Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan
Awdar

Też mnie to rozwaliło. Ogólnie ten serial to dobra komedia. Albo dziewczyny w szkole mówią o ich ulubionym "najlepszym zespole na świecie" i ich koncercie w Berlinie oraz dodają, że do Polski to oni nigdy nie przyjadą. Po chwili przychodzą ich koleżanki i mówią, że - uwaga - za tydzien ten zespół gra koncert w Łodzi :D Jak to możliwe, że w dobie internetu nastolatki nie wiedziałyby, że ich ulubiony zespół gra koncert w Polsce? Niepojęta sprawa.

ocenił(a) serial na 2
Awdar

Feli jako jedyny w Klanie ma predyspozycje do zarobienia grubej kasy, przez humor, ale ja wierze, że kiedyś wreszcie mu się powiedzie:)

Awdar

"Wierzysz, że ktoś przyjdzie leżeć na prywatnym cmentarzu?" :D Co za tekst.

Co to za zespół? Jakiś Ufolo? Czy ja już mam omamy słuchowe? Poza tym - najlepszy zespół na świecie niespodziewanie pojawia się w Łodzi, za tydzień, a bilety sprzedawane są od... wczoraj. To naprawdę musi być megagwiazda.

ocenił(a) serial na 2
wredna_maupa

to największym idolem Kasi nie jest już Korbas?

makagigi

Koleżanki Kasi też się właśnie zdziwiły :D W ogóle jestem zaskoczona, że scena była kręcona w szkole. A ten zespół o nazwie, której nie usłyszałam, został pewnie wprowadzony po to, żeby Kaśkę trochę ożywić. W końcu jest nastolatką, musi mieć jakieś życie towarzyskie czy coś ;-)

Tak się tylko zastanawiam, czy jeśli wyślą ją na ten koncert, to czy nie zapomną o jej powrocie. Bo mam wrażenie, że Michał z Zytą, Mariuszem i Kingą siedzą od dłuższego czasu w Zamościu :P Może w weekend tam wpadnę, to się rozejrzę czy gdzieś nie utknęli.

ocenił(a) serial na 2
wredna_maupa

przeczytaj sobie w temacie ze spojlerami jaki to niecny zespół i jak to się wszystko skończy... powiem tylko, że Kaśka nie dojedzie :)

makagigi

Nie czytam spoilerów, żeby nie zepsuć sobie niespodzianki :P

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

K*rwa, czemu nikt nie czyta spoilerów? Zawsze prawie wszyscy czytali (mam na myśli inne fora serialowe).

Awdar

Bo wolę być zaskoczona przebiegiem fabuły ;-)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

To akurat dobrze, o wiele lepiej się ogląda, nie wiedząc, co się stanie.

wredna_maupa

Ufolo? Haha, dobre ;)

U4love - tak się nazywają

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Czyli po polski: "Jesteś niewolnicą miłości" :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

A to nie jakaś aluzja do One Direction? ;)

elfijka

Mnie to się raczej skojarzyło z U2 ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Ale nie wiem, czy dziewczynki w wieku Kasi słuchają U2 ;)

elfijka

Przede wszystkim słuchają Korbasa :D

ocenił(a) serial na 6
elfijka

Matko boska...

ocenił(a) serial na 3
elfijka

na pewno o to chodzi :) to są "idole" dzisiejszych nastolatek :) U2 chyba nie robią striptizu na koncertach :)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Taa, co się z tą młodzieżą dzisiaj wyprawia!? Chłopcy, którzy rzucają w tłum swoje koszulki!!! Gorsze to niż mordowanie kotów na scenie!!! Nie wiem, jak jest teraz, ale dawniej (z tego, co czytałam - rzecz jasna), to dziewczyny z widowni rzucały na scenę majtki i biustonosze. Pewnie, gdyby tylko o to chodziło, Grażyna byłaby znacznie spokojniejsza.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Graża chyba doznała porażenia, kiedy zabrała koszulę Arkadiuszowi i pozowała na jego klacie ( do tej pory nie może się pozbierać), więc teraz martwi się, żeby Kasi nie spotkał ten sam los :) Też mnie rozwaliło, że największym problemem okazało się, że oni są "prawie nadzy". Bardziej martwiłabym się o stratowanie w tłumie.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Ale tylko Grażynka jest w stanie uwierzyć, że cała klasa jedzie na koncert zespołu i jako opiekunka jedzie mama Basi ^^

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ciekawsze, że nie przyszło jej do głowy zadzwonić do mamy Basi, i dziewczynom też nie przyszło do głowy, że to się zdarzy :)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Właśnie, to pierwsze, co powinna była zrobić. Ale tak to jest, gdy głowa pełna Arkadiusza - nie myśli się racjonalnie ;)

elfijka

Jeśli Kasia nie pojedzie na ten koncert, to na pocieszenie niech jej Maciek coś zagra na keyboardzie ;)

Awdar

W Klanie Kasia wybierała się na koncert zespołu U4love.
Ostatnio w Polsce powstał boysband o podobnej nazwie - 4 Love.
Nagrali już piosenkę "Hej dziewczyno" :D

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

To pewnie o Kasi :)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

"Hej, dziewczyno,
Kasiu Lubicz,
Nasza miłość,
Się nie zgubi,
Się nie zgubi,
Miłość nasza,
Tak Ci mówi,
Stary pasza!"

Awdar

Może powinieneś pisać teksty dla 4 Love :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

"Hej, kochanie,
Tak się stanie,
Będziem parą,
Się postarom,
Bym był Ciebie,
Godnym wielce,
Będziem w Niebie,
Jechać Mercem.

Hej jedyna,
Tyś dziewczyna,
Doskonała,
Byś mi dała,
Dać nie chciałaś,
Takaś święta,
Wielki hałas,
Zerwę pęta!"

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Ponoć obok 4Love (skrót 4L) powstał też boysband Looking4 (skrót L4) :D Jeden jest kopią drugiego, tylko nie jestem pewna który :) Ach, te szołbiznesy.

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Wiadomo, ze całe nasze życie to looking4love :)

Awdar

o co chodzi? kto to powiedzial? cos mi umknelo??

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Pierwszy post jest z 20 listopada ;) Wtedy Feli liczył na spadek po tej ciotce, potem przeglądając album od niej wpadł na to, że może być tatą Waca. Spadku w końcu nie dostał.

Awdar

a ok dzieki