PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35705
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Ja osobiście nie lubię seriali tego pokroju, ale patrząc na ocenę show, które od kilkunastu lat jest na antenie i odnosi sukcesy oglądalności, mogę stwierdzić, że filmweb jest zdominowany przez nastolatków (sam nim jestem), ale myślę, że ocena 2, nawet biorąc pod uwagę wysiłek ludzi, którzy to tworzą jest za niska, serial zasługuje na 3,coś. A niestety patrząc na komentarze co do "Maćka" z klanu obawiam się, że młode pokolenie w większości to banda kretynów bez przyszłości. Trzeba tak ostro, bo skoro ktoś się naśmiewa z upośledzonego człowieka to jest to zwykły młotojeb, który nie wie co to choroba.

użytkownik usunięty
PabloAbruzzi

Również dałem 3 :)
Akurat ja jestem licealistą, Klan oglądam sporadycznie w roku, ale teraz w wakacje udało mi się nadrobić sporo odcinków. Jak dla mnie ten serial jest serialem komediowym. I to takim specyficznym, bo wszyscy starają się grać poważnie, a i tak wychodzi śmiesznie np. Rysiek w burdelu, albo kamera za 10zł, która w serialu udawała profesjonalną kamerę zakładaną przez służby państwowe. Kawy zawsze nalewają około 25 % szklanki. Ktoś dzwoni do drzwi, a np. Paschalska gapi się w stronę drzwi jakby widziała przez ścianę, i co jeszcze lepsze jakby widziała coś strasznego.Dużo jest takich żenujących momentów, które mnie akurat śmieszą, praktycznie co odcinek dzieje się jakiś " żen ".
Myślę jednak, że ten serial ma misję i ja spełnia. Emeryci mogą się nawet sporo dowiedzieć o dzisiejszym świecie, co prawda czasami niektóre problemy są wyolbrzymiane, ale i tak jest ok. Na pewno ten serial jest ciekawszy od Złotopolskich i jeszcze paru produkcji, a mimo to ma najniższa ocenę.
3 to ocena w sam raz dla Klanu. Dosyć słabe aktorstwo i scenariusz, ale mimo wszystko da się to jakoś przełknąć. Tym bardziej jeśli bierze się to na luzie