Dzisiaj upewniłam się w przekonaniu, że Klan to pastisz, delikatnie rzecz ujmując :) Albo paszkwil mniej delikatnie ujmując, bo oni nadal twierdzą, że to jest serial o " codziennym życiu Polaków" :) Poziom przerysowania i, że tak powiem, "grania" stereotypami jest już naprawdę trudny do zniesienia. Stężenie groteski i absurdu groźne dla zdrowia.
Najlepszy był ten dramaturg w białym garniturze i jego problematyczne dzieciństwo.
Że zacytuję pierwszy post - "LoL".
Środkowe słowo jest krótkie i nie ma samodzielnie żadnego znaczenia, więc ja zawsze piszę je z małej litery ;)
Czasami się zdarza. Jak można było zauważyć, Feli został zaproszony do jakiejś polskiej wersji BBC czy CNN, więc program z nim nie mógł czekać na emisję do następnego dnia.
A korzystając z okazji, że znowu w Klanie pojawił się Feli, podrzucam linka do bloga mojej koleżanki. Czasami pisze o polskich serialach. Mnie się podoba, może i komuś z Was przypadnie do gustu ;-)
http://krotkiporadnik.pl/post/66002960693/rzeczywistosc-kontra-polskie-seriale-o dcinek-piaty