Jeśli się komuś spodoba to wpisujcie się, właśnie trwa połowa pierwszego odcinka na TV4 i zapowiada się raczej ciekawie, zobaczymy :)
a chciałem być pierwszy:)chyba mnie ktoś wyprzedził. słyszałem,że jest to ciekawy serial. mam kilka odcinków ale bez napisów więc tym większa moja radość, że pojawił się na tv4. pierwszy odcinek nawet ciekawy.myślę,że jak się rozkręci to będzie co oglądać. kolejny plus to taki,że film produkcji angielskiej więc przynajmniej jakaś odskocznia od Ameryki ;)
Moim zdaniem serial powala. Jestem zachwycona zwłaszcza głównym czarnym charakterem (Azazello).A wy co o nim myślicie?
no ale ciacho ale lepszy jest ten co go gra jamie davis:) to dopiero przystojniak:D Ale ludzie, mógłby mi ktoś powiedzieć co ta thelma przeczytała na końcu trzeciego odcinka? bo nie zrozumiałam tego:(
toby wytłumaczyło dlaczego azazar powiedział że historia lubi sie powtarzać. jeszcze jak tych dwóch nauczycieli rozmawiało na jej temat to coś tam wspominali, że jej matka jest jakaś psychiczna czy cos takiego, o co to chodziło, bo troszke nie zrozumiałam trzeciego odcinka:(:( help...
No bo jej matka jest w zakladzie psychiatrycznym, co wyjdzie w nastepnych odcinkach. Wczoraj trochę połaziłam po angielskich stronach i w miarę zorientowałam się w akcji.
oflądałaś teraz 4 odcinek?? o Boże!! co sie stało!! czyatłam gdzieś że Cassie umrze w drugim sezoniei ale co sie teraz z nią stanie??!!:( jak to jest że ona jest teraz opętana czy co?? i czy Troy wiedział co robi??
Oglądalam ten i dwa następne - pierwszą serię mam na kompie ściągniętą z netu. Troy nie wiedział, że jest opętany... w następnych odcinkach będzie zachowywał się normalnie i prosił Cassie, żeby do niego wrociła. Natomiast ona i Azazael... hm ;)
W drugim sezonie Azazael chyba zabije Cassie a glowną bohaterką stanie się Ella - czarownica, która od kilku stuleci walczy z upadlymi aniołami, czy coś w tym stylu. Szkoda Cassie :((
O nie!! A ja tak lubie Cassie;( Ale co sie z nią stanie teraz?? Przecież ona też jest opętana? A ten głupi Azazel zamiast sie sam z nią przspać to opętał i wykorzystał w tym celu Troy'a:/. Cholercia...strasznie szkoda tej Cassie:( polubiłam ją jak narazie najbardziej z wszystkich bohaterów, oczywiście Thelme też bardzo lubie:) Mam nadzieje że ta Ella będzie fajna, chociaż ma około 300lat...:) Ale sie potem też nowy pojawi jakiś upadły, niejaki...Malachi(?) czy tak jakoś... i czy azazel nie spadnie na drugi plan:(?
Azazael prześpi się z nią w następnym odcinku. Przecież jakby nie była opętana, to dobrowolnie z nim by do łóżka nie poszla ;))
Zaczęłam robić polską stronę o serialu. Może chcialabyś się przyłączyć??
W porządku, moje gadu gadu to 1424344 a e-mail hexwebside@gmail.com . Czekam na kontakt. Wszystko dokładnie obgadamy :))))
UWAGA, jeśli ktoś jeszcze chciałby się przyłączyć do robienia strony o serialu HEX, to zapraszam. Nie musisz znać HTML, żeby znaleźć się w redakcji!
