Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Oni mają w Klanie chyba jakąś magiczną miksturę, wszyscy na nich lecą. :D

ocenił(a) serial na 10
PIOTREK_31

A Darkowi wszystko jedno: stara, młoda, garbata - obojętne, byle nie Czesia.

elfijka

Każda będzie lepsza od tego wiecznie znudzonego i fochowatego kurczaka :D

ocenił(a) serial na 2
vanilla_sky85

Ciekawe czy dojdzie do jakiegoś starcia miedzy Ceiln i Renatą... wczoraj Cześka była w dość bojowym nastroju, podobnie jak Julia, która coś tam bredziła do cyrkowca bodajże o lubieżnym kocie :)

makagigi

Ja oglądam Klan raz na ruski rok, ale dzięki Wam jestem na bieżąco :)

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Cześka wytarga Renatę za włosy, a Julia Elżbietę! :D

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Julia mi bardziej wygląda na zagrywki w stylu Norberta, może być ciekawie :) zawsze była taka miła "pani Elu to, pani Elu tamto", a teraz tak oficjalnie "Chojnicka" :)

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Ewentualnie Krzysztof nie wytrzyma nerwowo, zarąbie Julię siekierą i zakopie w ogródku :)

ocenił(a) serial na 2
elfijka

a za parę lat odkopie ją przypadkowo Tropek

makagigi

Darek jaki wielce zdziwiony, że Czesia znów posądza go o romans.
Przecież ma słuszne powody, bo mu nie ufać. Już niejeden raz ją zdradził.
Jak Czesia mu wypomniała, że zrobił dziecko innej, to on się zachował jakby nigdy nic.
Czesia już dawno powinna była się z nim rozstać.
Żałosny jest ten Darek.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Dokładnie!

ocenił(a) serial na 2
eva502

A ja się w ogóle dziwię po co Darek jest z Czesią, skoro jak tylko nadarza się okazją, albo po prostu pojawia jakaś inna kobieta, to już jest gotowy na zdradę, wiecznie kręci, oszukuje, a ona mu wspaniałomyślnie wybacza i jeszcze wychowuje nie swoje dziecko... Ciekawe co by zrobił Darek gdyby został sam z Anią, kredytem dla poprzedniej kochanki, firmą na głowie...
A czy Renata wie o jego "przeszłości"?

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Czesia juz dawno powinna go kopnac wiadomo gdzie, ale jest na to za glupia. A tworcy Klanu chca chyba przekazac widzom wazne przeslanie- wiernosc jest nudna!

elisakate

Darek jest naprawdę beznadziejny.
On się nie nadaje ani na ojca ani na męża.

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Czesia mogła go przynajmniej spoliczkować.

ocenił(a) serial na 2
elisakate

Albo małżeństwo to rzecz święta, nieważne, że mąż/żona to świnia, cierp i kochaj, a nawet jak się rozwiedziesz, jak Ela to weź ślub jeszcze raz

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Cześka jest zabawna - wypomina mężusiowi wszystko co się da, ale odejść od niego nie odejdzie, co to to nie. :D

Męczennica normalnie ...

ocenił(a) serial na 3
andre_

O to właśnie! Każdy odcinek z tymi dwojgiem to najazdy głupiej, skwaszonej Cześki na otępiałego i zdziecinniałego ignoranta Dareczka :) Ona o wszystko ma pretensje (słusznie czy nie), o wszystko ma wyrzuty (słusznie czy nie). Do chłopa zero zaufania, zero cieplejszych uczuć, tylko zazdrość, jak wściekła kocica się non stop rzuca i naskakuje :) Ja nie mówię, że to jest bezpodstawne, wręcz odwrotnie, uważam, tak jak wszyscy, że dawno powinna go olać i puścić wolno. A tu Św. Czesława-męczennica z Brzezin, żyje pod jednym dachem z człowiekiem, którego chyba nawet trochę nie lubi, o miłości nie mówiąc.

