PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35699
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Nowe wątki

ocenił(a) serial na 10

Leszek zajmie się studentką ASP ("lubię starszych i doświadczonych mężczyzn"), a Grzechu w
peruce zajmie się Bogną :D
Niestety, szlocham po Norbercie - mam nadzieję, że teraz to już na pewno zrobi akcję z siekierą.
Zauważyliście, jak łatwo go znaleźć na uczelni? Zawsze stoi w tym samym miejscu przy schodach
:D

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Oby nic nie wynikło z tych znajomości, Leszek i Bogna z dziećmi to fajna rodzinka.

elfijka

no podryw tej studentki to było coś :D hahahahaha śmiać mi sie chcę jak tylko o tym pomyślę! :D
No i Norberta zajęcia trwają tylko godzinę, a potem zawsze przerwa.

ocenił(a) serial na 10
SugarDdevil

Widocznie Norbi nie może się przemęczać :D

elfijka

Po prostu wspaniale dbają o chorego, a my się czepiamy :D Nawet na stypendium jedzie z tego powodu :D
Tak odbiegając od Norberta, niedawno u Bożenki na uczelni dzwonił dzwonek na zajęcia! :O

ocenił(a) serial na 10
SugarDdevil

TAK. Dzwonił dzwonek. Na uczelni. Czy scenarzyści "Klanu" są przybyszami z kosmosu?

elfijka

Jestem w stanie przeżyć XIX-wieczne dialogi oraz lokowanie produktów, ale ten dzwonek na zajęcia to już jest nie do zaakceptowania! Haha ona też ciągle ma jakieś testy i zaliczenia, wszyscy studenci w Klanie wstają rano na zajęcia (WTF?)

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Niedługo Graża pójdzie na wywiadówkę :) w ogóle te całe uczelnie, na których studiują Kama, Miłosz no i nasza Miss Skwaszonej Miny wyglądają jak jakaś filia filii gdzieś tam... niby wszyscy tacy zdolni... pomijam już to, że w większości seriali studiowanie nie łączy się w żaden sposób z nauką, natomiast z masą wolnego czasu to i owszem

ocenił(a) serial na 3
makagigi

To ostatnie akurat jest wiarygodne.

Na marginesie szybki test - kto był promotorem Agnieszki? ;) Do wygrania wirtualny uscisk dłoni prezesa ;)

ocenił(a) serial na 2
Awdar

prof. Bralczyk może :)

makagigi

W jednym z odcinków wykład na zajęciach u Agnieszki naprawdę prowadził prof. Jerzy Bralczyk.
W trakcie wykładu zadał Agnieszce referat

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Kurde, dlaczego ja o tym nie wiem/nie pamiętam? Będę musiała napisać do tvp, żeby w końcu udostępnili odcinki 2-1399, bo tak się nie da ><

elfijka

Byłoby ekstra obejrzeć wszystko od początku, bo akurat jak Klan się zaczął to miałam jakieś 6 lat i wtedy nie za bardzo interesowało mnie oglądanie seriali :D

ocenił(a) serial na 3
SugarDdevil

Już pisałem kiedyś, za 5 pierwszych sezonów na DVD dałbym sporą forsę ;)

Awdar

Dziwie się w sumie czemu nikt jeszcze nie wpadł na ten pomysł.... Niezły biznes wyczuwam :D

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Bravo, rzeczywiście grał sam siebie i był promotorem Agnieszki. Ta ostatnia wyraźnie się krępowała, mówiąc mu, że jej doświadczenia dziennikarskie pochodzą z Gazety Brukowej ;)

ocenił(a) serial na 2
Awdar

Swoją drogą cóż za subtelna nazwa Gazeta Brukowa, w ogóle nie wiadomo jakim rodzajem dziennikarstwa się zajmuje :) a swoją drogą biedna Aga taki wybitny promotor, praca obroniona pewnie oczywiście na 5, a tu przyszło po znajomości u tatusia gazetkę reklamową redagować... ciekawe ile ona na tym zarabia, w końcu razem z Zośką żyją na dość niezłym poziomie :)

