Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

...jest do oglądnięcia na zdjęciu na dole tej okładki:

http://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/62339_715552991788908_2046906560 _n.jpg

Awdar

Zachowali zgodność obsady po 15 latach. Tego się nie spodziewałam. Pamiętam tą scenę w kawiarni jak siedziała w czapce i zasuwała ciastko, które jej postawiła Grażynka. A potem jeszcze naciągnęła ją na 50 zł.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Przyznam, że nie wiedziałem, że ta biologiczna matka pojawiła się już w serialu. Myślałem, że to będzie nowa postać. Chciałbym, żeby ta matka okazała się żmiją, która nie będzie chciała przyjść na ślub Bożeny i powie jej, że ją nienawidzi. ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Też nie pamiętałem, by już była. Pewnie pokażą biedne i zaniedbane mieszkanie pani Jadwigi. Może Bożenka, teraz zamożna dzięki mężowi będzie chciała jej pomóc, albo to matka będzie ssać jej forsę? ;)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

To by było dobre, fajnie by było. Naiwna Bożenka myśli, że obchodzi jej matkę, a ona by tylko chciała od niej kasę :)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

A może to też mama Sławy, albo siostra? :D

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Mamę Sławy to już pokazywali :D Aczkolwiek ciekawie by było, Bożenka chyba miałaby koszmary po spotkaniu ze Sławką :) A tak na poważnie, nie wiem czy wiesz, ale Bożenka pozna też swojego brata, który okaże się... księdzem.

elmoo_filmweb

Rysiek wtedy trochę zrugał Grażynkę bo się obawiał, że mogą być posądzeni o próbę przekupstwa. A matka Bożenki była żmiją , zamykała ją na kilka dni w mieszkaniu pozostawiając bez jedzenia. Przeżyła tylko dlatego, że piła wodę z kranu. Pamiętam jakie to wtedy było szokujące gdy to usłyszałam.

ocenił(a) serial na 6
Iwantcandy

Naprawdę? Pewnie zrobią teraz tak, że ta matka poprosi Bożenkę o wybaczenie, Bożenka jej wybaczy i będą żyli długo i szczęśliwie...

elmoo_filmweb

Wątek z Bożenką był dosyć kontrowersyjny a pierwsza odtwórczyni była bardzo wiarygodna w roli trudnego dziecka, czasami nawet przerażała swoim zachowaniem. To jak dostała ataku histerii albo biła Maćka wyglądało bardzo realistycznie.

ocenił(a) serial na 3
Iwantcandy

Ten wątek konfliktu między przyszywanym rodzeństwem szybko zakończono, po 2-3 odcinkach.

Pierwsza odtwórczyni - Olivia Sivelli - jest teraz modelką, ponoć niezłą.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Matka poprosi teraz córę o alimenty, bo sobie nie radzi w życiu, a przecież ku*wa się jej to należy chyba, nie? ;)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Trochę więcej o wątku matki i brata-księdza:

http://www.swiatseriali.pl/seriale/klan-380/news-klan-bozenka-odnajdzie-biologic zna-matke-i-brata,nId,1066962

Awdar

Kiedyś była w "Klanie" siostra zakonna, to teraz mamy księdza.

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Ciekawostka: księdza zaślubiającego Beatę i Jacka zagrał reżyser/scenarzysta/producent Paweł Karpiński we własnej osobie ;)