Właśnie skończyłem oglądać odcinek Klanu i jeszcze jestem roztrzęsiony po tym co się wydarzyło. Bez dwóch zdań zaraz po śmierci Ryśka, jest to drugie tak wstrząsające wydarzenie w historii Klanu. Tą telenowele oglądają dzieci i ludzie o słabszych nerwach, dlatego dziwie się jak można wyemitować taką katastrofę w biały dzień. Śmierć Ryśka była reklamowana i wszyscy zostali do tego przygotowani, natomiast w tym odcinku scenarzyści bez rozumu postanowili zastosować efekt zaskoczenia, który jest tak makabryczny że przyprawia widza o zawał serca. Zaraz napiszę do TVP bo jeszcze nie mogę dojść do siebie.
Spokojnie, będzie żył. Mamrotał coś w zapowiedzi następnego odcinka. Nie rozumiałam co, ale wydawał się żywy.
Zaproszenie Grażynki i zapach jej perfum, gdy pomagał jej włożyć płaszcz, spowodowały, że cała krew z głowy odpłynęła mu ...niżej.
Były już takie przypadki. Jerzy był z kochanką i zamiast ch... stanęło mu serce.
TO BYŁ JEDEN Z TYCH ODCINKÓW, ZA KTÓRE TAK KOCHAM KLAN :DDDD
1. Arkadiusz chyba zemdlał, bo płaszcz Grażynki był zbyt ciężki.
2. Na szczęście Rafał płynnie go przechwycił (odbierali te rzeczy z szatni, jakby tam z pięćset osób było)
3. CZY JEST NA SALI LEKARZ?! i brawurowe wbiegnięcie Pawła, który najprawdopodobniej czekał cały czas przed teatrem, bo nikt nie zapytał o to wcześniej. Gdyby Krystyna przed spektaklem krzyknęła to znamienne zdanie Paweł na pewno obejrzałby występ Macieja.
PIĘKNA AKCJA :D
Haha tak :D
Niemniej jednak, jestem rozczarowana, że nie pokazali występu Maćka. Albo mrugnęłam w nieodpowiednim momencie ;(
Pan Arkadiusz skradł mu ten dzień. Maciek powinien mu za to zrobić MMA-ćka na dzień dobry, jak tylko ten wyjdzie ze szpitala.
Grażynka "Dzień dobry panie Arkadiuszu" Lubicz - ach te cudowne "przypadkowe"spotkania na osiedlu, w El-medzie itp...
Też byłam rozczarowana, że nie pokazali przedstawienia Maćka! No z tym lekarzem to też akcja - wyskoczył jak Filip z Konopi.
I to jeszcze na zawołanie Krystyny: "Czy na sali jest lekarz??", "Już jestem, kochanie!" - na bank przerabiali takie sceny wiele razy w sypialni ;D