Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan
ocenił(a) serial na 6
laminax

hahahahaha xD

ocenił(a) serial na 10
laminax

Też na to zwróciłam uwagę - zaczynam się bać!

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Niestety sezon kończy się jutro i nie zobaczymy wydarzeń z niedzieli :(

ocenił(a) serial na 3
laminax

Nieeee :(

laminax

"zrobił coś co ja wam zrobie w niedzielę" :D

Kto by się po Grażynce tego spodziewał? :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Wyuzdanie w Klanie osiagnelo szczyt :)
Boje sie tylko ze forum wymrze na czas przerwy :D
Czekamy na sugestie podtrzymania klanowego ogniska!

laminax

Klan dostarczał nam tyle emocji - radości, wzruszeń, zaskoczeń, napięcia.
Jak teraz wytrzymamy bez niego 3 miesiące?

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Sodoma i Gomora normalnie ;)

ocenił(a) serial na 10
andre_

A ta scena rozstania Arkadiusza i Grażynki - och, jaka wzruszająca! Myślałam, że jej tę rękę urwie (przez 3 kadry jej ciągnął).

elfijka

hahaha;)
To była scena rodem ze wzruszającego melodramatu :P

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Hahaha scena pełna dramatyzmu! :P

ocenił(a) serial na 6
Repulsion

Jak na razie - wygląda na to, że Arkadiusz i Grażynka skończyli ze sobą. Oby definitywnie.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Poczekaj, może Kasia wkroczy do akcji i będzie się działo :)

ocenił(a) serial na 6
eva502

No tak, ona dla Korbasa byłaby zdolna zeswatać Arka z Graszynką...

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Wtedy mogłaby zostać jego siostrą...

ocenił(a) serial na 6
eva502

Rodzeństwo by się powiększyło dwukrotnie, byliby Maciek, Kasia, Bożenka, Julka i Kornel.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Oby tylko Maciek nie zakochał się w Julce :P

ocenił(a) serial na 6
eva502

Martynka by się pobiła z Julką o niego :)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Tak łatwo nie odpuści takiej partii :D

ocenił(a) serial na 6
eva502

Maciek będzie amantem niczym Ridge Forrester :P

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Nie długo Klan dorówna Modzie na sukces :-)

eva502

Beata ma wrócić z amnezją.
Będzie powtórka z rozrywki, bo jej brat, Michał też kiedyś miał amnezję.
Będzie tak jak w Modzie na sukces, gdzie każdy bohater przynajmniej raz doznał amnezji :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

...jeszcze Rysiek zmartwychwstanie xD

ocenił(a) serial na 2
Vanessa100

i raz umarł :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Arkadiusz: NIE OSZUKIWAŁEM CIĘ.
Grażyna: Dobrze.

Te dialogi są pełne namiętności ^^

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ten post jest z 9 września, mamy 9 października, a odnoszę wrażenie, że Grażynka z Arkadiuszem wciąż gadają o tym samym, i w ten sam sposób, tylko teraz jeszcze Grażynka próbuje na nowo swatać Arka z Byłą Żoną. Te rozmowy są nie do wytrzymania. A w ogóle to połowa odcinków sezonu zaczyna się chyba od tego, że Grażyna spotyka w klinice Arkadiusza lub Jego Byłą Żoną. Ew. Julkę. Była Żona albo ma do Graży prośbę, albo przychodzi podziękować za jej spełnienie, ew. przeprosić (trzy magiczne słowa). Arek tylko przeprasza.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Oni wszyscy zawsze mają El-med po drodze :) Ja nie mogę słuchać tych dialogów cierpiętnicy Grażyny i podstarzałego lowelasa Arkadiusza, który się nieustannie się przed nią kaja.

ocenił(a) serial na 6
Repulsion

A Grażynka płacze i płacze. Aż mi jej żal, serio powinna sobie znaleźć jakiegoś przyzwoitego, przystojnego mężczyznę z klasą.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Pawła, ale to po nowym roku ;)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Nie zniósł bym tego, to już by była naprawdę istna Moda na sukces.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Ja tam bym widział romans Grazynki z Koziełłą :D w koncu pracuja razem wiec... Ale on to by sie chyba zasapał :(

