Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

szukalam na forum ale chyba nie bylo takiego watku. jak sadzicie (a moze wiecie) czy Marczynski
wzial kase mafioza ? pamietam ze brat Krystyny ukrywal sie w posiadlosci Marczynskich ale czy
Marczynski jego kase pozniej znalazl tego w sumie nie wiadomo

ocenił(a) serial na 1
wujciowariatuncio

Wszystko na to wskazuje. Gdyby tak nie było, ten kotlet nie byłby tak pieczołowicie podgrzewany.

Erroneous

ha! jednak wzial kase, spryciula!

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Wziął kasę, sprzedał co się dało, wyrezyserował własną śmierć - wszystko na to wskazuje - i rozpocznie nowe życie. Badasssssssssssssss jakiego by się amerykańskie seriale nie powstydziły ;)

Awdar

a to tego nie widzialam - spoiler jak dla mnie bo ogladam z opoznieniem:)
btw a ten niesmialy dziadek co przyszedl do Alicji to kto??

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

No właśnie nie wiadomo kto, chłopak? I mówi mu na pan? Może z agencji randkowej albo z portalu.

Co do spoilera - sorry, jak oglądasz z opóźnieniem i wchodzisz na forum, to już na własną odpowiedzialność.

Awdar

wiem, z tym spoilerem to zart...

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Sprytny lisek, ale czy aby na pewno aż tak? ;)
Może faktycznie zginął? Nadmierna prędkość na drodze spowodowania zbytnim podnieceniem kasą.

A swoją drogą ten Jakubowski to niezła dupa, wiedział co jest grane, ale mimo wszystko nie śledził go do końca, a podejrzewał, że koniec tematu jest bliski. Wczoraj myślałem, że będzie przed garażem i spuści mu lanie, a tu klops. ;)

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

Może zginął, a może to jeszcze kto inny, ale mam nadzieję, że tylko oszukał. Zresztą wczoraj żegnał się z ex-żoną itd.Sprzedał na szybko gabinet i srrrrru po nowe życie. Mam przynajmniej taką nadzieję.

Ja mu od zawsze kibicowałem, bo lubię ten typ s*kinsyna na ekranie i bo lubię tego aktora.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Jakubowski w swej przeszłości też był podobnym typem s-syna, a zrobili z niego pantoflarza szantażystę w kuchennym fartuszku. ;)

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

Jakubowski był otwartym mafiozem, a Marczyński takim w białym kołnierzyku (choć akurat nosił ciemniejsze ;)).

ocenił(a) serial na 1
Awdar

I ta jego otwartość go zgubiła, powinien sięgnąć do korzeni, porozmawiać z Marczyńskim w towarzystwie brzytwy, a nie bawić się w kotka i myszkę. ;)

Erroneous

mnie najbardziej smieszy Bogna ktory sie zadaje z mafiozem a pozniej sie dziwi ze on ma przed nie sekrety.. naiwna czy co?

ocenił(a) serial na 1
wujciowariatuncio

A ona alkoholiczka, dobrana para.

btw, Leszek chyba nawet nie wie, że mu siostra kituje? ;)

Erroneous

no wlasnie to juz dzisiaj bylo poruszone na forum, Olka i Leszek tez jakos sie nie przejmuja losami Krychy, po prostu sceny z ich udzialem juz byly wczesniej nakrecone i pewnie w ramach oszczednosci producent je tak zostawil. w sumie leszek powinien zainteresowac sie siostra.
co do Bogny to ona lekko nie miala, przed Leszkiem byl przeciez maz wariat i chlopak kaleka (Michal) no to musiala sobie dac w szyje :)

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

A drugi mąż (lekarz) umarł ;)

Awdar

ano fakt. to mafioza wziela

ocenił(a) serial na 10
Awdar

A nie zabili go czasem? On chyba tak zwyczajnie nie umarł (z tego, co pamiętam).

ocenił(a) serial na 1
wujciowariatuncio

No tak, tak, widziałem ten wątek. Tylko ciężko dojść do ładu na tym forum. ;)

ocenił(a) serial na 10
Erroneous

Z Bogny biednej zrobili alkoholiczkę, a Koniaczki jak się od koniaku oderwać nie mogły, to było ok.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Koniaczki piją i jest OK, kiedyś napisałem post na temat picia w Klanie. ;)

ocenił(a) serial na 10
Erroneous

Obawiam się, że trudno go znaleźć. Gdzieś coś było, ale w którym temacie? :)

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Gdzieś na szarym końcu tematów. ;)

wujciowariatuncio

Swoją drogą te sceny Leszka i Bogny są jakieś dziwne.On ma jakieś tajemnice , ona jakoś nie naciska , żeby się dowiedzieć o co biega , ten niby romans ze studentką tez jej jakoś szczególnie nie powalił. Chyba bardziej zdenerwowała się zmianą lokalu niż problemami z mężem- coś reżyser na oślep steruje tymi emocjami - z Eli robi psychopatkę , podobnie jak były takie próby z Julii , a inni jak bliscy Krysi , Bogna czy Jasiek na ważne wydarzenia reagują prawie obojętnie.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

No Bogna przecież się wkurzyła i Leszek sttwierdził, że przez Grzecha nie mogą się dogadać, po czym dał mu w łeb. ;)

elmoo_filmweb

Dał dał, ale po jakim czasie - taki spóźniony zapłon , a to wkurzenie Bogny trwało jeden odcinek , teraz co najwyżej zrobi taką zdenerwowaną minę. Swoją drogą możliwe , ze przez wątek choroby Krysi niektóre wątki zostały rozwleczone w czasie lub pozmieniane co czasem służy( możliwe ze do kosza poszły jakieś bezsensowne sceny) a czasem trochę pozbawia logiki.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

O tym nie pomyślałam. Byłoby fajnie!

ocenił(a) serial na 6
wujciowariatuncio

Ciekawe, gdzie Marczyński ucieknie z tymi pieniędzmi...

