PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35701
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Wiem że już istnieje taki temat jak "The Best of Klan". Ale uważam że ten wątek zasługuje na oddzielny temat a mianowicie chodzi mi o wizytę gangsterów w domu Elżbiety :D Uważam że ta scena jest najgorszą w ostatnim czasie jeżeli wogólę nie w całym Klanie. Mamy tam kilku "karków" w skórzanych kurtkach i zimowych czarnych czapkach. Pierwszy wybuch śmiechu kiedy gangster mowi do "Elżuni" "dobry wieczór" a robi to w taki sposób jakby należał do jakiegoś klubu inteligencji xD Dalej mamy tłumaczenia ze strony Jeremiasza małżonka cioci Stasi. Tutaj wypada to śmiesznie ale nie kompromitująco. No i wielki finał w postaci Jerzego z siekierą i KAPITALNYM tekstem "Jeżeli pan nie opuści tego domu to będziecie mieli do czynienia z policją i ochroną" no i wystraszona mina głównego gangstera i ucieczka bandytów z Sadyby :D To oczywiście tylko kropla w morzu debilizmu jaki jest w Klanie. Nie rozumiem dlaczego TVP tak maltretuje ten biedny Naród takim g*****. Wydaje mi się że nie jest to problem braku pieniędzy. Nie w jednym filmie który ma mały budżet mozna spotkać się z dobrą grą aktorską. No i do jasnej cholery przecież ci aktorzy kształcili się na studiach i powinni grać chociaż na przyzwoitym poziomie. A mam wrażenie że można zobaczyć w tym serialu zupełne amatorstwo (vide Jerzy z sikierą czy np scenografia i "logo" firmy Beaty :D) Z jednej strony jest to kapitalna komedia ale z drugiej pokazuje jak można coś maksymalnie spieprzyć i to pod egidą TVP.

A tutaj akcja u Lubiczów (ubaw po pachy) http://www.youtube.com/watch?v=GaJ-wJaKa44

Jack_Napier

Jeśli dobrze kojarzę na koniec tej sceny był tek ,,mafioza":,,Chłopaki spadamy". Zgadzam się z Tobą w 100%. Dlatego powinni sprywatyzować TVP(o czym pisałem w innym temacie po serialem ,,Klan"). Nie dla ,,misjii telewizji publicznej" polegającej na emitowaniu jak największej ilości telenowel. Nie dla złodziejstwa!

ocenił(a) serial na 2
kuba_wacz

Ja traktuję klan jako komedię i w tej roli sprawdza się doskonale.

Jeśli zaś chodzi o tę scenę to chyba oczywiste jest, że musieli to odegrać w sposób cywilizowany. Klan emitowany jest o godzinie 17:30, nie można było dać brutalności i przekleństw z kilku powodów:

* Mogą oglądać to dzieci;
* W większości oglądają to stare babcie, które mogły by zejść na zawał po obejrzeniu tak drastycznych scen;
* O tej godzinie nie puszcza się filmów i seriali przepełnionych agresją.

Ta scena oczywiście wygląda strasznie komicznie (jedna z moich ulubionych),ale na obronę autorów muszę powiedzieć, że inaczej wyglądać nie mogła. Jeśli mogła, to powiedz, jak?

ocenił(a) serial na 2
Gladiatorek

Wiem że nie mogła wyglądać drastycznie. Ale wystarczy zobaczyć jak przyzwoicie wypadła aktorka grająca "Elżunię". Wyglądało to przyzwoicie a cała reszta zagrała jak amatorzy. Ci ludzie mam na myśli Jerzego i Stanisławę nawet nie potrawili dobrze zagrać tej żenady. I to jest najgorsze bo ci aktorzy pokończyli państwowe szkoły a zagrali to jak zupełni amatorzy.

Jack_Napier

Gadasz bzdury, Jerzy powinien dostać Oscara i Złoty Glob za scenę z siekierą.

użytkownik usunięty
Lotress

Ja podobnie jak Gladiatorek Klan traktuje jako komedie ;D

A co do tej sceny to dziwne, że na 10 osób w domu tylko Jurek wiedział jak uruchomić alarm oO

ocenił(a) serial na 2

W końcu to mężczyzna odpowiada za bezpieczeństwo domu i rodziny, więc pewnie tylko on miał dostęp do kodu alarmu.