Scenarzyści Klanu kolejny raz postanowili być na czasie podejmując aktualne
problemy życia społecznego i kolejny raz wyszło im to po chuju. Po
poruszonych już motywach służb specjalnych, płacenia abonamentu dla TVP,
modnych ostatnio kursów tańca, promowania wartości prorodzinnych (nie
licząc małej wpadki męża stanu Dr Lubicza) oraz zmartwychwstania, tym razem
przyszedł czas na... potępienie piractwa komputerowego :D. Podczas rozmowy
Feliksa i Moniki ta ostatnia skarciła swego partnera za ściąganie filmów z
internetu. Iście pouczający i wychowawczy wymiar serialu. Z każdym kolejnym
odcinkiem ten serial zmienia moje życie na lepsze...
A już niedługo, zgodnie z oficjalną doktryną Partii, bohaterowie Klanu będą walczyć z wszechobecnym hazardem
Och, ale czemu masz pretensje? Klan to przecież wielce życiowy program, z którego można się wiele nauczyć. Szczególnie śledząc życie Ryszarda, jak mniemam Lubicza, jego żony Grażyny i trójki wyjątkowy pociech - Maciusia, Bożenki oraz Kasieńki, dowiadujemy się o tym, iż często trzeba myć rączki. I czy ktoś tutaj śmie kwestionować wspaniałość i oryginalność naszej ulubionej, polskiej telenoweli, jaką jest "Klan"!?
Z hazardem już walczą w Plebanii, tam facet uzależniony od jednorękich bandytów m.in. okradł kościelną skarbonkę ];-> A wcześniej opowiadał o tym, jak się uzależnił itd. Żonie z portfela też podkradał.
Kiedy w Klanie były służby specjalne i zmartwychwstanie???
Pewnie okaże się że Maciuś jest agentem CBA i naprawdę ma na imię Tomasz:) a i zmartwychwstanie też pewnie kiedyś będzie
już sobie nawet wyobrażam jak to było:
Feliks - ostatnio ściągnąłem zajebisty film "słowo na niedzielę" może obejrzymy go u mnie
Monika - ściągnąłeś film z internetu to przecież nielegalne!!!
- nic się przecież takiego nie stało no to obejrzymy go razem
- no nie wiem czy mogę ci ufać przecież jesteś przestępcą przykro mi ale będę zmuszona powiadomić o tym policję
- nie rób tego...
- prędzej czy później i tak cię złapią nie wiem czy jest sens to ukrywać
i pewnie tak się to skończy że w następnym odcinku feliks będzie siedział w więzieniu
Jeśli rzeczywiście strzelasz, to masz świetną intuicję.
Tak naprawdę, to ona chciała obejrzeć jakiś film wieczorem a on chciał do łóżka bo następnego dnia musiał wcześnie wstać. Ona na to, że mogą nie powtórzyć go przez długi czas, a on, że ma kumpla, który wszystko może ściągnąć z Neta. Ona, że to nielegalne, a on, że każdy tak robi. Ona, że mogła się po nim spodziewać takiego podejścia z jego przeszłością oszusta. I, że Bohdan miał rację ostrzegając ją przed nim - bo Bogdan ostatnio ponownie do niej uderza po długiej przerwie i istotnie ostrzegał ją przed Felim.
Swoją drogą... tak jakby w dobie portali video ktoś jeszcze naprawdę ściągał coś z Neta ];->