Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Dno totalne.

ocenił(a) serial na 1

Nie jestem typem hejtera, ale jak widze takie produkcje to mi sie chce wymiotować. Nigdy nie podołałem obejrzeć cały odcinek klanu, zawsze były to urywki 5 minutowe zeby tylko choć trochę zobaczyć jaki chłam prezentuje polska telewizja. Scene ktora przed chwila zobaczylem - nie znam bohaterow wiec imiona beda przypadkowe - Adam okazał sie synem Mirka bo przeprowadzili test, wszyscy sie ciesza a nawet chca zmienic nazwisko "nowego" syna, za 5min sie okazuje ze nie jest jego synem ze w papierach jest napisane zupełnie inaczej - syn sie odzywa ze jak to ? A ojciec - cicho bo cie wydziedzicze.

1 minuta ciszy

o.O Ale zwrot akcji !! Mistrzostwo ! koles sie cieszy z syna na tyle by powiedziec ze go wydziedzizy haha jak on nie jest jego synem - gruboo !! do tego wogóle jak mozna taki blad popelnic i sie cieszyc jak dureń by jakaś kobitka za chwile powiedziała że to ściema. ŻAŁOSNE. Tyle mi wystarczy by ocenić ten serial , gra aktorska jest tak okropna że nie cierpie polskich seriali własnie za tą żenade, głupie teksty, gra aktorska polegająca na wzdychaniu i robieniu poszkodowanych min, brak dobrej muzyki, i można by tu pisać i pisać NIGDY będąc aktorem nie poszedłbym do polskich seriali bo tylko wtedy mozna odniesc sukces . Z seriali ktore wyszły i ktore znam ( jestem rocznik 1993 wiec mnie troche omineło Alternatywy 4 itd wiec tego nie licze, starych dzieł nie licze bo moge cos pominac) Ale powiem jedno :

WSZYSTKIE TO ŚCIERWO, wyjątkiem jest pitbull i odwróceni nawet. Rodzinka-pl plus za tych małolatow bo są niewinnie śmieszni, ale lokowanie produktu odstrasza i tak oraz te głupie baby mowiac brzydko niektóre. Ale to inny temat.

Także droga TVP - robicie sam syf :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 3
kosiorwks

Ten wątek ojcowsko-synowski jest komediowy.

Dzieci z Rodzinki nijak nie określiłbym jako "niewinnych".

kosiorwks

Błagam cię, przecież te dzieci z Rodzinki,to nie są ani niewinne,ani śmieszne...

ocenił(a) serial na 10
kosiorwks

Nienawidzę rodzinki.pl - najgłupszy serial ever (że się tak wyrażę).

ocenił(a) serial na 3
elfijka

W sumie rodzinka jest na francuskiej licencji, więc to mało "polska" produkcja (bo autor tematu mówi o jakości polskich seriali).
Przyznam, że lubię starsze odcinki, może dlatego, że w mojej rodzinie bywa do pewnego stopnia podobnie :)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Tak, we własnej rodzinie to fajnie, jak jest zabawnie, ale ja z tymi Boskimi nie wyrabiam. Dla mnie oni są tragiczni. Jak czasami muszę na to patrzeć, to mam ochotę walić głową w blat stołu :)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Nie każdemu musi to odpowiadać, wiele osób drażni i męczy tego rodzaju "humor":) A kojarzysz Licencję na wychowanie ? Ten serial się za bardzo nie przyjął, ale mnie rozbrajał, był bardzo prawdziwy (oczywiście poziom szybko siadł i w pewnym momencie nie dało się już oglądać). Chyba się wychowałam w dziwnych warunkach, dużo pyskatych dzieci w rodzinie :) Po prostu dla mnie czasem bardziej realistyczne są durnowate dialogi w rodzince.pl niż sztuczne i sztywne dyskusje cyborgów w Klanie.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Nie oglądałam "Licencji" - nawet ją słabo kojarzę. To ja już wolę "Klan" i kulturkę niż wydzierającą się cały czas Kożuchowską i amanta Karolaka :)

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Zgadzam się w 1000000000000%!!!!

Klan uczy i bawi!!!

ocenił(a) serial na 10
Sisi_188

o, lepiej bym tego nie ujęła :D

ocenił(a) serial na 10
spenzer

Oj, dziekuje :) Wesołych świąt dla Ciebie i wszystkich miłośników Klanu :)

elfijka

Ja też mam alergię na Boskich. Jeszcze na samym początku te początkowe odcinki były strawne, ale potem to już mogiła.

elfijka

to serial dla debili

ocenił(a) serial na 1
kosiorwks

Możecie sobie krytykowac rodzinke-pl jak napisalem wyzej nie ma dobrych polskich seriali , rodzinka-pl z calego ścierwa tvp/tvn itd. jest chyba najlepsza choc nie znaczy ze to dobry serial ale ujdzie, natomiast Klan to dno totalne zamuła stare pryki ktorzy spedzili cale zycie w tym serialu

Rodzinka-pl - 7,4 ocena

Klan - 2,7

Pozdro hejterzy oglądajcie ten syf dalej, ja sobie wlacze rodzinke na 5min przy obiedzie zeby zbrechtać morde Karolaka i jakis tanie teksty malolatow, czasem jest sie z czego posmiac i tak mnie nie drażni jak klan ten syf.

