Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Nowy wokalny duet. I jeszcze piosenka z Labiryntu . To akurat fajny pomysł na wplecienie tej fajnej
piosenki i przypomnienie o dawnej telenoweli. Ale po dzisiejszym odcinku co będzie jak Julia się
dowie -wolę nie wiedzieć. Co raz bardziej jej odbija.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Quiz: A jaki był najbardziej widoczny labiryntowy wątek w Klanie, nawet w bieżącym sezonie powrócił na chwilę, kto zgadnie na szybko? ;>

Co do wątku "każdy zna każdego' - nazwisko prawnika który ma być nowym chłopakiem Andżeli już padło parę razy w spoilerach w innym kontekście, ale więcej nie piszę ;)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Chyba Pani Mariola Kaczorek, która była laborantką w "Labiryncie", a teraz jest żoną tego niezguły- Deptuły:)!

ocenił(a) serial na 3
elisakate

Tak, bravo, jedyna postać żywcem przeniesiona z jednego z seriali do drugiego ;)

Wygrywasz wirtualny uścisk dłoni prezesa :D

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Jestem zaszczycona, a kto jest tym prezesem;)?

ocenił(a) serial na 3
elisakate

Ja jestem prezesem Fanklubu Klanu, gdyż się wybrałem nań ;)

Awdar

dobre

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Żywcem? Tzn. nigdy nie oglądałam W labiryncie, tam była taka sama postać, tak samo się nazywała itp. ?

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

...była studentką chemii (w Klanie ex-nauczycielką) itd.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

A mnie się to nie podoba. Chociaż Julii serio co raz bardziej odbija, może niedługo zacznie rzucać nożami? ;)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

A dlaczego piosenka z "W labiryncie"?! A dlaczego nie "Życie jest nowelą"?!

ocenił(a) serial na 3
elfijka

"W labiryncie" lepiej nadaje się na lekko erotyczne śpiewanie na dwa głosy.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Zycie jest nowelą to powinna Moni zaspiewac na Wigilii na Sadybie. Zamiasy Cicha noc.

wiatriwoda

A ta Miranda pojawiła się w dwóch odcinkach raptem , prawie nic nie powiedziała jeszcze a już namieszała u Maćka ,a teraz u Cyrkowca pewnie . Zawsze się pojawia na koniec odcinka , w tym samym stroju i rozkochuje facetów tak , że padają jak muchy. To chyba nowy light motive Klanu. W krótce pojawi się tam Paweł , Miłosz , Michał , Jeremiasz , Pan Wiesław , Antek i Władek oraz wnuki Jeremiaszka:)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Miranda kojarzy mi się z Mirindą :) A Krzysztof oczywiście poszedł do jedynego klubu w Warszawie. Dziwne, że nie spotkał tam Arkadiusza.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ciekawe czy Miranda też mieszka na Sadybie, pewnie są sąsiadami.

elfijka

a Miranda zawsze spiewa z goscmi.......

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

Ciekawe, co się dzieje po tym śpiewie, co jeszcze w ofercie ma Miranda. Ale oczywiście wtedy zawsze jest koniec odcinka.

elfijka

Właśnie, ciekawe czy Miranda lubi pić Mirindę :D

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Kim właściwie jest Miranda, może mi ktoś wyjaśnić, jaką "funkcję" pełni w Klanie ta postać?
Tzn. widziałam oba odcinki z nią i nie jarzę.
Ona jest artystką estradową, striptizerką, wodzirejką, czy kim? To już tak jest w warszawskich klubach, że tam się śpiewa w połyskliwym body i meloniku? Gdyby była wokalistką to rozumiem, ale o co chodzi z jej strojem kokoty? A może to wstęp do burleski?
I czemu cyrkowiec wskoczył na scenę, oni się znają, bo jakoś mam problem z vod i kilku sekund nie mogłam ujrzeć ?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Nie było dialogów, nie zamienili dotąd ani słowa na ekranie, więc nie jest to jasne. Również się zastanawiam, czy oni się znają (raczej znali kiedyś).

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Też myślę, że się znali, pewnie Cyrkowiec zaprosi ją na swój koncert, jako gwiazdę. Z Julii ewidentnie robią wariatkę, więc może Miranda będzie takim "zapalnikiem" ( Julia coś sobie ubzdura) i rozpęta się piekło.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Tego się nie da ogarnąć. Nie zdziwiłabym się, gdyby nagle okazało się, że Miranda jest zaginioną żoną Krzysztofa - tylko jej nie poznał w tym wdzianku.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Coś czuję, że kiedy się dowiem, jaki jest zadwód Mirandy, będę mocno zdziwiona. Myślałam, że jest striptizerką, ale teraz widzę, że coś ambitniejszego się szykuje ;)

ocenił(a) serial na 1
LiLuLa

Ona jest artystką

ocenił(a) serial na 6
LiLuLa

Było powiedziane, że jest piosenkarką.

wiatriwoda

Niech Krzysztof da sobie spokój z tą Julią.
To jakaś harpia.
Dziwne, bo w dawnych odcinkach Klanu była taka milutka.

