Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Najbardziej irytujaca postac klanu. Pozatym i tak nic nie wnosi do serialu. A kogo wy chetnie byscie sie pozbyli?

ZycieNoBellOn

Ja bym się pozbył Bożenki .Jest denerwująca , ale wątpie by w tym nas posłuchano. :)

użytkownik usunięty
wiatriwoda

Bozenka jeszcze ujdzie, bardziej wnerwia mnie Ruda Olka i te jej dziwne miny...
Szkoda, ze Norbert sie odpowiednio nia nie zajal, gdy byli jeszcze razem. :)

ocenił(a) serial na 6

Ja Olę lubię i wątki z nią związane. Wszystkie te postacie są jednymi z ważniejszych, więc raczej nie wywalą ich. Z kolei mnie denerwuje trzymanie na siłę postaci drugo i trzecio planowych: Małgorzata, Marta, Rutka i wiele innych...

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

O tak, sio z Bożenką!!!

wiatriwoda

Tez jestem za, Bożenka powinna jechać w podróż przed ślubną :D

ocenił(a) serial na 3
ZycieNoBellOn

Zgadzam się z Tobą, bo też nie znoszę Agnieszki- jest przemądrzała, zawsze ma rację, zmienia partnerów jak rękawiczki i jest mega egoistką. Do tego jest niesympatyczna.

ocenił(a) serial na 3
ZycieNoBellOn

Jaki wspaniały temat :)

- Agnieszka
- Cześka
- Jacek
- Barbara Martwa Twarz
- Cyrkowce, Rutki, Arkadiusze, Grzechy itp.
Zyty też mam dość, ale jej wątek może być ciekawy, chociaż Pan Prawnik jest ciężkostrawny :)

użytkownik usunięty
LiLuLa

Noo, Zyta jest irytujaca - to fakt, niezaprzeczalny jak powodzenie Cudnej Agi w sprawach damsko-meskich :)
Ale przynajmniej dzieki niej cos sie dzieje. Za to jej malzonek, Michal powinien juz dawno pogonic jej eks kochanka, Rutke...

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Według mnie Grzechu jest fajny i powinno być go więcej, razem ze szpiegującą go na zlecenie Leszka studentką ;)

ocenił(a) serial na 10
ZycieNoBellOn

Do tego jeszcze rodzice Kingi, szczególnie mamusia. Jak chodziła z Michałem to ich rola była niestety bardziej rozbudowana, teraz jest ich mniej. Ich córeczka ćpała, znikała nie wiadomo gdzie a oni z niej robią istny cud świata. Najpierw gdy chodziła z Michałem i teraz jak bierze ślub z Mariuszem.

ocenił(a) serial na 10
lach

Było ich więcej, gdy Kinga była z Oscarem, a potem jak brat Kingi zaczął coś wąchać. Swoją drogą wtedy Elka była strasznie wredna, bo mówiła Jerzemu, że woli Kingę od Zyty i ciągle jakieś aluzje robiła, gdy Kinga z Michałem musiała pogadać.

ZycieNoBellOn

Po dzisiejszym odcinku wywalam Wandę i Wiesława:)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Racja, Wiesław tą cukiernią tylko człowiekowi smaku robi!

elfijka

Chyba klan mnie czasem przerasta :) Uświadomisz mnie po co ona tyle zamówiła i nic nie zjadła i jeszcze nie zapłaciła ?

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Bo się obraziła na Wiesława :) Dzięki temu nie pójdzie jej w biodra :D

elfijka

Dzięki za wyjaśnienie. Ta logika mnie przerasta. Dziś przynajmniej ta Wanda była bardziej normalna i powiedziaiła co i jak. Ale to , ze Wiesław można powiedzieć powrócił ją do życia , to trochę przesada.

wiatriwoda

Hahaha, to jest zagadka odcinka :D

ocenił(a) serial na 10
elfijka

No własnie!!! Jak sie oglada Klan w normalnej porze emisji to nie jest zle, gorzej jak podczas nocnego maratonu Klanu glod od patrzenia na te slodycze wezmie :)

ocenił(a) serial na 4
Sisi_188

O, to to ;)

Ale można od razu przyjemnie te kalorie spalić :P

ocenił(a) serial na 10
andre_

Co masz na mysli Andre_? :P

ocenił(a) serial na 4
Sisi_188

To co oprócz słodyczy tak ostatnio propagują w Klanie - spontaniczny seks :()

ocenił(a) serial na 10
ZycieNoBellOn

Ostatnio Kamila sie zrobila nieco nudna i malo przekonywujaca... Wybaczcie, ale jestem w tyle z odcinkami...A sprawa z Marczynskim sie rozwiazala?
i uwaga

SPOJLER!!!!

