Nowy wokalny duet. I jeszcze piosenka z Labiryntu . To akurat fajny pomysł na wplecienie tej fajnej
piosenki i przypomnienie o dawnej telenoweli. Ale po dzisiejszym odcinku co będzie jak Julia się
dowie -wolę nie wiedzieć. Co raz bardziej jej odbija.
Quiz: A jaki był najbardziej widoczny labiryntowy wątek w Klanie, nawet w bieżącym sezonie powrócił na chwilę, kto zgadnie na szybko? ;>
Co do wątku "każdy zna każdego' - nazwisko prawnika który ma być nowym chłopakiem Andżeli już padło parę razy w spoilerach w innym kontekście, ale więcej nie piszę ;)
Chyba Pani Mariola Kaczorek, która była laborantką w "Labiryncie", a teraz jest żoną tego niezguły- Deptuły:)!
Tak, bravo, jedyna postać żywcem przeniesiona z jednego z seriali do drugiego ;)
Wygrywasz wirtualny uścisk dłoni prezesa :D
Żywcem? Tzn. nigdy nie oglądałam W labiryncie, tam była taka sama postać, tak samo się nazywała itp. ?
A mnie się to nie podoba. Chociaż Julii serio co raz bardziej odbija, może niedługo zacznie rzucać nożami? ;)
Zycie jest nowelą to powinna Moni zaspiewac na Wigilii na Sadybie. Zamiasy Cicha noc.
A ta Miranda pojawiła się w dwóch odcinkach raptem , prawie nic nie powiedziała jeszcze a już namieszała u Maćka ,a teraz u Cyrkowca pewnie . Zawsze się pojawia na koniec odcinka , w tym samym stroju i rozkochuje facetów tak , że padają jak muchy. To chyba nowy light motive Klanu. W krótce pojawi się tam Paweł , Miłosz , Michał , Jeremiasz , Pan Wiesław , Antek i Władek oraz wnuki Jeremiaszka:)
Miranda kojarzy mi się z Mirindą :) A Krzysztof oczywiście poszedł do jedynego klubu w Warszawie. Dziwne, że nie spotkał tam Arkadiusza.
Ciekawe, co się dzieje po tym śpiewie, co jeszcze w ofercie ma Miranda. Ale oczywiście wtedy zawsze jest koniec odcinka.
Kim właściwie jest Miranda, może mi ktoś wyjaśnić, jaką "funkcję" pełni w Klanie ta postać?
Tzn. widziałam oba odcinki z nią i nie jarzę.
Ona jest artystką estradową, striptizerką, wodzirejką, czy kim? To już tak jest w warszawskich klubach, że tam się śpiewa w połyskliwym body i meloniku? Gdyby była wokalistką to rozumiem, ale o co chodzi z jej strojem kokoty? A może to wstęp do burleski?
I czemu cyrkowiec wskoczył na scenę, oni się znają, bo jakoś mam problem z vod i kilku sekund nie mogłam ujrzeć ?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :)
Nie było dialogów, nie zamienili dotąd ani słowa na ekranie, więc nie jest to jasne. Również się zastanawiam, czy oni się znają (raczej znali kiedyś).
Też myślę, że się znali, pewnie Cyrkowiec zaprosi ją na swój koncert, jako gwiazdę. Z Julii ewidentnie robią wariatkę, więc może Miranda będzie takim "zapalnikiem" ( Julia coś sobie ubzdura) i rozpęta się piekło.
Tego się nie da ogarnąć. Nie zdziwiłabym się, gdyby nagle okazało się, że Miranda jest zaginioną żoną Krzysztofa - tylko jej nie poznał w tym wdzianku.
Coś czuję, że kiedy się dowiem, jaki jest zadwód Mirandy, będę mocno zdziwiona. Myślałam, że jest striptizerką, ale teraz widzę, że coś ambitniejszego się szykuje ;)
Niech Krzysztof da sobie spokój z tą Julią.
To jakaś harpia.
Dziwne, bo w dawnych odcinkach Klanu była taka milutka.
Julia była imigrantką na dorobku, pokazywanie prawdziwego charakteru mogło nie być w jej interesie. Musiała jakoś wkupić się w łaski tutejszych, kupiła nawet torebkę cioci Stasi gdy tą okradli na ulicy. Z drugiej strony "Klan" był wtedy bardziej zachowawczy. Julia udzielała korepetycji Michałowi, który spotykał się z Kingą. Było nie do pomyślenia by doszło między nimi choćby do pocałunku a teraz jedno spotkanie i wszystko na pełnym gazie. Ale to było 12 lat temu, wiele się zmieniło w kwestii postaw społecznych. Może Julia to ucieleśnienie tych zmian?
