Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35768
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Rafalski

ocenił(a) serial na 1

Czy on czasem kiedyś nie potłukł jakiejś baby?
Nie pomógł jej spaść ze schodów a po jakimś czasie ona zmarła?

Czy ona czasem nie miała szpary między zębami?

Było coś takiego? Dobrze pamiętam? ;)

Erroneous

Niechcący zabił Martę - koleżankę Beaty.
Marta czymś go wkurzyła i pchnął ją. Ona uderzyła się głową o ścianę i zmarła

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Naprawdę ?! Wierzyć się nie chce, że kiedyś takie sceny były...

ocenił(a) serial na 1
Vanessa100

Jednak bydlak. :)

Ale ona zmarła chyba po jakimś czasie dopiero od uderzenia, nie?
Bo pamiętam, jak chodziła z opatuloną głową itp. ;)

Erroneous

To była Marta (?), przyjaciółka Beaty. Marta miała romans z Rafalskim i kiedyś podczas kłótni doszło do szarpaniny i Piotr pchnął ją na ścianę. Ona uderzyła się w głowę, a potem zmarła. Tak ja to pamiętam, w razie czego proszę mnie poprawić :) I faktycznie chyba miała coś z zębami :)

ocenił(a) serial na 3
agi001

Marta miała romans z Rafalskim, ale tak naprawdę to on ją uwiódł, by szpiegowała Beatę. Bo on chciał ją odbić Jackowi wtedy. Marta była koleżanką Beaty ze studiów na farmacji i trochę żerowała na kujonce, sama będąc co najwyżej przeciętną studentką.

Rafalski był wtedy głównym s*kinsynem serialu. Długo widzowski hejt szedł w pierwszym rzędzie na niego. Aktor sam poprosił scenarzystów, by ci "oczyścili" jego postać, bo miał dość nienawistnych spojrzeń widzów, serio ;) Punktem przełomowym było to,że kiedyś podjechał samochodzem pod jakąś knajpę, a jak wrócił, to auto było porysowane gwoździami ;) Info z jakiegoś wywiadu z okolic 2001 r.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Hahaha cała Polska oglądała wtedy Klan i utożsamiała go z życiem rzeczywistym :D

elmoo_filmweb

to musialo być jakoś w 1 sezonie w poczatkowych odcinkach

ocenił(a) serial na 3
raptorex

Nie, w 4-5 sezonie.

Awdar

zauważcie ze w 1995 też grał negatywna postać Matki żony i jkochanki tam sie nie zmienił a tu tak chodzi o klan

ocenił(a) serial na 1
raptorex

Krzemo, nie miał czasu na zmiany, serial się rychło skończył. ;)

Erroneous

Ja jak zwykle jestem w tyle z fabułą i jak zwykle proszę o pomoc :) O co chodzi z Barbarą i Piotrze, dlaczego oni nie mieszkają razem, skoro są małżeństwem, i skąd się wziął ten giermek z Meksyku? Kurde, a czy państwo "Piotrze" w ogóle skonsumowali swój związek? Na miejscu Piotrze chyba bym szukała kochanki...

ocenił(a) serial na 1
wredna_maupa

Sprawa jest zawiła, ale zaraz ją prosto przedstawię.

Piotr i Barbara są małżeństwem - też mnie to zdziwiło w poprzednim sezonie, nagle pojawia się jakaś plastikowa pani i okazuje się być żoną psychologa. Uciekła mu zdaje się przed siedmiu laty do Meksyku i puściła z jakimś tam typkiem, stąd wziął się ten giermek, który nazywa się Pedro i je tylko tortille. Giermek stał się spadkobiercą dużej kasy po ojczulku, ale został też tam uziemiony przez ciotki. Odbity przez Barbarę i przyjaciela byłego kochanka Moniki Ross.

Czy związek skonsumowali, tego nie wiem. Wiem jedno, że teraz trwają jakieś świńskie zaloty między Piotrem a Barbarą, mające na celu wiadomo co, ale zawsze jest jakaś przeszkoda. Ostatnio Barbara zasłabła i wylądowała w szpitalu.

Chyba tyle. ;)

ocenił(a) serial na 6
wredna_maupa

A nie mieszkają razem dlatego, że Pedro musi mieszkać w swojej meksykańskiej hacjendzie w Warszawie, gdzie za to nie chce mieszkać Jasiek.

Azzurro

Dzięki :D To jest głupsze niż ustawa przewiduje, serio.

ocenił(a) serial na 1
wredna_maupa

Wszyscy na forum to wiedzą. ;)

Erroneous

Ja też wiem, ale mimo wszystko jak oglądam niektóre sceny, to aż mi wstyd, bo są tak idiotyczne ;-)

ocenił(a) serial na 1
wredna_maupa

Uczucie zażenowania podczas oglądania tego serialu jest chyba nawet wskazane. :)

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

:) Racja! To zdrowy odruch. A związek Barbary i "Piotrze" (fajne, pożyczam) rzeczywiście jest najdurniejszym związkiem w "Klanie", a konkurencja spora, ogromna :) Jak ktoś mógł wymyślić coś tak naciąganego i nadmuchanego ( usta Barbary)? To nawet nie jest żenada, to jest coś, czego nie sposób opisać słowami. Ta wraca po siedmiu latach, a ten, jak gdyby nigdy nic znowu z nią mota jakiś wspólny żywot i w sumie wszystko mu jedno, co ona tam robiła i płodziła w tym Meksyku. Dziecko jej od razu przysposabia, w oczy się kobicie wpatruje i dmucha w te pontony (usta). Do tego jeszcze wątek kryminalny, jakieś spadki, odbijanie chłopaka, wędrówki po szpitalach i zamykanie sprzątaczek w schowku na miotły. No świat się kończy. Kiedy tylko Basiunia pojawia się na ekranie, przewijam, jej dzieciaka też ;)

ocenił(a) serial na 1
LiLuLa

Jeszcze jest jeden pominięty schemat. Otóż Barbara chciała wrócić, ale nie do Piotra Rafalskiego, a do Piotra BORECKIEGO.

