Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Znowu pokazuje na co go stać
Ech żenada

giovanni50

Dla mnie to totalnie beznadziejny i denerwujący wątek. Wymyślony na siłę, żeby tylko było co grać.
Bez sensu, głupota - Jeremiasz chyba zaraził się chorobliwą zazdrością od Norberta. Źle z nim.

Vanessa100

Postać Jeremiasza gra ojciec Jerzego, zauważyliście podobieństwo? Nepotyzm i kolesiostwo jest wszędzie. We wszytstkich tasiemcach TVP ( i nie tylko) wprowadzają na siłę postaci, które nic konkretnego nie wnoszą do fabuły i jedynie pozwalają dorobić grającym je aktorom.

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

To jest wątek, który irytuje mnie na równi z Dropkiem, Tropkiem i Sropkiem.

ocenił(a) serial na 7
giovanni50

Czytałam, że Stasieńka wyprowadzi się na jakiś czas do tego starego zazdrośnika, a potem Jeremiaszek znowu będzie ją przepraszał i zaprosi nawet Cukiernika do domu na kolację. Stasieńka dzisiaj tyle razy powiedziała "Bożesz Ty mój", myslałam, że się zacięła, I rozumiem, że jest z Kazachstanu ale tyle lat już "mieszka" w Polsce że mogłaby nauczyć się prawidłowej odmiany przez osoby..a nie tylko ja widziała, usłyszała i zobaczyła. ....;-)

ocenił(a) serial na 10
Camilllla

"A mówią że w Polsce takie bezrobocie Bożesz Ty MÓJ"

laminax

Chyba "Błożesz".

ocenił(a) serial na 10
laminax

No jak emerytów zatrudniają... :D

elfijka

Najwięcej jest ich w budżetówce: szkołach, urzędach, szpitalach. W mojej wsi w ośrodku zdrowia mają rejestratorkę tuż przed 70-ką. Ledwo się grajda ze stołka i jest przygłucha. Czy się stoi, czy cię leży, to posadka się należy.

ocenił(a) serial na 10
katiamaeve

A powiedz nam co to kogo interesuje?

katiamaeve

Zrozum tą rejestratorkę. Kobieta jeszcze nie spełniła się zawodowo :P

ocenił(a) serial na 3
katiamaeve

A na kompie sie zna??

giovanni50

Nie wiem czy już mają tam w ogóle kompa, na szczęście nie byłam u lekarki ponad 2 lata. Ona też emerytka, w dodatku pijaczka, co widać po jej gębie pomarszczonej jak suszona śliwka. Przez alkohol straciła prace w mieście i wylądowała tu. Na takim zadupiu dużo rzeczy uchodzi bezkarnie. Parę lat temu była w terenie u chorej staruszki z mojego sąsiedztwa. Była po paru głębszych, ale, o ironio, staruszka nadal żyje, a hardkorowa pani doktor dojechała tam i z powrotem nie powodując wypadku. Pomogli jej tylko do auta dojść :D

ocenił(a) serial na 3
katiamaeve

No to niezle

laminax

Ciocia Stasia jest zupełnie oderwana od rzeczywistości. Za długo w Kazachstanie była i nie rozumie recesji sięgającej właściwie końca wojny. Pewnie, niech jeszcze pokazują, że pracować można nie do 67 a do 100-ego roku życia.

Akara_blekitna

A pewnie, ze do 100-ego roku życia.
Jak ktoś nadal pragnie realizować się zawodowo, to czemu nie :P:P

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Gdyby wzrokiem można zabijać to pan Orzeszko byłby martwy :)

giovanni50

Jaki pan Orzeszko?

Vanessa100

wielki rywal Jeremiaszka :)

SugarDdevil

Dzięki ;)

SugarDdevil

Jeremiasz zachowuje się jak wariat.
Jemu się naprawdę coś w głowę zrobiło

Vanessa100

Tego aż się nie da słuchać!! Biedna Stasia, że musi znosić takie fochy i awantury :(

SugarDdevil

Niech Stasia poczęstuje go przeczyszczającymi ziółkami.
Może by jakiej biegunki dostał :D

SugarDdevil

Niepotrzebnie mu się tłumaczy, to tylko podjudza jego podejrzliwość. Powinna mu urządzić ciche dni i gotować obiady tylko dla siebie. Z takimi jak on nie ma co się cackać.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Rytmiczność tego kawałka mnie rozbroiła, więc pozwolę sobie:

Jeremiasz zachowuje się jak wariat.
Jemu się naprawdę coś w głowę zrobiło.
Najchętniej wprowadziłby w tym kraju szariat,
Zniewoliłby kobiety aż miło.

Jeremiasz, znów mu odbiło z zazdrości,
I Stasieńkę niewoli znów,
Do knajpy jej nie wpuści, ni w gości,
Ten tyran, ohydny psychopata ów.

Awdar

Świetne ;)
Tekst jest, a muzykę mógłby napisać Arkadiusz :P

Awdar

hahahahahahaha niesamowite! mogę pożyczyć na stronkę Klanu na fb? :D

ocenił(a) serial na 3
SugarDdevil

Jasne, był tu cały temat z moimi wierszami i jest stronę czy dwie dalej ;) Muszę go reaktywować kiedyś (albo ktokolwiek inny).

Awdar

dobre, polać mu!

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Może jest spokrewniony z Norbertem.

elfijka

Może.
W Klanie wszystko możliwe.

Vanessa100

Chorobliwa zazdrość wynika z niskiej samooceny i głęboko skrywanych kompleksów.

ocenił(a) serial na 3
katiamaeve

Tak jest

katiamaeve

Powiedz to Jeremiaszowi i Norbertowi ;)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Oglądasz i nie wiesz :)

ocenił(a) serial na 1
giovanni50

Boi się, że straci swą królową. W końcu Stasia taka cudna, że pewno nawet niejeden 20 latek miałby ochotę.

ocenił(a) serial na 10
anarchistt89

Tak, Stasia niezła laska, a Wiesław też taki przystojniak. Jest się czego obawiać.

elfijka

Wiesław miły, uprzejmy i kulturalny człowiek to Jeremiaszek ma ze strachu pełne gacie, że Stasia go opuści :D

użytkownik usunięty
SugarDdevil

Pan Jeremiasz, typowy samiec alfa - przynajmniej jedyny prawdziwy "mezczyzna" w Klanie!

walczy dzisiaj jak lew o swoją ukochaną!

użytkownik usunięty
SugarDdevil

No i tak powinno byc!
Gdyby taki Michat podobnie zdominowal swoja Zytkezaraz po slubie,
to nie byloby mowy o zadnych numerach z jej strony! :)

Dokładnie i to ona by siedziała ze Stefankiem w domu a Michał by ostro pracował! A tak to wygląda na strasznego pantofla ;/ Słabe ma wzorce z domu :D

ocenił(a) serial na 4
anarchistt89

Świetnie gotuje, w dzisiejszych czasach to bezcenne, a zabiegani i zestresowani faceci i tak nie mają ochoty na nic innego poza żarciem.
A i w nieplanowaną ciąże też raczej nie zajdzie.

Do tego oszczędna i gospodarna.

Same plusy ;)

ocenił(a) serial na 2
andre_

Już myślałam, że bardziej żałosnego wątku jak Tropek nie wymyślą, ale ich nie doceniłam. Pan Jeremiasz pobija wszystko :) Jak nic powinien zewrzeć szyki z Norbertem

giovanni50

teraz juz wiadomo,czego córka Jeremiaszka go olewa, pewnie na nią tez tak darł mordę