Założeniem tego wątku zainspirowały mnie niedawne tragiczne wydarzenia w naszym ulubionym serialu "KLAN". Oczywiście chodzi tu o śmierć i pogrzeb Ryśka.
Idąc dalej wiele osób (w tym ja) zastanawiało się co z siostrą Dorotą? Jak mogło jej zabraknąć na pogrzebie ukochanego brata Ryszarda? Rozumiem, że jest na ważnej misji w Afryce i nawraca murzynów, ale ona nawet nie raczyła przejść się do wodza plemienia i zadzwonić do Elżuni choćby na chwilkę!
Z tego powodu narodziły się pewne plotki jakoby Dorota zaszła w ciążę z jednym z murzynów (nie wiedząc nawet z którym) i wychowuje tam dzieciaka. Inna teoria spiskowa jest taka, że zakonnicy dawno już nie ma, bo została pożarta przez Buszmenów.
Przechodząc do rzeczy, to nie tylko Dorotka została zapomniana, wyklęta z serialu. Jest jeszcze Daniel, syn Moniki. Być może okazało się, że tak naprawdę nie wyleczyli go z AIDS i zmarł w Anglii, a matka nic o tym nie wie.
Następnym takim bohaterem jest córka Surmaczowej (jak ma na imię???), bo odkąd pojawił się Błażejek, to "Pani Absolutnie" całkowicie o niej zapomniała.
Narazie tyle pamiętam, ale jak jeszcze mi się coś przypomni, to dopiszę.