ZycieNoBellOn

A co z innymi pozostałymi adoratorami Grażynki... panem profesorem i taksówkarzem (nie pamiętam imienia). Mógłby któryś z nich wrócić i ożywić trochę ten wątek, bo już mnie trochę męczy szlochająca wciąż Grażka.

ocenił(a) serial na 2
agi001

płacze bardziej jak po Ryśku :) mogliby jej scenarzyście znaleźć jakiegoś fajnego, wesołego, energicznego faceta (najlepiej młodszego :), a nie jakichś rozmemłanych pantoflarzy albo ledwo żywych dziadków

ocenił(a) serial na 3
makagigi

no przydałby się nareszcie ktoś z temperamentem, ale to by była zbyt wielka rewolucja jak na Klan

w ogóle sentyment Grażynki do Arkadiusza jest już po prostu podejrzany, nawet Kaśka za Korbasem tak nie wzdychała ;) przecież oni nawet nie byli razem, połączyła ich tylko ta jedna noc :) a ona przeżywa, jakby utraciła miłość swojego życia (którą ponoć był Rysio)... mogli się chociaż postarać i obsadzić w roli Arkadiusza prawdziwego (tzn. bardziej aktualnego) amanta, bo tak to Grażynę zaczynam podejrzewać o jakieś dewiacje

ocenił(a) serial na 2
LiLuLa

gerontofilia, czy jakoś tak?
to jest kolejny romans jak z XIX-wiecznej powieści, tak jak to opisałaś w przypadku Bożeny i Miłosza...
ciekawe jak długo Arkadiusz (oczywiście nikt nie nazwie go Arkiem, bo to takie plebejskie) zamierza udawać przed córką, że się nie rozwiódł... przecież to dorosła dziewczyna, chyba by zrozumiała...

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Ona już to wie, teraz kombinuje jak na nowo połączyć rodziców.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

to coś przegapiłam...kiedy to było?

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Odcinek 2467.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

dzięki :)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Nie wiem czy jest ze mną wszystko ok, ale ja mógłbym streścić każdy odcinek tego sezonu. I wiem, które były dobre, a które nie ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Przyznałeś się do tego. To już duży sukces. Wszystko będzie dobrze, Elmo :)

A ja właśnie obejrzałam odcinek dzisiejszy, tzn wczorajszy, i zobaczyłam Grażynkę łzawiącą do zdjęcia Maćka i Arka. No to jest gorsze niż brazyliana, to jest tak niedorzeczne... Grażyna, która wszystko potrafiła ogarnąć i nawet została bizneswoman, zrobiła prawo jazdy, ogólnie szybko się podniosła po śmierci ukochanego małżonka, teraz stęka nad fotką podstarzałego Adonisa, z którym spędziła kilka wspólnych chwil i jedną upojną noc. No nie wiem. Widocznie Arkadiusz musi być wyjątkowo dobry w te klocki.

ocenił(a) serial na 6
LiLuLa

A moze wlasnie bylo tak zle ze teraz placze na wspomnienie tej nocy??

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Ona chyba ryczy dlatego, że się z tym Arkadiuszem przespała, a wcześniej miała tylko jednego mężczyznę - Ryszarda. No i ona mu się tu oddała, że jest taki wyjątkowy itp., a on po wszystkim zwiał i teraz układać sobie będzie życie z byłą żoną. A ta rozciaptana Grażyna zamiast planować jakąś zemstę, to ona im jeszcze pomaga się na nowo połączyć ><

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Proponuję Miłosza :D Będą mogli spokojnie wziąć ślub, bo data dla M&B już ustalona, to po co ma się marnować? A Bożenę do klasztoru i tyle byśmy ją widzieli!

ocenił(a) serial na 2
elfijka

ktoś by zastąpił przebywająca gdzieś tam siostrę Dorotę

makagigi

Grażynka była wielce usatysfakcjonowana wspólną nocą ze starym Arkadiuszem.
Widocznie fujarka Arka nadal jest bardzo sprawna :D

ocenił(a) serial na 6
elfijka

A to jeszcze nic starconego. Taka swietojebliwa sie zrobila to kto wie czy nie bedzie rychlego rozwodu i celibatu??