Natomiast bawidamek Borecki nie chciał nawet z nią rozmawiać i Barbara niechętnie wróciła do Rafalskiego.

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

A! No racja :) Zapomniałam o takiej istotnej sprawie, że Barbara składała niemoralne propozycje Jacuniowi, sex bombie, casanowie. A ona rzeczywiście chciała do niego wrócić, czy chodziło tylko o znajomość natury erotycznej ?:) Tyle seksu w tym Klanie, scenarzyści oszaleli.

ocenił(a) serial na 1
LiLuLa

Kompletnie zwariowali. Tego się nie dowiemy. W każdym razie chciała go nawet przekupić. ;)

Erroneous

Czyli tak: Piotrze Rafalski ma dziecko (Jaśka) z Beatą, która była (jest?) zamężna z Jackiem Boreckim, z którym ma córkę Małgosię. Piotrze ma z kolei jeszcze jedną córkę, Karolinę, która była kochanką męża matki jego syna.

Idziemy dalej. Jacek Borecki jest związany obecnie z jakąś Agatą, która była dziewczyną syna ciotki jego żony, a dodatkowo miał romans z Barbarą, obecną żoną ojca syna swojej żony.

Dobrze to rozpisałam?

ocenił(a) serial na 2
wredna_maupa

idealnie :)

ocenił(a) serial na 1
wredna_maupa

samo życie :D

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

Jeszcze brat Jacka był mężem ex-żony Rafalskiego (matki Karoliny).

ocenił(a) serial na 6
Awdar

I jeszcze była kochanka Jacka Boreckiego była związana z Rafalskim :D

elmoo_filmweb

Do pełni szczęścia brakuje jeszcze romansu Jacka z Rafalskim. Rzeczywiście, samo życie...

ocenił(a) serial na 1
wredna_maupa

Do pełni szczęścia to tylko syfilisu brakuje. :)

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

Michał miał podejrzenie HIV, a jego kumpel Waldek nawet nie tylko podejrzenie.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Było blisko. Pamiętam to. Smutne, że Michał miał negatywny wynik. ;<

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Waldek najgorzej wychodzi na kumplowaniu się z Michałem.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

O rany, przeczytałam to wszystko i jak sobie uświadomiłam te powiązania... No ni mniej ni więcej tylko Rafalski z Jackiem wymieniają się babami (oraz dziećmi - do różnych celów, na przykład córka Rafalskiego erotycznie wiązała się z Jackiem, a syn Rafalskiego przez długi czas był też synem Jacka, ale potem Jaś się go wyrzekł) - Beata, Barbara, Kochanka Jacka Której Imienia Nie Pamiętam... Czy w ogóle Rafalski w trakcie trwania akcji Klanu miał jakieś kobiety, do których wcześniej, czy później nie dobrał się Borecki ? :) Była Marta, więcej nie pamiętam. Właściwie Jacek i Piotrze są już rodziną, tyle ich łączy. Ślina na pewno.

ocenił(a) serial na 2
LiLuLa

ta kochanka to Donata :)

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Oj, chyba nie tylko ślina ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

O! To tego nie pamiętam!

ocenił(a) serial na 6
Awdar

To on ma brata o.O

ocenił(a) serial na 2
Azzurro

on już nie żyje chyba niestety :(

ocenił(a) serial na 6
makagigi

Tak, zmarł jakoś w 2008 roku, Jacek był z nim w nie najlepszych kontaktach.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Oboje małżonkowie zmarli jednocześnie w wypadku samochodowym, powiedziano nam o tym, ale już wcześniej długo ich nie widzieliśmy.

Awdar

Tutaj nie masz racji, nie pamiętam co prawda jak zginął brat Jacka, ale jego żona nie zginęła razem z nim, bo pamiętam jak Rafalski coś tam gadał, że ją widział na pogrzebie itd.
W wypadku to zginęła Wiesia (kochanka Darka, matka Ani) z jakimś swoim anonimowym mężem.

ocenił(a) serial na 10
Doktor_Wong

Brat Jacka umarł jak Jacek miał romans z Donatą.

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Anonimowym bardzo bogatym mężem, którego siostra długo potem chciała odebrać małą, wraz ze spadkiem, Czesi i Darkowi. Elfijka, a ty pamiętasz, że zginęli razem, czy jak?

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Mnie się wydaje, że on zginął sam i zostawił żonę i dzieci(?), ale nie jestem pewna...
W odcinku 1509 ciągle jest mowa o śmierci Marka i o jego pogrzebie >>

ocenił(a) serial na 2
elfijka

a czy on nie miał jakiegoś prbolemu z narkotykami?

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Wiem, że był alkoholikiem >>

ocenił(a) serial na 2
elfijka

a to może mi się coś źle skojarzyło :)

ocenił(a) serial na 6
wredna_maupa

A Karolina coś nie wraca, nie ma jej już chyba z 2 lata.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Karolina po poronieniu studia kończyła w Szkocji, bo tu jej wszystko przypominała przeszłość.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Ale potem Jacek przestał jej finansować studia, bo sypnęła przed Beatą, że była z nim w ciąży.