Ciekaw jestem jak się ustosunkują do ostatnich wydarzeń. Bo przecież oni te odcinki nagrywają z jakimś wyprzedzeniem. Jak jeszcze oglądałem klan w czasach gimnazjalnych to pamiętam że chyba ze 2-3 tyg po ataku z 11.09.01 r. Daniel otrzymał wiadomość że jego lekarz zginął w WTC czy leciał tym samolotem co się rozbił. Ważne wydarzenia ale to było w USA więc Lubiczowie nie musieli płakać do telewizora. A jak tu teraz klan oglądać kiedy wszyscy palą znicze, a dzieci normalnie sobie rączki myją.
Też jestem ciekaw, chociaż nie wiem czy w związku z żałobą w ogóle "Klan" pokażą, bo na niektórych kanałach nie leci nic innego tylko wtórne informacje.
Wczoraj nie było Klanu!Ja sie zabije
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
<za krótki>
Na każdym kanale lecą seriale i filmy (chociaż niekoniecznie te, które miały być), a na Jedynce nie.
ciekawe jak to nadrobią:D chyba puszczą 4 odcinki w jednym dniu-toż to prawdziwa uczta!:P
Też jestem ciekaw, bo to jednak spory odcinek czasu dla takiej produkcji. Może w przyszłym tygodniu będą dawać po 2 odcinki dziennie.
O niee, już to widze. Myślę że ta katastrofa lotnicza byłaby głównym wątkiem w najbliższych odcinkach. Oczywiście wpleciono by ją na siłę i zupełnie bez sensu (kojarzycie jak w klanie eksploatują wszelkie uroczystości jak np. dzień niepodległości, czy święto flagi)
Poruszenie tak poważnego tematu, jak ostatnie wydarzenia w tak beznadziejnym serialu jakim jest klan zakrawało by już pod parodię i obrazę wszelkich uczuć.
Założę się że będzie to wyglądało mniej więcej tak:
Ciocia Stasia histeryzuję i rozpacza przez pół odcinka krzycząc: "Błożesz ty mój"
Jerzy z Elżunią odbywają patriotyczną rozmowę na temat historii Polski
Bożenka chce iść na tańce, ale Grażynka jej nie pozwala mówiąc:
-Ale Bożenko, przecież jest żałoba narodowa (I wtedy nasza droga Bożenka robi tą swoją charakterystyczną skwaszoną minę. Takie skrzyżowanie focha z zezem)
Okazuje się że Rysiek też leciał tym samolotem itp. itd.
Po obejrzeniu takiego odcinka w milczeniu wyłączyłbym telewizor. Wsiadłbym do samochodu. Pojechał do Warszawy, odnalazł Karpińskiego (czy kto tam jest odpowiedzialny za ten badziew) i zastrzelił na ulicy;)
nie trzeba być jasnowidzem, żeby przepowiedzieć co wydarzy się w kolejnych odcinkach klanu... i mogę się założyć, że będzie tak jak w poprzednim poście, może z wyjątkiem Rysia, scenarzyści klanu nie mogliby pozwolić na stratę tak cennego aktora <haha>
do tego jeszcze można dodać:
całodniowe modlitwy Lubiczów i płacz któregoś z bohaterów klanu (pewnie rysia)
żałoba będzie trwała tydzień, a opłakiwanie ofiar katastrofy przez lubiczów miesiąc
albo lepiej lubiczowie zechcą uczcić ofiary katastrofy tygodniem ciszy, to byłoby ciekawe
przychodzi rysiu do domu, je obiad wraz z rodziną, idzie spać, wstaje, idzie do pracy.... i wszystko to nie zamieniając ani jednego słowa
Wracając do tematu "jak to obejdą", to pewnie nie obejdą. Od poniedziałku będzie po jednym odcinku i tyle.
I założyłbym się, że nie wplecą tych wydarzeń w odcinki, zresztą w nowych spoilerach też nic nie ma na ten temat.
nie bo to jest alternatywna rzeczywistosc ale wspolgrjaca z nasza. dlatego wazne jest odniesienie do roznych watkow politycznych jak np. palikot zmienil krawat itp. albo ze uchwalili nowa konstytucje etc. ja lubie kan i daje 7/10. dziwi mnie niska ocena filmu.
No niestety twórcy się nie popisali, bo znowu pokazali zwyczajowe pierdoły, a na temat ostatnich wydarzeń ani słowa (poza tym czy przypadkiem gdzieś się nie zgubiło kilka odcinków?). Trochę nieładnie z ich strony, zwłaszcza, że w "Plebanii" poruszyli ten wątek.
Chyba nie zgubiło, to był odcinek 1877 i on taki miał być. Choćb nie zdziwiłbym się, bo w odcinkach z 1-3 maja pewnie będzie mowa o tym, jak fajnie, że długi weekend (w tym wypadku trzydniowy, ale nieważne), a nadane będę później.
Napisz proszę co było w Plebanii, bo nie oglądałem.