Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Mam wrażenie, że Klan osiągnął już apogeum głupoty! Ostatnie odcinki są tak męczące, że już nawet z sentymentu nie jestem w stanie oglądać. Teraz jeszcze usunęli Kotulankę, jedną z najsympatyczniejszych osób w tym serialu, szkoda!

ocenił(a) serial na 6
Maja_38

Fajne odcinki skończyły się na powrocie Beaty. Od poniedziałku znowu zaczęła się nuda i dosłownie nic się nie dzieje.

elmoo_filmweb

I tak już będzie, niestety. Karpiński nie potrafi "odświeżyć" serialu. Należałoby zatrudnić młodych scenarzystów z ciekawymi pomysłami, ale cóż, sam sobie kuku robi. Tracę szacunek do tego pana, czytając jego dzisiejsze wypowiedzi na temat p. Kotulanki!

ocenił(a) serial na 6
Maja_38

Trochę przykre to, jak się ogląda to. Serial dosięgnął dna, brak pomysłu, sceny są dłuuugie i nudne. Odcinki robione jak z przymusu.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Dokładnie elmoo....

ocenił(a) serial na 10
Maja_38

Proponuję, żeby NAS zatrudniono jako scenarzystów :) Oj, działoby się, działo!

elfijka

Haha, jestem za! :D

Maja_38

Swoją drogą kilka razy zdarzyło, się że pomysły z forum były odzwierciedlone w scenariuszu, więc kto wie :)

ocenił(a) serial na 10
agi001

Tylko ja proszę o zapłatę pieniężną :D

Maja_38

Apogeum to już mało powiedziane,to już jest całkowita hipokryzja kina nie gnojąc tego słowa,szkoda mi klawiatury żeby opisać tych celebrytów i serial który osiągnął szczyt największej głupoty jakiej świat nie widział.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 3
Maja_38

Mnie osobiście wydaje się , że szczyt durnoty nastąpił w zeszłym sezonie przy wprowadzeniu wątku dwóch psów Dropka i Tropka (w połączeniu z Surmaczową), które to psy były głównymi bohaterami przez pewien czas. Nie byłam pewna, czy ja jestem nienormalna, czy jednak twórcy Klanu. Absurd w czystej postaci. Podobnie jak "zazdrosne" wątki z Jeremiaszkiem i Stasią. Szału można było dostać.
No i tak jak pisze Elmo, odcinki i wątki porozciągane jak gacie w kroku, robione na siłę i bez koncepcji, naiwne, w większości pozbawione sensu, logiki o raz celu (przykład pierwszy z brzegu: dyskusje bliźniaków o misiu, albo kopniak na szczęście i interwencja policji, czemu to ma służyć? chyba tylko wzbudzeniu w widzach poczucia zażenowania). O wiele ciekawiej jest na forum :) Rzadko mi się zdarza obejrzeć odcinek do końca, wolę doczytać Wasze relacje :)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Oj tak, żenujące to strasznie. Gdyby nie forum, to przestałabym oglądać :)

Maja_38

no niestety, pomysly sa ostatnio idiotyczne ale co do kotulanki to nie trzeba bylo tyle chlac

ocenił(a) serial na 1
Maja_38

Tak się chyba dość często dzieje w przypadku długo ciągniętych produkcji. Dawno mówiłem, że ten serial zgłupiał ze szczętem i przekroczył granice śmieszności, surrealizmu, zdziecinnienia. W dodatku przy nim uwsteczniają się dobrzy wydawałoby się aktorzy.

Choć pewnie to przez te kretyńskie sytuacje i dialogi wciąż cieszy się zainteresowaniem :)

jan_niezbedny0

Myślę, że większość ludzi ogląda go po prostu z przyzwyczajenia. Przynajmniej ja tak miałam. No i nie ukrywam, że zawsze bardzo lubiłam postać Krystyny, bo miała w sobie takie ciepło, coś, co przyciągało, taka babka z klasą. Miło się na nią patrzyło. Ale teraz już nie mam sentymentów, przełączam! :)

Maja_38

Ja też oglądam z przyzwyczajenia, mimo że prawie zawsze podczas oglądania nie jestem w stanie znieść pokazywanych absurdów. Z jednej strony sądzę, że serial powinien być już dawno skończony, z drugiej strony (przynajmniej na początku) czegoś by mi brakowało i zastanawiałabym się czym jeszcze mogą zaskoczyć mnie scenarzyści . To takie trochę uzależnienie :)

ocenił(a) serial na 1
Maja_38

Nie znam tematu aż tak dobrze, ale mnie się wydaje, że ta postać jednak wróciła do serialu.

ocenił(a) serial na 1
Maja_38

No ta, ktora gra Kotulanka.

jan_niezbedny0

Wróciła na chwilę, ale już znowu jej nie ma.

ocenił(a) serial na 3
Maja_38

Nie, jeszcze będzie, ale krótko.

No, ciekawe dlaczego?

Awdar

Nie będzie jej już. Będą tylko o niej mówić.

ocenił(a) serial na 1
Maja_38

Powtórzę to co już kiedyś napisałem: Klan jest okrętem, który dryfuje po mieliznach, a w ostatnich sezonach coraz bardziej nabiera wody. ;)

Jest tu wątek tworzony przez Klanowiczów, co chcieli by zobaczyć. Pożywka dla scenopisarzy. ;)

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

Ostatnio jest taka dziwna sytuacja, że już zaczynają być wątki całkiem całkiem, a tu znowu dno totalne.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Ano właśnie- powrót Beaty mógł być takim skokiem do przodu, a okazał się skokiem w przepaść:)

ocenił(a) serial na 1
czarownica_kat

Norbi spokojny, chyba się mu ta choroba cofnęła. :)

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

No tu właśnie chodzi o to, że przy Kamili jest normalny, a Ola ma na niego negatywny wpływ. To ma sens ;)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Olka ostatnio jest tak głupia, że ja też się robię nerwowa.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

No mocno irytuje.... :/

Erroneous

Przy Oli też był też na początku spokojny :) A jak Kamila zaczęła rozmowę na temat psychologa to oczy mu się zrobiły niespokojne :)