Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan
ocenił(a) serial na 3
cloe4

Już pisaliśmy o nim ;)

http://www.filmweb.pl/serial/Klan-1997-38927/discussion/Zmiencie+w+koncu+ten+%22 plakat%22,2159329

Awdar

Oo sorki nie oglądałam wcześniejszych postów... Ale musisz przyznać, że jest naprawdę piękny... nawet tytułu mu nie potrzeba...

ocenił(a) serial na 3
cloe4

Tytuł to "Esencja Bożesz Ty mój Klanu" ;)

Awdar

Całkowicie się z tobą zgadzam ;D

ocenił(a) serial na 6
cloe4

Plakat ten ma w sobie pewne drugie dno i ponadczasowe przesłanie. Starsza rozesmiana pani jako archetyp babci lepi uszka i zasiada na krzesle przy stole jako honorym miejscu, co symbolizuje wieloletnie doswiadczenie i madrosc zyciowa. Obok Pani domu, matka i zona odpowiedzialna za domowe ognisko pomaga seniorce, co niesie za soba rowniez wazne przeslanie ze nalezy pamietac o starszych i pomagac im w niedoli bo kazdego z nas to czeka. A miedzy paniami Maz łasuch, głowa i podpora rodziny, oczywiscie w formalnym stroju gdyz w jego rekach spoczywaja losy finansowo-bytowe rodziny, symbolizuje on rowniez powage i pozycje jaka zajmuje w rodzie.
Moim zdaniem plakat ten ma przedstawiac i propagowac odwieczne role spoleczno-rodzinne i bardzo wazne lecz w dzisiejszych czasach zapomniane tradycje rodzinne i bysmy w tym zabieganiu nie zapominali o naszym KLANIE.

ocenił(a) serial na 3
ZycieNoBellOn

A moim zdaniem Stasia reprezentuje akceptację własnego starzenia się, Jurek własnej seksualności, Ela gapiąca się w coś przypominającego pochwę to reprezentacja tęsknoty za seksualną wolnością, a zielony pulchny melon nad jej głową to symbol wiecznej niedojrzałości, cała ta scena zaś ma miejsce w podświadomości Oli Lubicz.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Ela jako reprezentantka kobiet ucisnionych i zniewolonych przez konwenanse i spoleczenstwo, nie mogaca wyrazic swych fantazji i gleboko skrywanych pragnien erotycznych.

ZycieNoBellOn

Gdzie na tym plakacie jest Ela?
Ja tam widzę tylko Stasię i Jerzego.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

W miniaturce jej nie ma, ale jak powiększysz, to jest :) Też się zdziwiłam, więc zerknęłam na plakat. I muszę przyznać, że Ela faktycznie ma tu bardzo wyuzdane spojrzenie, więc zgadzam się z tymi teoriami dotyczącymi obłudnego erotyzmu ;) ehm, tzn. tęsknoty za seksualną wolnością :)

ocenił(a) serial na 6
LiLuLa

ale jak sie tak przyjzez to Stasia tez tak troche lubieznie spoglada na Jurka

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

A on z kolei spoglada lubieznie w miske :)

Ten plakat jest niestosowny,kryje w sobie ukryte żądze cioci Stasi.Zwróccie uwagę jak lubieżnie starsza pani patrzy na Jureczka i trzyma dłoń na jego dłoni,podczas gdy on nieswiadomy niczego próbuje jakiejs jej potrawy,do której jak mozna sie domyslic czegos dosypała.Jestem pewna ze w tej zupie znajduje sie cos na wzór pigułki gwałtu,biedak zje i stanie sie ofiarą chuci starszej pani,której Jonaszek od dawna nie zaspakaja.Biedny Jurek padnie za chwile ofiarą swojej żarłocznosci,a cicia Stasia na mysl o czekających ją uciechach już sie szczerzy jak głupi do sera.I jeszcze rozbawiona Elusia ,która oczywiscie dostarczyła cioci ów specyfik i zapewne przyłączy się do wyuzdanej orgii,ona też się cieszy i już maca pierogi nie mogąc wytrzymac napięcia:(

użytkownik usunięty
dzikaxxx

Buhaahaa... Niezle, niezle! Swietne opowiadanie erotyczne ci wyszlo, nie ma co :)

Według mnie Jurek gapi się na biust Stasi. ;)