PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89970}

Kim Kolwiek

Kim Possible
2002 - 2007
6,7 5,9 tys. ocen
6,7 10 1 5890
6,0 2 krytyków
Kim Kolwiek
powrót do forum serialu Kim Kolwiek

Scenariusz aktorskiej wersji napisali Josh Cagan oraz twórcy serialu, Mark McCorkle i Robert Schooley. Będą też oni producentami wykonawczymi. Współproducentami będą również Adam B. Stein i Zach Lipovsky. Obaj panowie będą również reżyserami produkcji. Podobno aktualnie trwa casting. Piszcie kogo wy byście widzieli w głównych rolach a także w rolach Dr.Drakkena i Shego (piszę gdyż mam nadzieję że oni tak jak w serialu będą głównymi antagonistami filmu ).

Groszek_13_13

Mało wiarygodny fakt iż po tylu latach od ostatniej serii tej pięknej bajki powstał by film. Łezka w oku się kręci słysząc takie informacje ( oby prawdziwe) . Szkoda że Disney zrezygnował z kontynuacji serii. Ten serial miał w sobie coś :)

ocenił(a) serial na 9
Barry9

Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. A w mediach społecznościowych tych panów można zauważyć poruszenie, które daje nadzieję, że projekt dojdzie do skutku. Mnie bardziej ciekawi w jakim formacie to będzie. Bo jakby nie patrzeć to będzie na podstawie SERIALU. I jestem ciekaw czy to będzie origin czy też wrzucenie nas w wir akcji odrazu. Tutaj co odcinek to inna przygoda. Cóż no mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie i przede wszystkim z sensem. I że, Disney nie będzie żerować na nostalgii starszych widzów, tylko poruszy tych co czekają na to już wiele lat jak i sprawi, że za sprawą tego filmu młodsze pokolenie oglądnie też serial animowany. Oglądnie i stwierdzi, że to jednak jest coś :)

Groszek_13_13

Hmm coś z tego rzeczywiście może być . No jak już nawet o tym nasz "kochany " filmveb pisze, to może jest w tym ziarenko prawdy . :)

Tylko nie mogę sobie wyobrazić jak oni z kreskówki zrobić chcą film animowany ? To znaczy wiem że już były takie próby ( film Scooby Doo ) ale w większości przypadków wychodziły z tego crapy . Moim zdaniem lepiej by było jednak zrobić film animowany, byłoby to bardziej w konwencji i byłoby to podejrzewam tańsze niż film aktorski ( nawet Disneya )

Ciekawi mnie też czy to będzie kontynuacja czy np powrót w przeszłość . . Chyba wolałbym coś w stylu "10 lat później " . Aż by się prosiło sprawdzić co u naszych bohaterów . Czy Kim i Ron nadal są razem ? Czy Draken i Strzyga coś tam ze sobą kręcą . :) Czy Drakuś nadal chce podbić świat ?

ocenił(a) serial na 9
Cobros

Ciężko stwierdzić w jakiej formie to będzie. Czy ten origin czy też coś na kształt Szatańskiego Planu (w sensie odrazu na głęboką wodę). Wolałbym żeby serial zaciekawił też młodszą publikę, a nie granie na starych fanach. Skoro Disney tworzy teraz własny serwis VOD nie miałbym nic przeciwko gdyby zrobili to w formie serialu czym poszerzyliby zainteresowanie, a po jakimś czasie film. Właśnie coś na kształt Szatańskiego Planu, ale tylko kształt bo po co oglądać powtórkę w wersji aktorskiej. Ale to tylko taka moja myśl. Jak na razie o filmie nowych informacji na horyzoncie nie widać. Pozostaje czekać ;)

Groszek_13_13

Wybrali już aktorów - https://www.antyradio.pl/Film/News/Disney-oglosil-kto-zagra-glowne-role-w-aktors kim-filmie-Kim-Kolwiek-22118

Muszę przyznać że od razu spodobał mi się aktor który zagra Rona :) - Co do Kim to na razie jest mi trudno ocenić, chociaż ciesze się że będzie to praktycznie nieznana aktora - Uważam że lepiej miło się zaskoczyć taką osobą, niż rozczarować znaną osobą .

Co do przeciwników te też mam nadzieje że będą to Shego i Dr.Drakken :) - Na Shego mam już swoją faworytkę jest nią Isabelle Fuhrman ''Sierota'', ''Igrzyska Śmierci'') - Dziewczyna potrafi zagrać takie diabelskie postacie .

Choć zapewne Disney kolejny raz nasz zaskoczy i wybierze nieznaną aktorkę :) .

