Wiem że już istnieje taki temat jak "The Best of Klan". Ale uważam że ten wątek zasługuje na oddzielny temat a mianowicie chodzi mi o wizytę gangsterów w domu Elżbiety :D Uważam że ta scena jest najgorszą w ostatnim czasie jeżeli wogólę nie w całym Klanie. Mamy tam kilku "karków" w skórzanych kurtkach i zimowych czarnych czapkach. Pierwszy wybuch śmiechu kiedy gangster mowi do "Elżuni" "dobry wieczór" a robi to w taki sposób jakby należał do jakiegoś klubu inteligencji xD Dalej mamy tłumaczenia ze strony Jeremiasza małżonka cioci Stasi. Tutaj wypada to śmiesznie ale nie kompromitująco. No i wielki finał w postaci Jerzego z siekierą i KAPITALNYM tekstem "Jeżeli pan nie opuści tego domu to będziecie mieli do czynienia z policją i ochroną" no i wystraszona mina głównego gangstera i ucieczka bandytów z Sadyby :D To oczywiście tylko kropla w morzu debilizmu jaki jest w Klanie. Nie rozumiem dlaczego TVP tak maltretuje ten biedny Naród takim g*****. Wydaje mi się że nie jest to problem braku pieniędzy. Nie w jednym filmie który ma mały budżet mozna spotkać się z dobrą grą aktorską. No i do jasnej cholery przecież ci aktorzy kształcili się na studiach i powinni grać chociaż na przyzwoitym poziomie. A mam wrażenie że można zobaczyć w tym serialu zupełne amatorstwo (vide Jerzy z sikierą czy np scenografia i "logo" firmy Beaty :D) Z jednej strony jest to kapitalna komedia ale z drugiej pokazuje jak można coś maksymalnie spieprzyć i to pod egidą TVP.
A tutaj akcja u Lubiczów (ubaw po pachy) http://www.youtube.com/watch?v=GaJ-wJaKa44
Jeśli dobrze kojarzę na koniec tej sceny był tek ,,mafioza":,,Chłopaki spadamy". Zgadzam się z Tobą w 100%. Dlatego powinni sprywatyzować TVP(o czym pisałem w innym temacie po serialem ,,Klan"). Nie dla ,,misjii telewizji publicznej" polegającej na emitowaniu jak największej ilości telenowel. Nie dla złodziejstwa!
Ja traktuję klan jako komedię i w tej roli sprawdza się doskonale.
Jeśli zaś chodzi o tę scenę to chyba oczywiste jest, że musieli to odegrać w sposób cywilizowany. Klan emitowany jest o godzinie 17:30, nie można było dać brutalności i przekleństw z kilku powodów:
* Mogą oglądać to dzieci;
* W większości oglądają to stare babcie, które mogły by zejść na zawał po obejrzeniu tak drastycznych scen;
* O tej godzinie nie puszcza się filmów i seriali przepełnionych agresją.
Ta scena oczywiście wygląda strasznie komicznie (jedna z moich ulubionych),ale na obronę autorów muszę powiedzieć, że inaczej wyglądać nie mogła. Jeśli mogła, to powiedz, jak?
Wiem że nie mogła wyglądać drastycznie. Ale wystarczy zobaczyć jak przyzwoicie wypadła aktorka grająca "Elżunię". Wyglądało to przyzwoicie a cała reszta zagrała jak amatorzy. Ci ludzie mam na myśli Jerzego i Stanisławę nawet nie potrawili dobrze zagrać tej żenady. I to jest najgorsze bo ci aktorzy pokończyli państwowe szkoły a zagrali to jak zupełni amatorzy.
Ja podobnie jak Gladiatorek Klan traktuje jako komedie ;D
A co do tej sceny to dziwne, że na 10 osób w domu tylko Jurek wiedział jak uruchomić alarm oO