Z drugiej strony takich małżeństw pewnie nie brakuje, i takich żon - cierpiętnic. Za to takiego Darka to ze świecą szukać :) Ani przystojny, ani bystry, ani męski, ale pomysłów na biznes zawsze ma tysiące, tyle co kobiet łasych na swoje wdzięki :D

ocenił(a) serial na 8
makagigi

Bo przestała brykać z synem Eli. Więc Ela stała się Chojnicką ;D

elfijka

Ja się zastanawiam, jaką kobietą trzeba być, żeby dać się uwieść Darkowi? Ani jakoś super przystojny, ani inteligentny, ani nie ma poczucia humoru. Jak dla mnie jest zupełnie aseksualny.

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

O ile pamiętam ten aktor jest zawodowym tancerzem, pewnie bywa gibki w pewnych sytuacjach:P

czarownica_kat

W rzeczywistości to on może być bardzo interesującym mężczyzną, ale w Klanie jest taki drewniany, że o rany! Ma w sobie wszystkie cechy, których u panów nie akceptuję ;-)

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

W rzeczywistości całkiem nieźle się ożenił, bo z córką znanej i wpływowej wtedy posłanki, Jolanty Szymaek-Deresz, m.in. szefowej kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego swego czasu, potem (w sensie już po ślubie) jednej z ofiar katastrofy smoleńskiej.

PIOTREK_31

Darek - playboy i wyjątkowa świnia.

ocenił(a) serial na 2
Vanessa100

Darek powinien się związać z Agą, z takim doświadczeniem, mogliby stworzyć otwarty związek i zdradzać się do woli, dodatkowo Dario ostatnio wziął się za ekologiczną żywność, więc może Aga skrobnie o nim jakiś artykulik, ewentualnie zawita do jego hurtowni, czy co ona tam ma, i pretekst do romansu jak znalazł

makagigi

Darek i Aga byliby ekologiczną parą :D

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Świnia z takim nochalem ? No coś ty ;P

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Tak wszyscy narzekacie na tego Darka. A Czesia taka pokrzywdzona to po co z nim siedzi tyle lat? Siedzi i steka, juz dawno bylaby po rozwodzie.

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

Wlasnie to mnie tak irytuje - Czeska znosi jego kolejne skoki w bok, a mimo to nie wykopie go z domu, lub sama nie odejdzie.
Jaki przyklad to daje innym kobietom w "realu", ktore sa w podobnych chorych ukladach??

ocenił(a) serial na 2

A czy Cześka adoptowała Anulkę? Bo jeżeli nie, to gdyby odeszła to i dom i dziecko, a tym samym przedszkole pewnie zostały by przy Darku, może tego się boi. Chociaż z drugiej strony jak jeszcze nie było z nimi Ani, to też tolerowała wszystkie jego wybryki z miną cierpiętnicy... może nie uznaje rozwodów ze względu na wiarę, czy coś

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Nie było Ani nie było wybryków, z Wiesią to była pierwsza zdrada. Masz rację o tyle, że tolerowała jak Ania jeszcze nie była bogata.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

o widzisz, mnie się zawsze wydawało, że zdrada w Wiesią była pierwsza, potem, w międzyczasie, były inne zdrady, a dopiero potem Ania się pojawiła...

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Nie, po zdradzie z Wiesią i powrocie z brzuchem był najpoważniejszy kryzys małżeństwa CiD, wystawiła mu walizki i D z W nawet mieszkali razem przez jakiś czas.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

a czy nie było też wtedy takiego wątku, że Czesia bardzo chciała zajść w ciążę, ale nie mogła, no i wtedy bach i Wiesia w ciąży?

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Czesia wtedy zaszła w ciążę i poroniła i dlatego nie może mieć dzieci w skutek powikłań.

Ciąża Wiesi została wprowadzona do serialu bez udziału Darka, dziewczyna wróciła do Wawki z brzuchem. Dopiero potem okazało się, że ojcem jest Darek, który zmajstrował dzieciaka w czasie, gdy był dźwiękowcem robiącym nagłośnienie zespołom koncertującym na wschodzie Polski. W czasie gdy robili dziecko W i D nie wiedzieli, że mają w Wawce całe morze wspólnych znajomych.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

ok, dzięki za informacje, teraz mi się zaczyna powoli wszystko przypominać :)

ZycieNoBellOn

Pytasz po co Czesia z nim siedzi tyle lat? Bo jest głupia

ocenił(a) serial na 1
PIOTREK_31

Daro casanova.

użytkownik usunięty
anarchistt89

Bardziej to juz Dark Casanova :)