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Co do Twojego zdania o obsadzie to zgadzam się w stu procentach. Mało to takich produkcji ,że niby sławne twarze? A efekt końcowy taki, że w filmie zero chemii, zero zaangażowania. Cieszę się, że nie poszli takim trendem, że do młodych ról biorą starszych aktorów. Aktor grający Rona jak najbardziej pasuje (tak mi się wydaje XD). Co do Kim ... no cóż tutaj sprawa jest nieco inna. Aktorka wydaje mi się trochę sztuczna? Mam nadzieję, że jak film wyjdzie to będę w błędzie i że okaże się najlepsząz całej obsady. Jeszcze tylko Rufus no i oczywiście Wade. Plus złoczyńcy.

Ale taka moja wymarzona obsada to :

Kim- Katherine McNamara

Ron- Kenton Duty, ale ten aktor też mi przypadł do gustu :)

Monique- Zendaya

Wade - ? tutaj mam problem... nie wiem może Jaden Smith albo Kyle Massey bądź Jacob Batalon

No i moi ulubieńcy, czyli villains :)

Dr. Drakken- mój Boże chciałbym by Drakken mówił głosem Johna DiMaggio, no ale raczej wątpię więc... zagrać mógłby Adrien Brody bądź Alan Cumming bądź James Callis to tacy moi faworyci

Shego - ulalala tutaj można też kilka aktorek podać właśnie Isabelle Fuhrman bądź Ellen Page bądź Kat Dennings bądź Maika Monroe bądź Aubrey Plaza

Señor Senior Sr- nie wiem czemu ale z twarzy podobny jak dla mnie Sylvester Stallone nie wiem czemu hehe

Señor Senior Jr - tutaj mógłby wystąpić .... może Alan Ritchson nie wiem

Monkey Fist- w tej roli widzę tylko Jet Li

Duff Killigan- biorąc pod uwagę jednak ten szkocki akcent to może Brian Cox, James Cosmo bądź ktoś młodszy jak np. Ewan McGregor bądź James Andrew McAvoy osobiście chciałbym zobaczyć McAvoya. To było by piękne :)

Professor Dementor - Thomas Kretschmann

DNAmy-Melissa McCarthy

To moje typy jeżeli chodzi o większość wrogów Kim. Lecz oczywiście największą mam nadzieję,że na ekranie zobaczymy Dr.Drakkena i Shego.

A ty jakie masz typy co do tych i innych ról?

Groszek_13_13

Co do do obsady to tak - Kim Annalise Basso http://www.filmweb.pl/person/Annalise+Basso-856973 - Zdjęcie stare więc nie ma co się sugerować :) .

Wade - Jacob Batalon właśnie byłby wręcz idealny ;)

Nie rozpisując się za bardzo to widać że mamy wręcz takie same typy :)

Ale też mam nadzieje że skupią się na najbardziej znanych złoczyńcach czyli duecie Dr.Drakken i Shego.

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Typy te same hehe , ale jak można się spodziewać Disney obsadzi inne osoby, też pewnie mniej znane ... chociaż cichą nadzieję można mieć by ten wymarzony casting jednak wypalił

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

Plus znów chętnie bym usłyszał duet Nicole Sullivan John DiMaggio. Świetnie ich dopasowali głosowo według mnie.

I nie wiedzieć czemu na Disney wylała się fala hejtu za te wybory castingowe do ról Kim i Rona.

Groszek_13_13

Co do castingu to wiadomo jest że nie jest się w stanie wszystkim dogodzić, i obojętnie kto by ich nie zagrał i tak pojawiliby się głosy niezadowolenia - z wyboru aktora do roli Rona akurat jestem zadowolony, KIm na razie jest mi obojętna ale jej nie skreślam bo możliwie że przekonam się do niej po obejrzeniu filmu .

ocenił(a) serial na 9
buterfly

No tak, ale wiesz ja to napisałem bo sam nie mogę uwierzyć, że dalej coś takiego się dzieje . A tym bardziej się dziwię bo Kim może zagrać każda młoda aktorka nawet nie musi mieć włosów koloru rudego. Każdy inny kolor można przefarbowac . I jak piszę jestem w szoku tak samo jak był atak na aktorów którzy będą grali w serialu Titans Starfire Beastboy i Raven . Tylko że wtedy to było była jeszcze gorsza fala hejtu. Ale i ten i ten przypadek jak i każdy inny to jest po prostu tragedia.

Groszek_13_13

Również się zgadzam - Mam niestety wrażenie że obecnie wygląd stawia się aż nadto na pierwszym miejscu, a nie to czy chociażby pod względem charakteru pasowała do postaci .