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Gdy Aga dostała tę robotę, to tylko jedna osoba wspomniała coś o nepotyzmie. Choć tu nie ma publicznych pieniędzy, więc nie ma też tego problemu. Osobą tą była... Ola, która kilka lat później chwili się nie wahała przed wzięciem jak najbardziej państwowej posady po znajomosci rodzinnej.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Ten wątek z ASP to już meksyk nie na moje nerwy.... dziadzio w peruce, leszek-adonis czy inny dionizos z laptopem, studentka ubrana jak małoletnia fanka nirvany z połowy lat 90tych. Lechu tak się zasiedział, że dzieciaka z przedszkola zapomniał.

ocenił(a) serial na 1
maupka4321

I te sztuczne winogrona na łbie, szata z zasłony....czy tam pracuje ktoś przy kostiumach, czy grają tak jak przyszli, ew w tym co się pod rękę komu nawinie?

ocenił(a) serial na 1
maupka4321

"Studentka" jeśli mnie wzrok nie myli, grała w "Pierwszej miłości" Renatkę, dwukrotną mężatkę, kobitkę po 30. No ale nic.
A ten profesorek to jak dla mnie takie uosobienie stereotypu zboczonego profesorka, śliniącego się i stękającego na widok każdej studentki... STRASZNE. Ten kolo w tej peruce z tymi lubieżnymi spojrzeniami bardziej by pasował na zboka obnażającego się po parkach albo ocierającego w autobusie o młode dziewczyny... Bleeeeee.

ocenił(a) serial na 3
tweety77

Agnieszka Kawiorska ma 31,5 ;)

ocenił(a) serial na 1
elfijka

mnie rozpierdziela jak ten koleś w peruce miał niby robić zdjęcia Bognie w pracy,a ta cały czas tylko stoi,albo ewentualnie przerzuca jakieś papiery :D kobieta pracująca,nie ma co :D

ocenił(a) serial na 1
Megi_29

mnie rozpierdziela ten koleś w peruce... Jest MEGA obleśny, nawet jak na erotomana w Klanie ;(( fuuuuuu. I niby taka Bogna miałaby mieć na niego ochotę... Bleee ;((

ocenił(a) serial na 10
Megi_29

Bogna pozuje, stojąc. Ciekawe jak ten artykuł będzie wyglądał :D

elfijka

a cos z opisów nowych odcinkow wynika ze Kinga spiknie sie z Mariuszem taksi drajwerem - pewnie nowy flircik!

Repulsion

Będzie jej kierowcą na wyłączność i będą razem jeździć po dragi :D

ocenił(a) serial na 1
vanilla_sky85

Ooo, Kinia była dobra :D
Ćpała biały proszek po którym spała jak zabita :D
Pamiętam, jak Michał przyjechał - a tu dzieci samopas biegają, ta śpi, a w torebce proszek... I to ile ona tego miała :D kilka DZIAŁEK, jak nie kilkanaście! :D Klan zna życie...

tweety77

Miała tych działek tyle, że mogłaby się budować :D:D:D

elfijka

Hahahaha jak wczoraj Rafał z Olką wchodzili do jego mieszkania to liczyłam, że będzie tam czekał Norbert z siekierą w zdemolowanym mieszkaniu, a tu taki zawód! :(

ocenił(a) serial na 1
SugarDdevil

Ja też :/
Strasznie mnie wkurza, że tak wyrolowali Norberta :/ i mam nadzieje, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa ;)
W końcu - "jakby człowiek nie świrował, to by zwariował" ;D

tweety77

No skoro on jest tak strasznie zakochany to niech walczy o Olkę dalej jak lew! Niech jeszcze trochę pozatruwa jej życie, bo inaczej zrobi się zbyt nudno i cukierkowo

ocenił(a) serial na 10
SugarDdevil

Wchodzili bardzo romantycznie. Od razu takie porozumienie, że będzie u niego spać. Ludu, pierwszy raz u niego i już przed drzwiami, że może za wcześnie. A teraz jeszcze ta przeprowadzka, co za tempo.

elfijka

Może w następnym odcinku bedzie od razu ślub? :D

ocenił(a) serial na 10
SugarDdevil

W tym tempie to jeszcze przed wakacjami Olka w ciąży będzie ;)

elfijka

Ooo to by było ekstra :D może chociaż jednej siostrze Lubicz lepiej się ułoży :D

elfijka

I tylko nie będzie miał kto odebrać dziecka z przedszkola... Później Olka zabierze tej patologicznej rodzinie córkę.