana samolotu gdzieś już w którymś odcinku widziałem... Nie pamiętam w którym. Musiałbym przejrzeć wszystkie odcinki (chociaż pierwsze 5 minut).
O właśnie. Oglądałeś Cel Zniszczony w internecie czy tv? Bo jak to pierwsze to wiesz gdzie jest w dość dobrej jakości? Ja niby mam ten odcinek ale jest on mniej wyrazisty niż np te pierwsze czy ostatnie odcinki.
Ja to oglądałem niby na necie, a niby nie... Ściągnąłem na pulpit z chomikowa. W TV nie obejrzałem, bo zawsze gdy leci katastrofa w przestworzach to mój tata ogląda coś innego, więc głównie oglądam na necie. A na czym masz ten odcinek? Bo u mnie z chomikowa jak ściągnąłem to jest słaba grafika, często się jakby urywa zdanie itp.
Ja też z tego portalu pożyczyłem plik i nie jest on w dostatecznej jakości. Chyba niecałe 280 mb a to przekłada się na jakość. Podobnie nie mogę znaleźć kilku innych odcinków w naprawdę dobrej jakości: Tajemnica Z Miami czy Panika Na Pasie Startowym. U mnie nie urywa się ścieżka dźwiękowa więc może powinieneś z innego homika pożyczyć jeszcze raz plik?
I dzisiaj mając wolny dzień już sobie uszykowałem na wieczór 4 odcinki takiego mini maratonu, obejrzę jeszcze raz: Zaginiony Samolot (ten w Dubrowniku), Śmierć Zamiast Nagrody, Skazany Na Klęskę, Błąd W Kokpicie. ;-)
Dla mnie rewelacyjny. Szkoda że w tym sezonie nie zobaczymy katastrofy na Antarktydzie, ponoć miał być zamiast zestrzelenia samolotu włoskich linii lotniczych. Miejmy nadzieję że w sezonie 14 przedstawią tą tragedię.
Ja zwykle podaję co chciałbym zobaczyć w nowym sezonie i to moja propozycja na 14 sezon:
1.Katastrofa lotu Pulkovo 612. 22 sierpnia 2006 (złe warunki atmosferyczne strącają z nieba samolot)
2.Katastrofa lotu Mandala Airlines 091. 5 września 2005 (błąd pilotów i problem ze startem)
3.Katastrofa lotu Air New Zealand 901. 28 listopada 1979 (błąd w nawigacji i rozbicie się na wzniesieniu wulkanu) OBY OBY...
4.Katastrofa lotu Air Canada 621. 5 lipca 1970 (błąd pilotów i utrata prawego skrzydła)
5.Katastrofa lotu British Airways 476/ Inex-Adria Aviopromet 550. 10 września 1976 (zderzenie samolotów wskutek błędu kontroli lotów)
6.Katastrofa lotu Austral Lineas Aereas 2553. 10 października 1997 (piloci przez zamrożony prędkościomierz przyśpieszyli maszynę do granic wytrzymałości)
7.Katastrofa lotu Saudi Arabian Airlines 163. 19 sierpnia 1980 (pożar i opieszała ewakuacja)
8.Katastrofa lotu UTA 141. 25 grudnia 2003 (przeciążony samolot rozbija się na plaży)
9.Katastrofa lotu Pan Am 214. 8 grudnia 1963 (strącony przez piorun)
10.Katastrofa lotu Aerofłot 3352. 11 października 1984 (kontroler lotów zasnął przez co samolot wylądował na sprzęcie do oczyszczania lotniska)
A gdzie tutaj jest ta katastrofa na Antarktydzie? Uważam że ten sezon 13 jest za krótki. No przecież 11 i 12 sezon mają po 12,13 odcinków a tutaj tylko 9 :/ Oby do 14 sezonu dodali z 12 katastrof :D. I dawno nie widziałem sezonu specjalnego. Ostatni specjalny sezon podsumowujący katastrofy to sezon 8. Też bardzo czekam na taki sezon.
Odcinek 3. Sezon 13 będzie miał 11 odc. 10 zwykłych i 1 specjalny ponoć była plotka o TWA800 (moja ulubiona katastrofa).