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Święte słowa. Ludzie chyba myślą, że na castingach patrzą tylko i wyłącznie na to by osoba tam będąca była wręcz identyczna jak ta w wersji komiksowej kreskowkowej czy też na podstwie opisu w książce. Pierwszy lepszy przykład to Cable i Domino z Deadpoola. Wersję filmową tej pary można zobaczyć już w zwiastunach czy zdjęciach. I no bądźmy szczerzy, cholernie one różnią się od swojej wersji komiksowej. Ale nie jedna wielka gowno burza . Myślę podobnie jak ty . Ludzie patrzą tylko na wygląd nie patrzą czy to dobry aktor czy ma tę charyzmę i czy odda w pełni tę postać. I wrócę tutaj do przykładu Cablea . Jeżeli szukali by mięśniaka to wzięli by Johna Cena i już. Po sprawie. Ale umówmy się Cena to aktor .... taki sobie wręcz nijaki. Dlatego też rola przypadła charyzmatycznemu Joshowi Brolinowi .

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

No to teraz już wiemy kto zagra Dr.Drakkena I Shego .

http://comicbook.com/movies/2018/05/25/live-action-kim-possible-movie-cast-revea led/

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

No i oczywiście innych :)

ocenił(a) serial na 9
buterfly

No nie powiem jestem trochę zaskoczony co do wyboru aktorów dla Dr. Drakkena i Shego.

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

http://comicbook.com/tv-shows/2018/07/21/kim-possible-live-action-first-look/

No i jest pierwszy rzut oka na wersję aktorską Kim Possible . Muszę przyznać, że robi to wrażenie. Wygląda jak rudowłosa Tomb Raider ;)

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

Garstka nowych informacji:

- pojawił się teaser : https://youtu.be/PEm3qCUWTXw

- Patton Oswalt, który podkładał głos postaci Profesora Dementora ma zagrać tę samą postać w filmie (bardzo się z tego cieszę)

- Christy Carlson Romano , która podkładała głos postaci Kim ma zaliczyć cameo

Groszek_13_13

Teaster tak naprawdę niczego nie zdradza, wiec tym bardziej podsyca ciekawość :) - Chociaż muszę niestety przyznać że aktorskie wersje animacji w większości przypadkach okazywały się klapą ): .

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Co racja to racja. Zdarzały się klapy, ale aktorskie adaptacje animacji takie jak Pete's Dragon, Beauty and the Beast czy The Jungle Book dają światełko w tunelu, że i ten projekt wypali. Na co duża część osób liczy :)

Groszek_13_13

Tylko że to jest telewizyjna produkcja - I jednak mam z tego powodu obawy ):

ocenił(a) serial na 9
buterfly

Eh nie napisałem. Pisząc to miałem z tylu głowy aktorskie adaptacje animacji wogóle. Czy to telewyzyjna produkcja czy filmy pełnometrażowy. I rzeczywiście na próżno szukać jakiejś udanej adaptacji aktorskiej telewizyjnej animacji. Chyba dwa filmy ze Scooby Doo były takim największym zawodem wśród fanów. Ale nie jestem pewny

ocenił(a) serial na 9
buterfly

https://youtu.be/TNRQT9ODqDI
Ehhh i to też wygląda niestety jak telewizyjna produkcja ... Tutaj trailer Avengers a tutaj ... No cóż trudno dobrać słowa

Groszek_13_13

Cóż po telewizyjnych produkcjach od Disneya można się było tego spodziewać, nie wyróżnia się niczym zapewne do obejrzenia na raz i to tyle.

ocenił(a) serial na 9
buterfly

No tak, ale nie wiem czy to tylko ja, ale liczyłem że postarają się bardziej ... patrząc na reakcje innych to chyba nie tylko ja. No cóż film rzeczywiście chyba na raz albo nawet i nie

Groszek_13_13

Niestety telewizyjny Disney to nie ten sam poziom, wystarczy chociażby przypomnieć sobie aktorską wersja Bena ...

ocenił(a) serial na 9
buterfly

O Jezu tak , chociaż wizualnie stoją obok siebie lecz jednak to chyba 10 lat różnicy co trochę smuci. Nie wiem już zamiast filmu mogliby zrobić ciąg dalszy. Z chęcią zobaczyłbym jak potoczyły się ich losy dalej .

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

https://ew.com/tv/2018/11/20/kim-possible-dr-drakken-shego-live-action-movie/
Powiem tak ... dla mnie wygląda to źle ,nie fatalnie, ale źle. I tu nawet nie chodzi o to że Drakken nie jest niebieski bo sądząc po żyłach może będzie ukazanie jego origin ? Cholera wie. Ale kostiumy... No nie, wygląda to jak tani cospley . Nie wiem może za bardzo serduchem do tego podchodzę. Pewnie to późnej będzie poprawione ale narazie jest tak sobie.

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

A jednak wogóle nie będzie błękitny. Będzie mniej kreskówkowy bardziej ludzki . He super .