Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Scenarzyści mogliby sprawdzić zanim coś wymyślą. Grażynka proponuje mamie martynki
idealne rozwiązanie dla Maćka i Martynki - ślub konkordatowy, który wg niej jest tylko
przysięgą przed Bogiem i rodziną natomiast prawnie niczego nie zmienia..... Szok i żałość.

ocenił(a) serial na 3
oddajmisie

Ja też nie wiem co to konkordatowy
Mnie wnerwia ingerencja kościoła we wszystkie sfery naszego zycia
Jesteśmy pod watykańską okupacją

giovanni50

Konkordatowy to taki że tylko w kosciele jest zawierany związek , nie idziesz do USC , ale ksiądz i tak ma obowiązek zgłosić to w USC.

ocenił(a) serial na 3
ShEnK

Acha ok
Pieprzyć pasozytów lepiej brać tylko w USC

ocenił(a) serial na 3
giovanni50

Tylko, że małżeństwo konkordatowe musi na dzień dobry spełnić wszystkie warunki cywilnego ślubu.

ocenił(a) serial na 10
giovanni50

I po co ta napinka? Mówi się, że to tzw. "nawiedzeni katole" wiecznie się czegoś czepiają, ale ja widzę, że to właśnie przeciwnikom Kościoła co chwila się coś nie podoba. Najpierw sami zaczynają, a jak wierzący się bronią, to od razu: "Ratunku! Fanatyczni Katole mnie biją". Guzik wiesz co to jest ten cały ślub konkordatowy, ale już widzisz w tym jakieś ingerencje czy podstępy. A co do tej "watykańskiej okupacji", to osobiście cieszyłbym się gdyby to była jedyna, pod jaką nasz kraj jest.

giovanni50

chodzi mi o to że w serialu podają bzdurne niesprawdzone informacje co dla mnie jest irytujące

oddajmisie

Grażynka jest głupsza niż Maciuś nie zrozumiała że powinna nauczyć go zawodu aby był samodzielny. Autorzy scenariusza niby chcą pokazać niesprawiedliwość bo tyle jest w Polsce pasożytów żyjących na koszt rodziców albo państwa że jedna para więcej nikomu nie zaszkodzi

ocenił(a) serial na 10
Albina_3

Maciek w sumie chodzi do szkoły , tylko co to za szkoła , on ma już lekko ponad 20 lat , chyba to jest ogólniak , ale nie jestem pewien, może zostanie wielkim pianistą, kto wie ;)

ocenił(a) serial na 3
InVader86

No własnie co to za szkoła do której chodzi Maciek
Jakies 6 letnie liceum specjalne

ocenił(a) serial na 3
giovanni50

Od przyszłego sezonu pójdzie na studia, w grę wchodzi Akademia Medyczna w Warszawie oraz SGH.

ocenił(a) serial na 4
Awdar

Akademia Gotowania jeśli już ;)