Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Dokument o "Maćku" 

ocenił(a) serial na 3

http://www.swiatseriali.pl/seriale/klan-380/news-podwojne-zycie-piotra-s,nId,940 348

To oficjalne, Maciek jest najbardziej centralnym z bohaterów "Klanu". A człowieka k*rwica bierze...

Awdar

obejrze to :D

ocenił(a) serial na 10
Ladybaby

ostatnio coś MAćka mniej :( zaczął karierę filmową i chyba porzucił Martynkę.

ocenił(a) serial na 3
libella

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/903096_604961066200737_716821975_o .jpg ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Wiecie co, oni właściwie temu Maćkowi zrobili krzywdę, namieszali mu w głowie, po co? Wielu ludzi będzie się z niego śmiać bo przecież co jak co, ale on się do filmu nie nadaje, mało tego wynika, że w sumie nie rozróżnia gdzie kończy się fikcja, a zaczyna rzeczywistość. Po cholerę zatem mu takie doświadczenie, mogli mu znaleźć inne hobby, takie w gdzie dałby rady.

libella

Ja uważam że to nie jest coś złego jeśli Piotr Swend nie odróżnia rzeczywistości od fikcji. Osoby upośledzone na co dzień postrzegają otaczający świat inaczej. Póki czerpie z tego przyjemność to niech robi dokładnie to co sprawia mu przyjemność.

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Czerpie przyjemność z tego, że mu ojciec umarł????????????? O mój Boże...

Awdar

z grania w serialu :O

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Ale własnie jasno widać, że nie czerpie.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Hmmm. Wydaje się być skołowany.

libella

http://superseriale.se.pl/seriale/macius-z-klanu-zakochany-wybranka-piotra-swend a-jest-martynka-z-klanu_313633.html

ocenił(a) serial na 10
Ladybaby

Wiecie co, ten Maciek -po seansie filmu o nim, wydaje mi się kompletnie nierozgarnięty w dziedzinie emocjonalnej, nawet M. Ostrowska-Królikowska mówiła, że musiała 'postawić granice' bo nie rozróżniał która matka naprawdę jest jego tj. uznał, że ta z którą akurat więcej przebywa czyli 'Grażynka'. Zatem ja myślę, że został w pewien sposób wykorzystany i na dodatek wyraźnie się cofnął. Jako dziecko był o wiele bardziej wygadany, a teraz jąka się i ledwo mówi, bo nieodpowiedzialni dorośli stworzyli presję, że 'ma mieć talenty', 'ma robić karierę'. Teraz jeszcze wymyślili sobie, że jakoby świetnie gra, czyli trochę plumka w domowym zaciszu i na dodatek podobnie też rysuje. Po co mu to? Kiedyś zabraknie splendoru, telewizji, mamusi i pojawią się powszechni prostacy i zderzy się boleśnie z rzeczywistością, którą obarczyła go mamunia, potrzebująca potwierdzenia sensu egzystencji jej chorego syna.

libella

Im dłużej gra w tej telenoweli tym bardziej przypomina mi dzikie zwierze które osaczone przez myśliwych zaczyna robić małpie miny,buczeć,wydawać nienaturalne końskie odgłosy etc.Czy naprawde nie ma już w Polsce aktorów (nawet niezawodowych ale "normalnych") tylko trzeba brać człowieka z zespołem downa który o aktorstwie (nawet w marnej telenoweli) nie ma bladego pojęcia;co jest zrozumiałe;ma ciężki defekt dlatego...
Jeśli on zatracił świat rzeczywisty na rzecz fikcji to z nim już jest niedobrze;ja bym się nawet bał z nim pracować na planie.
On może być niebezpieczny;wyjmie jakiś szpikulec;dźgnie operatora kamery w głowe albo w brzuch-nigdy niewiadomo co taki zrobi a bynajmniej w stanie takiego skołowacenia i zakręcenia:)

ocenił(a) serial na 2
libella

Żal mi tego chłopaka po tym filmie, cała rodzina próbuje zrobić z niego mądrzejszego niż jest w rzeczywistości, zamiast się skupić na tym żeby nauczyć go jakichś podstaw zwykłego, codziennego życia, relacji międzyludzkich... i jeszcze jest chyba święcie przekonany, że dziewczyna, grająca Martynę, jest jego narzeczoną także poza planem. I jeszcze widać, że ona sama ma go chyba serdecznie dość... a on się i tak cieszy... smutne to wszystko bardzo

makagigi

Albo jeszcze inaczej;oni go powinni (Macieja) jakoś zabezpieczyć bo rzeczywiście zrobi sobie krzywdę bo on uwierzył w cuda po 16 latach udziału w tej telenoweli.Powinien gdzieś tam przed halą wystawienniczą w której kręcą sceny do tego gniota stać ambulans i co najmniej czterech sanitariuszy z kaftanem i z noszami,wtedy jak Maciuś dostanie szału od razu powinni wkraczać do akcji.Bo dojdzie w końcu do tragedii że dzieciak albo przegryzie lub odgryzie sobie język z nadmiaru urojonych emocji albo wyda mu się że chciałby zamiast jednej panienki zaliczyć dublecik i zgwałci córke Ostrowskiej Królikowskiej i nawet nie będzie o tym wiedział...taki może wszystko zrobić i to nie jego wina bo on o tym nie wie.
Lub podejdzie do operatora kamery;śćiągnie galoty,wsadzi mu od tyłu bo złapie faze że prócz dubleciku chciałby jeszcze to samo przeżyć ale z mężczyzną.
A może oni (ekipa Klanu) czymś go poją-mam na myśli jakieś tanie w tym niespożywcze alkohole-denaturat,śliwowice,spirytus,winiaki + jeszcze sypią do tego jakichś prochów typu sproszkowana chinina,skażona konina w kapsułkach,koks,amfa,metaamfetamina,kokaina,grys,wapno palone,zatruta ikra etc.
Jego stan jest już bardzo ciężki a ostatnio jeszcze się drastycznie pogorszył.

Awdar

A jeszcze jedna sprawa-skoro Maciej zatracił rzeczywistość na rzecz fikcji a teraz jak kręcą hot-sceny z Martynką i on naprawdę uwierzy że wyrwał lachona a dodatkowo powstał o nim 50-min. film autobiograficzny to będzie naprawdę niedobrze,on się może doprowadzić w szybkim tempie do obłędu a nawet do śmierci-przegryzie sobie język na przykład jak zacznie się jąkać...Ja bym tak asekuracyjnie trzymał na planie pasy (takie jak na psychiatryku mają),kaftan to obowiązkowo i ewentualnie nosze żeby jak Maciuś (Maciej) dostanie dzikiej furii szybko kaftan,pasy i na nosze.Powinna być jeszcze siostra żeby szybko podała leki.A może oni czymś go karmią tam jakimiś prochami,może dają mu konine w proszku,paracetamol,olanzapine,morfine,koke a może nawet i pavulon na lekkie zwiotczenie mięśni,,,coś mi się przestaje podobać historia z tym Maćkiem,Maciejem,Maciusiem.

luki431

ma namieszane w głowie . Ta Natalia co gra Martyne mówi mu że nie będa razem bo ona ma chłopaka a on że nie moze bo są zaręczeni . no ludzie .