PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35700
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Które z domów/mieszkań bohaterów podoba wam się najbardziej, a które najmniej? W któryś nich
chcielibyście mieszkać? Moim zdaniem najbardziej klimatycznym domem jest jednak sadyba u
Chojnickich ;)

elmoo_filmweb

U Chojnickich niewiele się zmienił wystrój w ciągu kilkunastu lat. Trochę trąci myszką. Ale podoba mi się, że ich dom jest duży i przestronny. Najbardziej wypasioną chatę ma Monika: wszystko nowiutkie i gustowne.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Oczywiscie Sadyba, ale za to okropnie mi sie nie podoba "nowy" wystroj u Krystyny

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

A czy dom Koniaczków jest istnieje fizycznie, czy jest tylko planem zdjęciowym?

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

Kiedyś jak sie nie myle byl pokazany z zewnatrz jak pakowali sie do samochodu, ale scene z wnetrz sa tam nagrywane to nei wiem.

ocenił(a) serial na 1
ZycieNoBellOn

Bywa pokazywany nie raz, z tymi pięknymi kratami w oknach, w scenach gdy Olka obściskuje się z Rafałkiem.
Wydaje się mi, iż dom Czesi i Dareczka też jest w jakimś stopniu istniejący, bo już mieszkanie Grażynki to stare i to nowe to przykra imitacja planu filmowego. ;)

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

Najlepszy jest rozkład okien u Grażynki :D Mieszka w bloku a okna ma z 3 stron...

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

Mi osobiscie zawsze sie dom doktora Lubicza podobal - plus za akwarium z rybkami :)

ocenił(a) serial na 6

No ale wlasnie teraz akwarium juz nie ma. Kiedys nie byl zly ale odkad zmienieli wystroj to koszmar :(

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

Aha... No nie wiedzialam :)

ocenił(a) serial na 3

Akwarium przeniosło się do szkoły Bąbelka, był o tym cały wątek kiedyś.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

A właśnie, szkoda. Te akwarium to był taki charakterystyczny element domu koniaczków.

ocenił(a) serial na 3
ZycieNoBellOn

Co w tym dziwnego?

ocenił(a) serial na 6
eva502

No bardzo dziwne bo mieszka w bloku wieloklatkowym wiec to niemozliwe zeby miala okna z kazdej strony.

ocenił(a) serial na 3
ZycieNoBellOn

U mnie jeden blok ma 3 klatki i też niektórzy mają okna z trzech stron.

ocenił(a) serial na 1
ZycieNoBellOn

Chyba, że ma całe piętro wykupione.

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

Mozliwe :D Ale sadzac po metrazu to chyba jednak naciagana teoria :(

ZycieNoBellOn

Ja mieszkam w bloku wieloklatkowym i mam okna z trzech stron. Chociaż Grażynka chyba nie mieszka w skrajnej klatce jeśli się nie mylę.

ocenił(a) serial na 3
Doktor_Wong

Rysio fachowiec wstawił jeszcze jedno coby jaśniej w mieszkaniu było :D

ocenił(a) serial na 1
eva502

Wstawił, na ściance działowej między pokojami. ;)

ocenił(a) serial na 3
Erroneous

Hahaha :D

ocenił(a) serial na 6
Erroneous

Właśnie, ale pokoju Macka to chyba kiedys nie bylo?? Albo juz bladze.

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

Z tego co pamietam, to kiedys pokazali - Ale do dzis nie wiem, czy Bozenka i Kasia dziela wspolny pokoj??

ocenił(a) serial na 2

Bożenka od tego sezonu mieszka sama w tym mieszkaniu, w którym wcześniej mieszkał Arkadiusz, a Kasia ma pokój dla siebie :)

ocenił(a) serial na 2
ZycieNoBellOn

tam byla chyba sypialnia Ryśka i Graży, ale przerobili na pokój Maćka

ocenił(a) serial na 6
makagigi

No to chyba jeszcze jednak nie bladze. Bo tak mi sie wydawalo ze po jego 21 urodzinach stwierdzili ze czas mu dac oddzielny.

ocenił(a) serial na 2
ZycieNoBellOn

tak było :) zawsze mnie to dziwiło, że trójka dzieci gnieździła się w jednym pokoju, kiedy salono-kuchnia była taka duża

ocenił(a) serial na 10
Erroneous

Jak oglądałam materiał "Pudelka" z okazji 2500 odcinka Klanu to wyraźnie widać, że dom koniaczków to wyraźnie plan zdjęciowy :)

http://www.pudelek.tv/video/Klan-ma-2500-ODCINKOW-3862/

elmoo_filmweb

Ja mam wrażenie, że mieszkania: Michała i Zyty, Jacka i Agaty i Agnieszki i jej mężczyzn są tym samym, w którym kiedyś mieszkała Beata z Jackiem. Trochę pomieszałam, ale chodzi mi o to, że jak się wchodzi z korytarza, to po prawej jest jakiś pseudosalonik, po lewej kuchnia, a z tylu pozostałe tajemnicze pokoje. Układ pomieszczeń jest prawie identyczny.

ocenił(a) serial na 3
wredna_maupa

Też to zauważyłam i pewnie są to mieszkania organizowane w tej samej przestrzeni studyjnej ;) Tylko czy to nie było tak, że Michał i Zyta wprowadzili się do mieszkania Beaty i Jacka, kiedy tamci kupili dom? Nie pamiętam w sumie tej sytuacji, ale coś mi podobnego świta.

ocenił(a) serial na 2
LiLuLa

tak było

elmoo_filmweb

Wszystkie ich wnętrza są tak idealne, uporządkowane..aż lśni:P Razi mnie trochę ten porządek, ale z drugiej strony wszyscy bohaterowie zawsze tacy grzeczni i poukładani więc może nie ma się co dziwić;) Zauważyłam też, że w klanie rządzi Ikea

ocenił(a) serial na 6
katemary90

Ikea w sumie ma ladne rzeczy, też mam z niej dużo mebli.

ocenił(a) serial na 3
katemary90

Jedyne co robią to chyba tylko zbierają zabawki dzieci...zero kurzu i bałaganu :P

ocenił(a) serial na 2
eva502

najlepsze jest przedszkole Czesi, takie ciche, bez dzieci, zabawek, jakiegoś jedzenia, a Czesia zawsze ma czas na kawę

ocenił(a) serial na 6
makagigi

No bo teraz w przedszkolach niż demograficzny z 2008 roku.

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Anulka 'robi' za wszystkie dzieci :D

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Co sądzicie o mieszkaniu Oli i Rafała? Całkiem nieźle, wygląda bogato ;)

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

Zbyt bogato, ale w sumie do niedawna był singlem i to go może tłumaczyć, a do tego jest bezpłodny. Coś za coś. ;)

elmoo_filmweb

nie wiem czy zwrociliscie uwage ale realizatorzy mogliby sie bardziej postarac w przypadku mieszkania Zyty i Michala. W pokoju w regale na dolnych polkach sa niedbale wwalone jakies stare ksiazki a na wyzszych polkach jakies ozdoby ze szkla. wyglada to mega sztucznie i jest nieprzemyslane

elmoo_filmweb

w sumie bardzo naturalnie wyglada mieszkanie Stasi i Jeremiaszka, pelo w nim bilelotow i ten baciowy styl jest wiarygodny. poza tym jest w nim duzo rzeczy co to jest bardziej prawdopodobne niz gdyby to mieszkanie byly puste. i Pani Stanislawa ktora caly czas cos pichci i ma dobrze wyposazona kuchnie