Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Krystyna

ocenił(a) serial na 10

Nie mogę znaleźć tego wątku, w którym ktoś pytał jaki kierunek prowadzi Krystyna, ale odpowiadam-
Slawistyka

:)

Odc. 2068 czas 12:18

ocenił(a) serial na 1
Sisi_188

TECHNOLOGIA WINIARSTWA

ocenił(a) serial na 10
SiLverTmT

No ba :) A jak ona preferuje mocniejsze trunki? Koniak to chyba nie wino :P

ocenił(a) serial na 3
Sisi_188

To chyba mnie ktoś pytał, a ja nie odpowiedziałam ;)

Ale to jest jej posada dziekańska na wydziale slawistyki, a wtedy zdaje się padło pytanie o kierunek, na którym wykłada - odpowiedź brzmi filologia chorwacka (kroatystyka), ew. filologia serbska i chorwacka ( bo w naszym kraju to dwojako funkcjonuje). A rozchodziło się wtedy o to, że takiej filologii (ani jednej, ani drugiej) na UW nie ma. No ale w sumie nikt nie powiedział, że scenarzystom nie wolno tworzyć fikcyjnych kierunków na niefikcyjnym uniwersytecie, podobnie jak z tworzeniem fikcyjnych ministerstw.

Inna sprawa, że ja kojarzę, że Krystyna była dziekanem do spraw studenckich...

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Ooo właśnie, dziękuję, że mnie poprawiłaś :)

Sisi_188

Swoją drogą ciekawe czy na zawsze przepadnie ekipa z UW czyli Alicja , Deptuła pani Kaczorek , też dziwne , że nie wyjaśniono nieobecności Pani Steni tak zupełnie.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

No właśnie, mnie też to bardzo zastanawia :)

Sisi_188

Choć za nimi za bardzo nie będę tęsknić. Ale jak Alicja to tylko z wątkiem z Marczyńskim , tak się prosi by to on kochał się w Renacie , nie wiem czemu scenarzyści nie zerżną tego pomysłu z tego forum. Mógłby ją uwieść by przejąć formę Jerzego:)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Za cienkie Bolki dla niego, praktyka lekarska Marczyńskiego była pewnie sama w sobie warta niewiele mniej niż firemka Jureczka. A Renata też nie w typie Andrzeja, przede wszystkim wiekowo. Inna rzecz, że dla jego powrotu wiele jestem w stanie znieść.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Ja też za nimi nie bedę tęsknić :) Marczyński + Renata? Hm to byłby ciekawy związek. Przedtem Alicja to tylko z Krystyną, a bez niej to faktycznie nie ma się jak pokazać....

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

No właśnie, przecież część bohaterów jest spod skrzydła Krystyny. Deptuła czy Pani Kaczorek to i tak rzadką się pojawiali, ale Ania i Tadeusz to też część Klanu.