PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Sondy

ocenił(a) serial na 6

Tu będą wklejane linki do sond związanych z Klanem ;)

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Najnowsza - http://www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=618152&uid=487842

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Głos poszedł na Felixa ;)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Wątek Oli i szefa ale dopiero od momentu gdy przyjęła taktykę kuszenia.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

http://www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=609919&uid=487842
Nowa sonda - "Z kim powinien związać się Paweł po śmierci Krystyny?"

elmoo_filmweb

Ha ha! Nie wiem co mnie pokusiło na forum Klanu, ale bawie sie przednio! oczywiście zagłosowałem na Stiepana:)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

No oczywiście, że ze Stiepanem ! :)

Sisi_188

matko zaglosowalam jak wiekszosc:D

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

Nawet jesteśmy jednomyślni :) To super !!! :)

ocenił(a) serial na 3
wujciowariatuncio

Ja też :D Ale w sumie to wolałabym jakąś świeżą krew :D

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Szkoda, że to nieoficjalna ankietka, bo by było fajnie :D

ocenił(a) serial na 6
hehe123

Po oddaniu sporej ilości głosów ankietka pójdzie na fanpage "Klanu". Już kiedyś wysłałem tam ankietę dotyczącą najlepszego wątku, wygrał wątek ze stalkerem i tak wątek ten ciągnął się i w sumie nadal ciągnie się. Myślicie, że moja ankietka na to wpłynęła?

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

To zrób teraz ankietę, żeby wskrzesili Krystynę :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Czy uważasz, że Krystyna Lubicz powinna zmartwychwstać i zemścić się na mężu?
a) TAK
b) NIE
c) Krysia powinna być z Vujkoviciem, a Paweł z Wigą!
d) Paweł powinien być z Vujkoviciem, a Krycha z Wigą !
c) Kiedy to zdejmą z anteny?

Coś takiego masz na myśli ? :)

ocenił(a) serial na 2
LiLuLa

ale wyobraźnia XD

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Właśnie coś takiego :D Idealne! Ja bym głosowała na D.

ocenił(a) serial na 10
elfijka

ja też! To dopiero było by ciekawe, Stiepan nową książkę by napisał :D

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

e) Paweł powinien być z Vujkoviciem i Wigą ;-)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

A widzieliście wyniki ankietki? ;D

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Stiepan, Stiepan :D

elfijka

Stiepan rządzi ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Zainspirowała mnie wklejka Awdara z wynikami dawnej sondy robionej przez onet.
Po kilkunastu latach zróbmy swoją :)

Sonda pt. Najgorszy aktor serialu Klan : http://sonda.hanzo.pl/sondy,235973,rBNp.html

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Głos poszedł na Swenda. Sorry, ale "chcecie mieć równe prawa, bierzcie równe obowiązki", a on grać nie potrafi pod żadnym względem.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Proszę o jeszcze jedno kliknięcie tu: http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html bo tamta sonda była zbyt okrojona i zabrakło wielu uwielbianych aktorów :)

LiLuLa

A gdzie mój faworyt Olbrychski?

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Opuścił serial i nie wróci, więc podobnie jak Kotulanka ( i wielu innych) nie dostąpi zaszczytu udziału w naszej sondzie, choć na pewno zaszedłby daleko :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Mój głos poszedł na Trojanowską.

ocenił(a) serial na 3
MarinaSamira

http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html - proszę o jeszcze jedno kliknięcie w tej sondzie, w tamtej pominęłam kilku ważnych aktorów :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Zapomniałam o kilku ważnych postaciach (między innymi o Miklasińskim i Cyrkowcu), więc poniżej wersja poprawiona sondy :)

Sonda pt. Najgorszy aktor serialu "Klan" wersja druga poprawiona : http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Brak Maxa Zdybickiego zrzucamy na strach przed jego ziomkami ;)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Starałam się umieścić aktorów z dłuższym stażem w serialu, nie byłabym w stanie uwzględnić wszystkich postaci epizodycznych. Choć kto wie, może Maks zostanie na dłużej, niemniej za mało ma występów, żeby porównywać go z cudną Izabellą :)

To tylko wymówka. Tak naprawdę trzęsę portkami. I nie jest to lęk nieuzasadniony. Szerlok Bogdan coś wie na ten temat.

LiLuLa

Przydała by się jeszcze jedna poprawka , w nawiasie obok nazwiska aktora serialowa postać .

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Tutaj siedzą sami klankoneserzy, którzy takie rzeczy po prostu wiedzą ;]

Nie ma Ryszarda Kluge, pewnie ze strachu, że jak dostanie za dużo głosów, to z zemsty zagada Li na śmierć, Krystiana Modzelewskiego, bo mistrz kabaretu pewnie wyśmiałby ją boleśnie, Jacka Borkowskiego, bo jedyny psycholog w Warszawie zrzuciłby to na jej problemy w relacjach z matką.