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Od tego czasu wielu ludzi zbzikowało :P

elmoo_filmweb

Julia była imigrantką na dorobku, pokazywanie prawdziwego charakteru mogło nie być w jej interesie. Musiała jakoś wkupić się w łaski tutejszych, kupiła nawet torebkę cioci Stasi gdy tą okradli na ulicy. Z drugiej strony "Klan" był wtedy bardziej zachowawczy. Julia udzielała korepetycji Michałowi, który spotykał się z Kingą. Było nie do pomyślenia by doszło między nimi choćby do pocałunku a teraz jedno spotkanie i wszystko na pełnym gazie. Ale to było 12 lat temu, wiele się zmieniło w kwestii postaw społecznych. Może Julia to ucieleśnienie tych zmian?
Aktorka grająca Julię dubbingowała czarny charakter w jednym z popularnych wówczas seriali animowanych. Była zdecydowanie bardziej wiarygodna w roli demonicznej złodziejki pokemonów niż jako słodka farmaceutka.

wiatriwoda

Miranda dziś całkiem fajna jak na moje oko. Bardziej naturalna , ale szkoda jej dla cyrkowca. Oczywiście Julia dała popalić i co raz bardziej jej odbija i myślałem , że da w pysk cyrkowcowi , ale nie. Ale jakaś bitka z Mirandą mogłaby kiedyś być. No i i kolejna osoba niepełnosprawna w Klanie , może będzie jakoś powiązana z Maćkiem i tym samym z Miranda by wątek zatoczył koło.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Nie rozumiem jednak, czemu jacyś ludzie w ogóle nie należący do rodziny Lubiczów, ani nawet do rodziny rodziny, zabierają pół odcinka. Krzysztof mnie wkurza, rzeczywiście to trochę taka ciamajda i patrzy na świat przez różowe okulary.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Bo może Krzysztof rzuci Julię i poleci się wypłakiwać do Eli, która go zacznie bardzo, ale to bardzo pocieszać.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Właśnie, ostatnio aktorka grająca Elżunie chciała aby ją uwikłali w jakiś romans :)

wiatriwoda

a Julka znowu szaleje. swoja droga trzeba ^rzyznac ze ta aktorka ma piekne wlosy
a Cyrkowiec rano szamie cebule :)

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

Kroił... Może wolał zająć czymś ręce, bo bał się, że zadźga Julię tym nożem.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Może raczej wolał zająć nóż :)
żeby to jego Julia nie zadźgała tymże.

wiatriwoda

Pani dyrektor Herbusiowa hahhaha . Do tego jeszcze Ela na dodatek. A po za tym może dojść do konfrontacji Miranda -Herbusiowa , a to może wróżyć ciekawy wątek . Może zaszłości , jakieś dawne historie i Herbusiwa będzie miała gdzie bruździć. A Miranda -aktorka ja grająca na razie na plus.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Czy w "Klanie" wszyscy mają po trzy etaty? Niby w Polsce bezrobocie, a jak się ogląda ten serial, to tego nie widać.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Aleksandra Nieśpielak bynajmniej nie jest debiutantką na ekranie. Swoją drogą trzeba jej przyznać - nie wygląda na 40-stkę.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Ja ją lubię ^^ Bardzo ładna kiedyś była. Swoją drogą, ona nie grała już tutaj? Kojarzy mi się z tą uśmierconą przez Rafalskiego koleżanką Beaty.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ewa Szawłowska jest dużo mniej atrakcyjna, ponadto nigdy nie recyklingują tak ważnych aktorek.

Nieśpielak nie grała w Klanie żadnej innej postaci.

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Właśnie, dobra aktorka, oby tylko nie zmarnowali tej roli Mirandy...

Awdar

Miranda na razie zapowiada się dobrze , być może ma być przeciwwagą dla Julii. Wogóle Julia mogłaby być psychopatką na którą ma zadatki . Te jej oczy i miny , rzucanie włosami wszytko pasuje by była chorobliwie zazdrosna o cyrkowca. Z resztą ostatnio po uspokojeniue Norbiego przydała by się takie niezrównoważona osoba. No i ciekaw jestem czy kiedyś znajdzie się ta żona Cyrkowca , było by ciekawie w starciu z Julią . Wspominał on nie raz o niej więc scenarzyści może do tego wrócą , bo za Tyńcem w tej roli nie przepadam.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

A gdyby Julia miała romans z Norbertem? :D I postanowili się mścić na całym klanie Lubiczów? To dopiero byłaby akcja!

elfijka

To mógłby być hit:) Norbi jedną połowę klanu , Julia drugą . Swoją drogą ostatnio każdy po troszce jest czarnym charakterem ,a nie ma jednego na maxa czarnego . O jacku jakoś ostatnio zapomnieli znów , podobnie o Marczyńskim , Leszek i Perukarz tez w odstawce , podobnie Sława - nowi widzowie nawet by nie wiedzieli o co biega w tamtych watkach .

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Przecież żona cyrkowca została uznana za zmarłą.

elmoo_filmweb

To , że uznana została za zmarła nie znaczy , ze nie żyje . Jest to jedynie sądowe poświadczenie danego stanu , który zawsze mozna obalić w razie np . odnalezienia zaginionego.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

A cyrkowiec nie mial przypadkiem teraz wystapic o te oswiadczenie?

ocenił(a) serial na 10
Sisi_188

Nie, jemu przyszło oficjalne zawiadomienie, że żona uznana za zmarłą. Julia tego dnia znów stroiła fochy i on jej mówi, że już z jego strony nie ma żadnych przeszkód i ona była taka szczęśliwa, że od razu się na chłopa rzuciła. I rano też była taka szczęśliwa, ale potem znów jej zaczęło odbijać.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Aaa to pardon :) Julia to chyba zenski odpowiednik Norberta :)

ocenił(a) serial na 4
Sisi_188

Tylko chyba jeszcze nie zdiagnozowany.

Ale całkiem normalna to ona na pewno nie jest.