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

gangster niczym jakuza XD

wujciowariatuncio

chetnie bym sie dowiedziala jak to bylo od poczatku z tym wątkiem pieniedzy Leszka i co w tym robi Marczyński. kiedy to było, co i jak? jakoś mi to umknęło.

ocenił(a) serial na 3
Repulsion

Bo to było dawno temu, pod koniec trzeciego sezonu. Leszek nawet nie znał wtedy Bogny. Ukrywając się przed gangsterami spędził jakiś czas na działce Marczyńskich, przyjaciół siostry. I tyle. Wątek ze skrzynką forsy dopisano teraz. Potem najwyraźniej Marczyński odnalazł ją przypadkiem i schował w garażu, czego nie pokazano nam na ekranie. Czemu tyle lat trzymał tę skrzynkę zamurowaną? Pewnie polisa ubezpieczeniowo-emerytarna i fakt, że nie chciał się tą forsą dzielić z żoną, której nigdy na sto procent nie kochał i która zapewne naciskałaby, by ją oddać policji cz komuś. Fakt, że tak łatwo przyszło mu zagrać własną śmierć (hipoteza robocza ;)) wskazuje, że planował to, a przynajmniej dopuszczał taką możliwość, od lat.

Awdar

ja też się zastanawiam kto zginął Marczyński czy ktoś inny ? Ja bym wolała że ktoś inny, bo Marczyński to fajna postać i lubię Wojtka Wysockiego świetnie gra Marczyńskiego i Wezóła w Ranczu.

ocenił(a) serial na 3
kinomanka_13

Zakładając, że ustawił własną śmierć to nikt nie zginął, tylko on włożył do swojego auta jakieś ciało z chłodni czy skądś.

ocenił(a) serial na 4
Awdar

Może jedną ze swoich pacjentek :D

kinomanka_13

Zgadzam się postać Marczyńskiego wprowadziła trochę świeżości

wiatriwoda

nie pamiętam go z początkowych odcinków, to dobrze że się teraz pokazuje.

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

No i Leszek też jest przekonany, że Andrzej uciekł, słusznie. Pisałem już, ale tylko w spoilerach, więc powtórzę - jak ja bym chciał zobaczyć scenę jego pogrzebu, któremu on przygląda się zza drzewa ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Lol, to gdzie on uciekł - z Sadyby na Żoliborz? ;)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Najciemniej pod latarnią. Może szukają go we Włoszech, a on siedzi w Piasecznie :)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

albo we Włochach :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Mie zastanawia skąd Leszek może wiedzieć ze wraz z Marczyńskim spłonęły jego pieniądze? Skąd on wiedział że miał ze sobą kasę w wersji papierowej a nie na koncie bankowym? Kto im pisze te scenariusze ulicha

ocenił(a) serial na 3
Pan_Ciapa

Tak szybko takiej kwoty nie można wpłacić na konto, poza tym odpowiednie służby zainteresowałyby się, skąd doktorek ma nagle tyle forsencji.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

A czemu nagle? Skąd on wiedział że doktorek coś wykopał, przecież mógł tą kasę mieć od dawna na kilku kontach lub na przykład w sztabkach złota które się nie palą

ocenił(a) serial na 3
Pan_Ciapa

Skoro nagle pojawia się na koncie, to nagle. A skąd Leszek wiedział, jak wyglądają pieniądze Leszka z walizki Leszka? Hmmmm...

Awdar

No to już wiemy na pewno Marczyński żyje. To dobrze bo to ciekawa postać i oby wróciła do serialu , bo jest z nim ciekawiej. Po za tym dzisiejsze sceny z Alicją i Pawłem jak i Leszkiem fajne , a to dzięki jego domniemanej śmierci.Ciekawą postacią może być tajemniczy docent Alicji , ale jaki to się okaże . Trochę śmieszny , dziwny i w tarym stylu - taki dawny prof.Deptuła , ale kto wie.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

W Leszku naprawdę obudził się gangster :D Nie mógł się opanować aż, jeszcze zasugerował, że Paweł zdradza Krysię, nieźle :D W końcu pooznaliśmy głos adoratora Alicji :P

elmoo_filmweb

Leszek szaleje normalnie , Bogna ma racje , że ta kasa mu przewróciła w głowie. Jak ma częściowo zastąpić Krysie to daje radę z naddatkiem. A adorator Alicji to trochę wymiata :) Może to jakiś gwałciciel? Alicja miała by co grać przynajmniej.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Nie, docent safanduła, taki był Deptuła kiedyś ;) Leci na Alę i to widać, ale bardziej boi się ;)

No i zgadzam się, że choroba Krystyny wyszła a dobre serialowi.

Awdar

a ona jaka na niego napalona!

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Leszek zachowuje się jak nienormalny. Latał na spotkania z Anetką, to nie miał czasu się dowiadywać co u Krystyny. Ta Bogna to ma anielską cierpliwość, nie zdziwię się, jeśli znów zacznie pić.

elfijka

Ten docent, adorator Alicji to jakaś gaduła.
Gęba mu się nie zamyka :D