Awdar

To było do Lilulli.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Wiem, ale dyskusja na forach ma taką cechę, że każdy może dopowiedzieć. W szczególności tyczy to odpowiedzi nie do końca serio.

Awdar

Moja rada miała służyć tym którzy będą chcieli zagłosować , a np nie znają wszystkich aktorów bo oglądają Klanu na bieżąco.

PS. Przez pół roku była tu bardzo przyjemna atmosfera.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Rada nie była skierowana do jakiś wszystkich, tylko do konkretnej osoby. Jak kto ogląda na bieżąco, to raczej zna aktorów, moim skromnym zdaniem. Generalnie - masz dziwne jakieś problemy, atakujesz ludzi bez powodu. Ok., tyle z mojej strony, pogłębiać oftopa nie mam zamiaru.

Awdar

Bo nie znają wszystkich aktorów bo ''nie'' oglądają Klanu na bieżąco -zabrakło jednej negacji w moim wczesniejszym poście.

''atakujesz ludzi bez powodu'' -haha

ocenił(a) serial na 3
Awdar

O, przepraszam, Jacek Borkowski jest na liście :) O Modzelewskim zapomniałam, przyznaję, a Ryszard Kluge, no jak dla mnie póki co pełni rolę atrapy (z całym szacunkiem dla tego wspaniałego aktora) :)
Niemniej za jakiś czas zerknę jeszcze na wątek i może zrobię pełniejszą i bardziej obiektywną listę.

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

A, jest. Widać to ja mam kompleks niedostrzegania psychologów (wierzcie lub nie, ale podkochuję się w dziewczynie, której facet ma właśnie takie wykształcenie, nie ma przypadków w takich sprawach ;]).

ocenił(a) serial na 3
Awdar

I jednocześnie pisząc o tym wszystkim, dokonujesz skróconej autopsychoanalizy, czyli sięgasz do dziedziny, którą w ramach kompleksu masz pomijać :) Jesteś szczególnym przypadkiem. To są właśnie zabawy z podświadomością!

Powiem Ci jednak, że z dziewczynami psychologów to naprawdę różnie bywa, choć wszystko zależy, w czym on się specjalizuje. W każdym razie wiele pań nie wytrzymuje związku z psychologiem, a z psychoanalitykiem to już w ogóle. Kto by to zniósł zresztą :)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Ale sięgnąłem i dokonałem już w pełni świadomie, więc się nie liczy (liczyłoby się, gdybym np. w poście powyżej zrobił błędy ortograficzne, literówki itp.).

Mój kolega jest normalny i w sumie fajny. Druga dziewczyna, w której się podkochuję to jeszcze bardziej złożona bajeczka (zabujałem się, gdy była z moim najlepszym przyjacielem, potem oni się rozstali, nim jednak zadziałałem ona już miała nowego faceta i to jest bardzo poważne, razem przeszli przez jego raka.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Przyznam szczerze ( mam nadzieję, że rozbrajająco) - myślałam o tym, ale najzwyczajniej w świecie zabrakło mi chęci :) Tym bardziej, że jesteśmy tutaj w określonym, skromnym gronie, głosów będzie pewnie kilkanaście :) No i chyba jak się któregoś aktora szczególnie nie lubi, to raczej się wie, którego (tym bardziej, że można podać tylko jedną odpowiedź).

ocenił(a) serial na 6
LiLuLa

Nie ma Justyny Sieńczyłło (Bogny), Natalii Antoszczak (Martynki) oraz biologicznej matki Bożenki i jej brata - księdza.
No, ale możemy przymknąć na to oko. ;)

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Nowa sonda. Która aktorka powinna zagrać partnerkę Pawła?
http://www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=622505&uid=487842

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Głos poszedł na Pakulnis, która przynajmniej dobrze się trzyma, w przeciwieństwie do Pilaszewskiej, która tak się roztyła, że szok ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Skibińska! To jest bogini. Wiem, co mówię, widziałam ją kilka razy w teatrze, kasowała młodsze koleżanki. Na żywo wygląda lepiej niż na ekranie. Ma w sobie magnetyzm :) I klasę.
Trzepiecińska i Pieczyńska też fajne, chociaż nie przepadam za grą tej drugiej.
A pani Słoboda jest zjawiskowa, ale do doktora Lubicza w ogóle mi nie pasuje.

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

A ja kiedyś byłem na sztuce, w której Pieczyńska grała... kochankę "Cyrwusa" ;) Tylko to było właśnie wtedy, gdy zamiast Cyrwusa grał jego zmiennik, Karol Strassburger.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Już ich sobie razem wyobrażam ;)

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Nie mieli razem wspólnej sceny, to wychodzi na jaw pod koniec i nie wprost, wynika z mimiki (genialnej w tej scenie) Pieczyńskiej. Drugą parę kochanków grają... Wójcik i Bończak (w Klanie drugi mąż pani Steni swego czasu). Już w pierwszej scenie są nago na scenie, acz pod kołderką ;) Szuka ma tytuł "Prawda".