Olka dostanie skorpiona w paczce :)

użytkownik usunięty
Sisi_188

Biedny Skorpion... :)

ocenił(a) serial na 10

Rafał ma sie nim zająć...:) Ciekawe co zrobi . Zje go ? :P

Sisi_188

Zje skorpiona i dzięki temu stanie się płodny :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Ciekawe czy scenarzysci wyjasnia/doprowadza do konca watek bezplodnosci Rafala :P Albo zeby sie okazalo ze Olka w ciaze zaszla .. tylko ciekawe z kim :P

użytkownik usunięty
Sisi_188

Hmm... Gdyby to byla taka Agnieszka, to pewnie sama nie wiedzialaby z kim, ale Olka...
Kandydatow jest tylko dwoch, no chyba ze potajemnie krecila z kims na boku... :)

ocenił(a) serial na 10

To by bylo zaskoczenie sezonu :P

ocenił(a) serial na 1
ZycieNoBellOn

Pozbyłbym się nowej Beaty. Jej wątek jest idiotyczny.

ocenił(a) serial na 10
jacekg9

Chyba dalej nie maja pomyslu na te postac... :(

jacekg9

Nie rób tego Rafalskiemu!

ocenił(a) serial na 3
jacekg9

Ale zaczęło się robić ciekawie :) Beata namiesza trochę u Rafalskiego, plastikowej Barbary, może też u Jacka (sprawa rozwodu i opieki nad Małgosią), złamie serce Joachima, Ela się trochę ożywi, dzieci również :)
Co prawda nadal nie kupuję p. Wójcik w tej roli, ale z Beatą, jak dla mnie, przyszły fajne wątki :)

ocenił(a) serial na 10
ZycieNoBellOn

Mnie ostatnio zaczela denerwowac Julia...na miejscu Krzysztofa albo odpowiadalabym jej tak samo albo mowiac kolokwialnie dostalaby z liscia:P Chociaz gdyby przez ta jej psychoze zaczela ostro przesladowac Elzunie albo stosowac przemoc domowa wobec cyrkowca, bo owszem i mezczyzni sa ofiarami takiej przemocy... to moze wtedy watki z Julia mialyby jakis sens

A widzieliscie odc sam poczatek 2487 jak Czeska najezdza na Darka? Coz za ekspresja! Coz za emocje! Do tej pory nie moge zapomniec jej "przyczajonej" pozy jak mowila do Darka ze on sie stara zeby go nikt nie poznal :P Z drugiej strony Czeska troszke sie zapomniala...gdyby nie wyskok darka na boku to nie mialaby Anulki ani takiego domu, ba nawet swojego punktu przedszkolnego:P Ale Darek ostatnio z nia nie spi albo sie starzeje jak nia tak hormony steruja:P Mogliby jej dac w koncu jej wlasne dziecko:P

I tez odnosze wrazenie ze przez kilka odc naprawde fajnie prowadza dana postac, po czym albo wchodzi nowa, albo watek jest tak nudny ze az zal...

ocenił(a) serial na 10
Sisi_188

Ale Czesia kilka razy mu wygarniała, że wychowuje Anulkę, która jest dowodem jego zdrady, więc raczej tak do końca się z tym nie pogodziła. Darek to pies na baby, w ogóle nie docenia tej swojej Cześki. Chyba mu się wydaje, że taki z niego Brad PItt.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Darek to robi w Klanie za jakiegoś atrakcyjnego ogiera. Nic nie musi robić a zawsze jakaś łania się koło niego kręci :D

użytkownik usunięty
lach

Jakas desperatka chyba :)

ocenił(a) serial na 10

No co Ty, przecież to taki amant. A że ma dziecko, żonę, kredyty i w ogóle jest kiepski życiowo? Jakoś żadnej to nie przeszkadza :)

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Tak, pamietam ale to co bylo w 2487 odc+"gra" aktorska Czeslawy mnie powalila:P Oj tak, Darek mysli ze jest niewiadomo jakim amantem, co te kobiety w nim widza to nie wiem, ale chyba tylko Karolina go tak wykorzystala i naciagnela :P

użytkownik usunięty
Sisi_188

No wlasnie, zeby jeszcze ten caly Darek chociaz przystojnybyl, albo inteligentny i z urokiem osobistym...
Robia z niego Naczelnego Amanta Klanu, tak jak z Cudnej Agi i Rudej Oli wampy... Sic...!

ocenił(a) serial na 10

Mają "gust" , nie ma co :)

ocenił(a) serial na 4

Przy okazji - czy to czasem nie Darek (tzn. ten sam aktor) robił za Mikołaja rozdającego cukierki "grzecznym chłopcom" Arkadiuszowi i Norbertowi ? Głos i sposób mówienia wypisz/wymaluj jego. Tylko tego wielkiego nosa nie było widać spod charakteryzacji, więc pewności nie mam. ;)

użytkownik usunięty
andre_

O, tego nie wiem :)
Ale on bardziej to za renifera by robil - na Mikolaja jest za chudy :)

ocenił(a) serial na 3
andre_

To musiał być on :) Nikt tak nie wymawia "r", jak Darek :) A poza tym ktoś już pisał, że był w obsadzie odcinka odtwórca roli Darka. Swoją drogą trochę bieda, że twórcom serialu nie chciało się nawet poszukać statysty.

ocenił(a) serial na 4
LiLuLa

Może się aktor grający Darka upomniał o więcej scen do zagrania, no to mu dali na odczepnego ;)