Wszyscy gromadzą się w kościele gdzie ma się odbyć ślub Bożenki Lubicz z Kubą (w tej roli gościnnie wystąpił Kuba Wojewódzki,któremu za ten odcinek obiecano najnowszy model Ferrari).Są już wszyscy:rodzina,dalsza rodzina,przyjaciele,znajomi ale brakuje Rysia.Nikt nie wie gdzie on się podział,dzwonią do niego ale on nie odbiera telefonu.Ksiądz już chce rozpoczynać uroczystość ale sprzeciwiła się temu Bożenka która powiedziała,że to tata musi odprowadzić ją do ołtarza bo specjalnie po to umyła rączki.Ślub jest już opóźniony o godzinę.Wszyscy zaczynają się poważnie niepokoić.Wtedy Paweł Lubicz wyjawia wszystkim sekret Ryśka.Okazuje się,że Paweł rozmawiał dziś ze swoim kolegą który jest lekarzem psychiatrą i powiedział on mu w zaufaniu,że Rysiek cierpi na psychozę maniakalno-depresyjną.W kościele nastąpiło poruszenie.Grażynka bierze Pawła na bok i mówi do niego szeptem:"To na pewno przez ten nasz romans.Czułam,że Rysiek zaczyna coś podejrzewać,Boże jak mogliśmy mu zrobić takie świństwo."Na to Paweł:"Trudno,stało się.Rysiek sam jest sobie winien,bez przerwy tylko te remonty robił zamiast się żoną zajmować."W tym momencie do kościoła wpada wku...... Rysiek obwieszony ładunkami wybuchowymi,które miały być tylko po to,żeby przestraszyć Pawła i Grażynę.Rysiek szedł właśnie w kierunku przerażonej Grażynki gdy niespodziewanie potknął się o czerwony dywan który był rozłożony specjalnie do ślubu i upadając niechcący zdetonował ładunek.Zginęli wszyscy oprócz księdza,który w tym czasie poszedł na zakrystię.
Zwracam się teraz do scenarzystów Klanu:Możecie wykorzystać moje zakończenie.Obiecuję,że nie będę się domagał z tego tytułu żadnych pieniędzy.Satysfakcja z tego,że Klan się wreszcie skończy w zupełności mi wystarczy.
Witam.
Oczywiście Znawcokina, rozpatrzymy ten motyw w serialu. Jeżeli zdecydujemy się na to zakończenie, w nagrodę oferujemy Panu rolę ślubnego Bożenki (niestety na Ferrari nas nie stać).
Jednocześnie zapowiadamy wypuszczenie nowego szhow zatytuwanego "Klan: Nowe Pokolenie". Castingi już wkrótce na terenie całej Polski.
hahahahaha jesteś mistrzem! :D ja nie zobaczę tego zakończenia, ale może chociaż moje wnuki ; )
"ale sprzeciwiła się temu Bożenka która powiedziała,że to tata musi odprowadzić ją do ołtarza bo specjalnie po to umyła rączki."
padłam :)
Bardzo się cieszę,że się Wam spodobało.Jak tak myślę to ten Wojewódzki mi jednak nie pasuje.Zamieniłbym go na Adamczyka lub Karolaka bo oni ostatnio grają w takich żałosnych komediach romantycznych które są na tym samym poziomie co Klan.
Ola jako jako stuletnia staruszka na wózku inwalidzkim w gromadce swoich prawnuków.