Aktorka grająca Julię dubbingowała czarny charakter w jednym z popularnych wówczas seriali animowanych. Była zdecydowanie bardziej wiarygodna w roli demonicznej złodziejki pokemonów niż jako słodka farmaceutka.
Miranda dziś całkiem fajna jak na moje oko. Bardziej naturalna , ale szkoda jej dla cyrkowca. Oczywiście Julia dała popalić i co raz bardziej jej odbija i myślałem , że da w pysk cyrkowcowi , ale nie. Ale jakaś bitka z Mirandą mogłaby kiedyś być. No i i kolejna osoba niepełnosprawna w Klanie , może będzie jakoś powiązana z Maćkiem i tym samym z Miranda by wątek zatoczył koło.
Nie rozumiem jednak, czemu jacyś ludzie w ogóle nie należący do rodziny Lubiczów, ani nawet do rodziny rodziny, zabierają pół odcinka. Krzysztof mnie wkurza, rzeczywiście to trochę taka ciamajda i patrzy na świat przez różowe okulary.
Bo może Krzysztof rzuci Julię i poleci się wypłakiwać do Eli, która go zacznie bardzo, ale to bardzo pocieszać.
Właśnie, ostatnio aktorka grająca Elżunie chciała aby ją uwikłali w jakiś romans :)
a Julka znowu szaleje. swoja droga trzeba ^rzyznac ze ta aktorka ma piekne wlosy
a Cyrkowiec rano szamie cebule :)
Pani dyrektor Herbusiowa hahhaha . Do tego jeszcze Ela na dodatek. A po za tym może dojść do konfrontacji Miranda -Herbusiowa , a to może wróżyć ciekawy wątek . Może zaszłości , jakieś dawne historie i Herbusiwa będzie miała gdzie bruździć. A Miranda -aktorka ja grająca na razie na plus.
Czy w "Klanie" wszyscy mają po trzy etaty? Niby w Polsce bezrobocie, a jak się ogląda ten serial, to tego nie widać.
Aleksandra Nieśpielak bynajmniej nie jest debiutantką na ekranie. Swoją drogą trzeba jej przyznać - nie wygląda na 40-stkę.
Ja ją lubię ^^ Bardzo ładna kiedyś była. Swoją drogą, ona nie grała już tutaj? Kojarzy mi się z tą uśmierconą przez Rafalskiego koleżanką Beaty.
Ewa Szawłowska jest dużo mniej atrakcyjna, ponadto nigdy nie recyklingują tak ważnych aktorek.
Nieśpielak nie grała w Klanie żadnej innej postaci.
Miranda na razie zapowiada się dobrze , być może ma być przeciwwagą dla Julii. Wogóle Julia mogłaby być psychopatką na którą ma zadatki . Te jej oczy i miny , rzucanie włosami wszytko pasuje by była chorobliwie zazdrosna o cyrkowca. Z resztą ostatnio po uspokojeniue Norbiego przydała by się takie niezrównoważona osoba. No i ciekaw jestem czy kiedyś znajdzie się ta żona Cyrkowca , było by ciekawie w starciu z Julią . Wspominał on nie raz o niej więc scenarzyści może do tego wrócą , bo za Tyńcem w tej roli nie przepadam.
A gdyby Julia miała romans z Norbertem? :D I postanowili się mścić na całym klanie Lubiczów? To dopiero byłaby akcja!
To mógłby być hit:) Norbi jedną połowę klanu , Julia drugą . Swoją drogą ostatnio każdy po troszce jest czarnym charakterem ,a nie ma jednego na maxa czarnego . O jacku jakoś ostatnio zapomnieli znów , podobnie o Marczyńskim , Leszek i Perukarz tez w odstawce , podobnie Sława - nowi widzowie nawet by nie wiedzieli o co biega w tamtych watkach .
To , że uznana została za zmarła nie znaczy , ze nie żyje . Jest to jedynie sądowe poświadczenie danego stanu , który zawsze mozna obalić w razie np . odnalezienia zaginionego.
Nie, jemu przyszło oficjalne zawiadomienie, że żona uznana za zmarłą. Julia tego dnia znów stroiła fochy i on jej mówi, że już z jego strony nie ma żadnych przeszkód i ona była taka szczęśliwa, że od razu się na chłopa rzuciła. I rano też była taka szczęśliwa, ale potem znów jej zaczęło odbijać.