PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35711
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Norbert & Kamila

ocenił(a) serial na 2

To będzie para!!! Już sobie wyobrażam wybuchowy charakter Jurka, kontra szaleństwo Norberta, coś mi się wydaje, że noże będą latały XD

ocenił(a) serial na 2
Bogdan4674

Jak mówimy o Jurku, to prędzej siekiery :)

ocenił(a) serial na 2
makagigi

A Kamila bd tańczyć na rurze dla Norbiego :D

Bogdan4674

W klubie gdzie interweniował Rychu :D Pewnie jego zdjęcie wisi tam w czarnej ramce :D

Bogdan4674

Ciekawe kiedy da popalić Kamilce :D

ocenił(a) serial na 10
SugarDdevil

Norbert przynajmniej zostanie w rodzinie :D

Bogdan4674

Jurek kiedyś nieźle zlał doktorka Rafalskiego, gdy ten coś zrobił Beacie, ale to było kiedyś. Teraz Jerzy jest starszy i może być w gorszej formie, tym bardziej, że Norbert jest młody i też z niego niezły fighter ;p Ale fakt siekiera może wystraszyć nawet takiego psychopatę jak Norbert :D

ocenił(a) serial na 6
Hitek

Wątek z nim się rozkręca ! Ela wkracza do akcji :) Dzisiejsza scena z nią i nim była jak najbardziej udana i nie była śmiechowa, tylko taka budująca napięcie, jak powinno być w serialach.

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

Czy mi się wydaje, ale Kamilę gra inna aktorka ?

ocenił(a) serial na 6
bzykus100

No coś Ty, cały czas jest ta sama, Michalina Robakiewicz. Może trochę przytyło jej się.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Może dorobiła się małych Norbich :D

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

Aha dzięki za wyjaśnienie. Co do ich serialowej miłości , mam nadzieję , że Norbuś zdejmie kajdany ze swojej drugiej osobowości i np. poćwiartuje kogoś i zamarynuje w beczce na Sadybie. Norbert zdecydowanie za długo powstrzymuje swą drugą demoniczną połówkę.

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Kamilka jak zawsze piękna, ale mogłaby powrócić do czarnego koloru włosów. Nie ma ładniejszej kobiety w klanie!!! :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Nie wydaje mi się :P

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Kamilka chyba zaczęła łykać tabletki anty, bo biust jej urósł >>

elfijka

Może po prostu kupiła sobie push-upy? :D

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Niech wezmą do kompletu babcię Stasię to załatwi ich latającymi pielmieniami :D

ocenił(a) serial na 6
Bogdan4674

Ola była zdziwiona, jak zobaczyła półnagą Kamilę u Norberta :D Może to rzeczywiście nie on pisał te smsy. Może to nowy szef Oli ? :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Też mi się wydaje, że to nie od Norbiego te smsy :)

elmoo_filmweb

tez mi sie wydaje, w końcu Olka taka laska, że za każdym rogiem czychaja na nia wielbiciele

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

"Jesteś dorosła, a pozwalasz, by inni układali czy życie."

Aż dziw, że Norbi nie dodał: "Zaufaj mi, w końcu jestem wykładowcą nauk społecznych" ;)

Swoją drogą Kamilka, ładna mi dorosła, na garnuszku starszego brata...

ocenił(a) serial na 2
Awdar

ona chyba ma kasą po matce, tylko Jurek nią zarządza czy jakoś tak...

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Tak, ale władował w fundusze i obligacje, forsę ma po ojcu, który był bogaty (matka zarządzała jedną z jego kamienic).

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Jednak Norbert nie jest lojalny wobec Kamili. Tekst do Oli - "Wróć do mnie"

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Dokładnie, a już mu kibicowałam, a tu taki prosze! Jednak Olka ma coś w sobie ;]

ocenił(a) serial na 1
eva502

taa, kto raz zasmakuje rudego bobra, ten już zawsze wracał będzie - rudego bobra piżmem przywołany ;p

ocenił(a) serial na 6
Bogdan4674

Ciekawe, co teraz stanie się z Norbertem? Po tej całej akcji wątpliwe, żeby którakolwiek z obydwu pań go chciała... a chyba wszyscy chcemy, żeby został w serialu.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Niech go córka Arkadiusza poderwie, w końcu zna jej tatkę ;)

Albo może Halszka-morderczyni lub Marta-intrygantka ;)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Julka to takie ciepłe kluchy, nie pasuje do Norbiego, Marta za głupia, a Halszka, hmm... to by był ciekawy eksperyment, ale chyba za stara.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Jest jeszcze Kasia ;)

Marta nie jest głupia! Niech razem poprowadzą program w telewizji, o!

ocenił(a) serial na 2
Awdar

ewentualnie Bożena jakiś skok w bok

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

Tak na serio, to Herbusiowa chyba chce być w serialu, skoro tak pokazuje się czasem bez wątku, więc mogliby jej dać własny plot - właśnie z Norbim, bo czemu nie? ;>

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Kiedyś zanosiło się na romansik Marty z Michałem, ale jakoś szybko zrezygnowano z tego.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Marta jest cwana i przebiegła, byłaby bardzo dobrą parą dla Norbiego bystrzachy :D
Albo Barbarę dać Norbertowi! Tam by się działo !