ocenił(a) serial na 3
kosiorwks

A to ciekawa historia :)
Przyszedłeś tutaj tylko po to, żeby napisać, że Klan to "dno totalne", "syf", "zamuła" itp., że polska telewizja to chłam i jedynie po to oglądasz, żeby się utwierdzić w tym przekonaniu. A ludzi, którzy odpowiedzieli, nazwałeś hejterami. I jeszcze masz do nich pretensje, że im się nie podoba to, co podoba się Tobie, choć oni nie mają do Ciebie pretensji o to, że nie lubisz Klanu.
No to kto jest hejterem ? Taka zagadka, kto dobrze odpowie dostanie prezent-niespodziankę :)

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale po pierwsze można robić to kulturalnie, a po drugie nie należy oczekiwać, że wszyscy będą przytakiwać i klepać po pleckach.

A ja oglądam i "Klan" , i "Rodzinkę.pl", wolno mi, tak jak Tobie wolno nie oglądać Klanu, jeśli go nie znosisz..
Pozdrawiam również i na przyszłość powiem, że jeśli nie chcesz spotykać się z negatywnymi emocjami, to sam nimi innych nie atakuj.

Wesołych Świąt!

ocenił(a) serial na 10
kosiorwks

Noo tak Boscy sa tak "boscy" że az to niewypał, Klan wciaz istnieje a Rodzinka sie skonczyla :) Czyzby Boskie pomysly sie skonczyly? :P

ocenił(a) serial na 1
Sisi_188

Nooooooooooo i tu sie mylisz bo 1 wrzesnie widze wychodzi nastepny sezon wiec uzupełnij wiedze, zaktualizuj baze danych polskiego szitu.

nie wiem co macie z rodzinka napisalem ze to nie jest dobry serial ale jest przynajniej lepszy od klanu co wie kazdy, ocena 3 krotnie wieksza wiec to nie tylko moje zdanie. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
kosiorwks

Owszem 1 wrzesnia wychodzi ale nie Rodzinka tylko nowy serial , pewnie na podobienstwo Rodzinki. Nie zabraniam Ci wyrazac opinii, ale skoro widzisz ze to forum milosnikow klanu to nie hejtuj i nie mow ze my hejtujemy. Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie:) Ja przeciez Ci nie wmawiam jako to Klan jest cacy a jaki be, to samo z rodzinka. Ogladamy co chcemy :) I ja pozdrawiam :)

kosiorwks

Zgadzam sie Klan jest najnudniejszym serialem jaki teraz leci w tv. Też jeszcze nie udało mi się obejrzeć całego odcinka, cały czas przesuwam. Kiedyś to nawet mozna było oglądać dla jaj, posmiać sie, a teraz taki drętwy, że nawet dla brechtu nie da się tego zmiażdzyć. Nawet moja babcia ostatnio wyłaczyła połowie, mówiąc, ze już nie da rady. Dziwie sie ludziom co tu wchodza i jaraja sie poszczegolnymi wątkami

ocenił(a) serial na 3
milenasy

Przecież Ty też tu bywasz i pisujesz na forum ;) To jest chyba jeszcze dziwniejsze w takim razie.

Nie rozumiem Cię, po co się zmuszać do oglądania czegoś, czego oglądać w ogóle nie możesz?
Nie potrafisz znieść Klanu, ale na siłę go oglądasz, wchodzisz na forum i piszesz o tym, że nie możecie oglądać. Czy to jest jakiś masochizm, czy jak w Mechanicznej pomarańczy ktoś Cię przypina do fotela i na siłę rozwiera powieki?
Można zmienić kanał, albo w ogóle wyłączyć telewizor i iść na spacer na przykład, polecam :)

ocenił(a) serial na 1
milenasy

Proste przyjacielu dobrze prawisz, klan jest po prostu absurdem jak i wiele innych polskich seriali, chcialbym to zmienic gadając wlasnie o tym w tak chaotyczny sposób i z lekkim brakiem powagi i szacunku, gdyż uważam, że takie seriale nie powinny być wprowadzane do obiegu, z jednego prostego powodu - ogłupiają naszych polskich odbiorców przed telewizorami. Motyw ala "Breaking Bad" w serialu Na Wspolnej ( jesli ktos nie widzial polecam youtube - wpisac roman breaking bad ) jest po prostu tak prymitywna, sztuczna, tania i nie wiem co jeszcze, że na prawdę tylko pogratulować twórcom, Klan jest jeszcze gorszy mi sie wydaje, jakby ludzie tego nie oglądali to by puszczali co innego - proste i może by sie bardziej postarali.

Ciężko o cos w ogole dobrego w telewizji, kanaly o gotowaniu , przyrodnicze, historyczne itd. (mowie tu o tvp/polsat/tvn) są ok bo chociaż cos wnosza, teleturnieje? no ok wiedza, np 1 z dziesięciu jest zawsze na propsie, czasem jakis film czy zagraniczny serial wiadomo, poza tym może jeszcze te muzyczne mam talent czy coś (choć nie lubie nie ogladam) to rozumiem jest to show ludzie sa z zewnatrz moze byc czasem ciekawie, natomiast polskie seriale typu na wspolnej , m jak milsoc , barwy szczescia itp...

Mój dziadek tak mówil jak babka oglądała czasem "przecież to jest film o niczym" .