Hej. Nasunęło mi się pewne pytanie. Dlaczego w starych sezonach wszystkie napisy, tytuły są po angielsku a od bodajże 12 sezonu są po polsku?? Np. nazwa odcinka- 1 sezon po angielsku a 13 po polsku. Tak samo tytuł samego serialu. Po angielsku w 1 sezonie (mayday air disaster) a w 13 po prostu katastrofa w przestworzach...
Bo stał się bardziej popularny i niektóre elementy serialu spolszczono? To miłe.
Hej oglądałeś już odcinek Śmiertelny Test? Tam jest mowa o jakiejś katastrofie Air France przy Brazylii. Czy ta katastrofa była już wyemitowana w katastrofach w przestworzach? Ja sobie tego nie przypominam. Jeżeli nie to czy jest jakaś szansa że pokażą tą katastrofę w 14 serii? Bardzo nie to zaciekawiło... A co do samego odcinka to według mnie najlepszy (jak na razie) z tego sezonu.
Sorry, że się wcinam, ale tak... to już było pokazane, chyba, że pomyliłem z bliźniaczą serią. Niemniej jednak było. Lot 447 A330 -> jedna z największych wpadek Airbusa ostatnich lat, hehehehehehheeh.
Boeing rulez!!
A wiesz w którym to odcinku? Lub programie? Proszę o powiedzenie jeżeli wiesz.
Znalazłem. Katastrofa w przestworzach -> "Zaginiony samolot (Lost at Sea)" Sezon 12
Ja się trochę zawiodłem myślałem że lepiej go przedstawią. Ale ten fragment że kapitan orientuje się w sytuacji ale jest za późno sprawia że zawsze mam gęsią skórkę. Byli tak blisko rozwiązania problemu i tak blisko wody...
Bez wątpienia to była jedna z "najciekawszych" katastrof ostatnich lat. Rurki pitota znowu dały o sobie znać. Piloci chyba też nie bez winy....................
I dodatkowo A 330 vs B 777 :) Piękna rywalizacja, chociaż absolutnie pejoratywna jeżeli chodzi o dany temat i okoliczności......
Ciekawa owszem ale liczyłem na lepsze przedstawienie. Szkoda że to już koniec sezonu przed Nami tylko katastrofa małego samolotu i Qantas.
Tak jak już kiedyś wspomniałeś materiału na odcinki jest wiele. Ostatni rok był zdecydowanie bezpieczny. 2014 też na razie spokojny. Jednak czekam na realizację "Tatarstanu" z końca 2013.....rosyjskie wymogi co do pilotów -> żenada...... oj będzie skandal jak nakręcą.
Przyznam że ciekawy byłby to odcinek. Z nowszych katastrof to chciałbym epizod o Suchoj Superjet 100 z 2012.
Pamiętam z tv. Nie ma to jak rosyjska reklama swojego sprzętu. Tak się zagadali z klientami, że pokazowy, komercyjny lot pogrzebał rozwój marki. Podstawa marketingu:)
I w odcinku mogliby najpierw nie pokazywać sekwencji zderzenia tylko te hipotezy o porwaniu co były na początku.
Oglądałem i powiem REWELACJA. Co do Air France to jak pisze Halvard to ostatni odcinek 12 sezonu. Ja oglądałem wszystkie i do wszystkich wielokrotnie wracam to jak obsesja i to miła. Dla mnie najlepszym odcinkiem tego sezonu jest nadal ten o naćpanym pilocie (Między Słowami). A za tydzień przed moimi urodzinami Panika W Raju. ;-)
A w wikipedii tej paniki w raju nie ma tylko jest terror in paradise czy jakoś tak... Czekam na 14 sezon Pozdro.
Dziś rano urwał się kontakt z B777 Malesian Airlines. Najprawdopodobniej wpadł do morza. 239 osób na pokładzie. Oj będzie grubo. Tyle ofiar jednorazowo już dawno nie było. Urwał się kontakt z pilotami. Murowany kandydat do kolejnych serii. Chociaż jeszcze poczekajmy na oficjalne informacje.
Też czytałem. I nie pisali o złych warunkach pogodowych więc nocny lot zróżnicowana pod względem stażu załoga, coś tam poszło bardzo nie tak.
Ta katastrofa (zanim ją rozwiążą a to trwa czasami nawet 5 lat, ale średnio to rok lub 2) więc sądzę że jak wtedy będzie jeszcze katastrofa w przestworzach to będzie w sezonie gdzieś tak 17,18,19,20.