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Może Norbi by z Dżuliettą ale tą od Cyrkowca a nie Arkadiusza? To byłaby wariacka miłość! :D
Po takim transferze Julii do Norbiego, Cyrkowiec by stworzył duet z Mirandą (ogólnie w porządku ta Miranda i liczę, że dłużej nam poklanuje).

Bogdan4674

Ciekawe czy to już koniec ich wątku , bo zapowiadało się ciekawiej , ale po wpadce z łańcuszkiem wygląda na to , że tak. Podobnie nie wiadomo jak będzie z Olą. Ale myślę , ze jeszcze do siebie wrócą , może ją kiedyś uratuje z rąk tego co ją gnębi smsami

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Mam nadzieję, że Norbert zostanie, bo to ciekawa postać i chyba większość osób go lubi. Ja bym wolał, żeby Norbert był z Kamilką, ale chyba jej nie pokocha. Olka raczej do niego nie wróci, chyba że sama postrada zmysły przez tych jej prześladowców. Pomysł z tym, żeby Norbert uratował Olę przed jej szefem, dobry, wtedy Ola by miała dług wdzięczności u Norberta i poskutkowałoby to kolejnymi wydarzeniami.

elmoo_filmweb

Może tak być , bo wątek z prześladowcą jeszcze się nie skończył , a jeśli aktor grający Norberta zostanie to muszą albo wymyślić nową kobietę dla niego , albo powrót do Olki. Swoja drogą kto mógł by być jego nową dziewczyną z klanu już nam znaną? Może Herbusiowa , tak po wieku córka Arkadiusza , Miranda , ale to tak trochę naciągane , prędzej nowa jakaś.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Nie, nie, nie. Żadnej Herbusiowej. Według mnie kolejna kobieta to już zbyt duże zamieszanie, najlepszym rozwiązaniem byłaby interwencja Norberta w sprawie prześladowcy. Ewentualnie Norbert może uknuć jakiś szantaż emocjonalny, np. wmówi Olce chorobę śmiertelną i poprosi o ostatnie życzenie - aby Olka do niego wróciła.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Norbi bedzie udawal nieuleczalnie chorego, a Olka bedzie jego pielegniarka, gdyz ona bedzie lezal tygodniami w lozku. On powie:
-Olenko, kochanie
-Tak?
-mam ostatnie zyczenie, bardzo mi na nim zalezy
-jakie?
-zostaniesz moja zona?
Olka targana wyrzutami sumienia, oraz potrzeba niesienia pomocy odpowie: - TAK!!!
Norbi pewnie wymysli , ze to ma byc slub koscielny-konkordatowy. Wiadomo, dluzej sie czeka na rozwod, o ile mozna go dostac:P
A potem niespodziewanie wroci do zdrowia i dawnych wyczynow :P

ocenił(a) serial na 1
Sisi_188

Niech Kamilka będzie w ciąży Albo niech się boi, że jest w ciąży. Albo uroi sobie że jest w ciąży. Albo zajdzie w ciążę z przypadkowym kolesiem, a będzie wmawiać innym, że to dziecię Norberta.

ocenił(a) serial na 10
wojtasia

To tez niezla akcja! Albo niech uwiedzie i Kamilke i Olke! :P

ocenił(a) serial na 3
Sisi_188

Dłużej czeka się na "rozwód" uznany przez Kościół (taki, który daje możliwość kolejnego ślubu w świątyni). Na rozwód uznany tylko przez państwo i dający możliwość zwykłego ślubu w usc czeka się tak samo długo ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Tak, właśnie chodziło mi o ten "rozwód" koscielny właśnie. Awdar, dzięki za przypomnienie i wyjaśnienia żeby wszystko było jasne :)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

To nie jest rozwód, bo nie ma czegoś takiego jak rozwód kościelny. To jest unieważnienie małżeństwa i muszą być solidne podstawy, żeby to uzyskać np. choroba psychiczna zatajona przez małżonka lub zatajone, że nie chce mieć dzieci. Bardzo pomaga też w uzyskaniu tego unieważnienia brak skonsumowania związku :)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

A myślisz, że dlaczego wszyscy piszemy to słowo w cudzysłowie? ;>

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Ja tylko uściślam, żeby potem ktoś sobie nie zrobił jakiejś nadziei ;)

ocenił(a) serial na 10
elfijka

np. Norbi :)

ocenił(a) serial na 6
Sisi_188

SCENARZYŚCI - Korzystajcie :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Dziękuję za docenienie :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Dlaczego puścili taką koszmarną "muzyczkę", gdy Kamila przyszła do Norbiego? Co to za nauka gry na pianinie podczas takich scen?!