Oglądaliście?! Przekichane ma ta Cassie:( Ale czy ja dobrze zrozumiałam? Azazel był 300 lat temu jakmś kapłanem chyba no i on sie zakochał w jakiejś córce faraona ale nie wiem co sie stało i ona chyba była w ciąży i ją zakopali żywcem(?) czy jakoś tak.;( jej ale to skąplikowane;(;( pomocy...;(
Heh, to chyba nie mogło być trzysta lat temu - przecież faraonowie żyli tysiące lat temu. Właśnie dlatego tego nie rozumiem... Azazael, to imię upadłego anioła z religii chrześcijanskiej, więc jakim cudem był kapłanem w Egipcie? I kiedy, skoro podobno ma "tylko" 300 lat??
Coś się pomieszało autorom scenariusza...
Dopiero w tym tygodniu zobaczyłam reklamę w tv4 i zalapałam się na trzeci odcinek, ale wydaje mi sie że w pierwszych dwoch duzo sie stalo... czy ktoś może mi krotko streścic bądź podać stronę ze streszczeniami pierwszych odcinków? Kim jest Azazel i dlaczego poświęcono w ofierze tą brunetkę? Bardzo proszę o info :)
PS. Wiecie moze, czy są jakieś powtorki?
Powtórek niestety nie ma. A program tv4 jest bardzo dziwnie ułożony, w tym tygodniu HEX było we wtorek i w piątek. Jeszcze wcześniej było tylko we wtorek. W przyszłym tygodniu będzie wyłącznie w piątek. Mogliby się zdecydować, bo ja tu się nastawiłam, że we wtorek zobaczę jak Azazel będzie z Cassie, a tu kiszka muszę czekać do piątku ;(
ściągnąć można, jak się ma w domu komputer. Zaczynam żałować, że się od matki wyprowadziłam... Kompa kupię sobie dopiero w wakacje, a wtedy już serial pewnie skończy;(
kurczaczki pieczone ;) wciagnął mnie ten filmik ;D troszke mroczny, zagadkowy i ciekawy. juz nie moge sie doczekac kolejnego odcinka... a tu az tydzien trzeba czekac ;( no i bardzo fajne kawalki leca w tym filmie jakby ktos znal niektore to piszcie.... ja znam jak na razie jeden ze wstepu - Garbage - I would die for you. Pozdro ;)
Ten tytuł to chyba "Crush" Garbage, i to zremiksowany. Ten sam był w którymś z odcinków Nikity...
no zauwazylam na koncu filmu w napisach ze to jest tez ''#1 crush" ale jak poszukiwalam w necie tej piosenki to znalazlam ja takze pod tym drugim tytulem. bardzo fajny kawalek lecial podczas sceny milosnej Cassie z Azazealem ;)
baaaaaardzo mi sie podoba. nareszcie cos porzadnego i oryginalnego w polskiej telewizji :)
Nooo... i w miarę nowego. W końcu pierwsza seria z 2004. Boję się, że tv4 szkoda będzie kasy, żeby wykupić następną.
Strona o serialu Hex jest na razie w stanie półsurowym i wiele na niej nie ma, ale myślę, że mogę pokazać już ją światu. Adres to: hex.tv.pl . Zapraszam wszystkich!
a może wie ktoś co się stanie z synem Cassy i Azazeal'a przeżyje ???
Jakie będą jego dalsze losy w serialu ???
Co stanie się z dzieckiem Cassy i Azazeal'a też jestem ciekawa, ale wiem jedno, synalek będzie nieziemsko piękny i swoją urodą przebije nawet tatusia-czy to wogóle możliwe? Sprawa gustu.
Witam.
Ten serial także jak was mnie wciągnął. Trochę mnie zdziwiło, że Cassy ma zginąć, przecież to jest główna bohaterka:(.
Ella mi osobviście nie przypadła do gustu!!! Ale no innym może się podobać ich sprawa . Widziałam zapowiedź piatkowego odcinka : chyba ma cos się stać z azazelem ?? Ziginie ???
Jaka szkoda na TV4 KLĄtwa jest tylko w piatek wielka szkoda prawda ????
Piątkowy odcinek zapowiada się ciekawie.
Azazeal nie zginie, za to Cassie chyba juz w tym odcinku pożegna się z serialem.