http://www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=609919&uid=487842
Nowa sonda - "Z kim powinien związać się Paweł po śmierci Krystyny?"
Ha ha! Nie wiem co mnie pokusiło na forum Klanu, ale bawie sie przednio! oczywiście zagłosowałem na Stiepana:)
Po oddaniu sporej ilości głosów ankietka pójdzie na fanpage "Klanu". Już kiedyś wysłałem tam ankietę dotyczącą najlepszego wątku, wygrał wątek ze stalkerem i tak wątek ten ciągnął się i w sumie nadal ciągnie się. Myślicie, że moja ankietka na to wpłynęła?
Czy uważasz, że Krystyna Lubicz powinna zmartwychwstać i zemścić się na mężu?
a) TAK
b) NIE
c) Krysia powinna być z Vujkoviciem, a Paweł z Wigą!
d) Paweł powinien być z Vujkoviciem, a Krycha z Wigą !
c) Kiedy to zdejmą z anteny?
Coś takiego masz na myśli ? :)
Zainspirowała mnie wklejka Awdara z wynikami dawnej sondy robionej przez onet.
Po kilkunastu latach zróbmy swoją :)
Sonda pt. Najgorszy aktor serialu Klan : http://sonda.hanzo.pl/sondy,235973,rBNp.html
Głos poszedł na Swenda. Sorry, ale "chcecie mieć równe prawa, bierzcie równe obowiązki", a on grać nie potrafi pod żadnym względem.
Proszę o jeszcze jedno kliknięcie tu: http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html bo tamta sonda była zbyt okrojona i zabrakło wielu uwielbianych aktorów :)
Opuścił serial i nie wróci, więc podobnie jak Kotulanka ( i wielu innych) nie dostąpi zaszczytu udziału w naszej sondzie, choć na pewno zaszedłby daleko :)
http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html - proszę o jeszcze jedno kliknięcie w tej sondzie, w tamtej pominęłam kilku ważnych aktorów :)
Zapomniałam o kilku ważnych postaciach (między innymi o Miklasińskim i Cyrkowcu), więc poniżej wersja poprawiona sondy :)
Sonda pt. Najgorszy aktor serialu "Klan" wersja druga poprawiona : http://sonda.hanzo.pl/sondy,235977,PPZj.html
Starałam się umieścić aktorów z dłuższym stażem w serialu, nie byłabym w stanie uwzględnić wszystkich postaci epizodycznych. Choć kto wie, może Maks zostanie na dłużej, niemniej za mało ma występów, żeby porównywać go z cudną Izabellą :)
To tylko wymówka. Tak naprawdę trzęsę portkami. I nie jest to lęk nieuzasadniony. Szerlok Bogdan coś wie na ten temat.
Tutaj siedzą sami klankoneserzy, którzy takie rzeczy po prostu wiedzą ;]
Nie ma Ryszarda Kluge, pewnie ze strachu, że jak dostanie za dużo głosów, to z zemsty zagada Li na śmierć, Krystiana Modzelewskiego, bo mistrz kabaretu pewnie wyśmiałby ją boleśnie, Jacka Borkowskiego, bo jedyny psycholog w Warszawie zrzuciłby to na jej problemy w relacjach z matką.
Wiem, ale dyskusja na forach ma taką cechę, że każdy może dopowiedzieć. W szczególności tyczy to odpowiedzi nie do końca serio.
Moja rada miała służyć tym którzy będą chcieli zagłosować , a np nie znają wszystkich aktorów bo oglądają Klanu na bieżąco.
PS. Przez pół roku była tu bardzo przyjemna atmosfera.
Rada nie była skierowana do jakiś wszystkich, tylko do konkretnej osoby. Jak kto ogląda na bieżąco, to raczej zna aktorów, moim skromnym zdaniem. Generalnie - masz dziwne jakieś problemy, atakujesz ludzi bez powodu. Ok., tyle z mojej strony, pogłębiać oftopa nie mam zamiaru.
Bo nie znają wszystkich aktorów bo ''nie'' oglądają Klanu na bieżąco -zabrakło jednej negacji w moim wczesniejszym poście.
''atakujesz ludzi bez powodu'' -haha
O, przepraszam, Jacek Borkowski jest na liście :) O Modzelewskim zapomniałam, przyznaję, a Ryszard Kluge, no jak dla mnie póki co pełni rolę atrapy (z całym szacunkiem dla tego wspaniałego aktora) :)
Niemniej za jakiś czas zerknę jeszcze na wątek i może zrobię pełniejszą i bardziej obiektywną listę.
A, jest. Widać to ja mam kompleks niedostrzegania psychologów (wierzcie lub nie, ale podkochuję się w dziewczynie, której facet ma właśnie takie wykształcenie, nie ma przypadków w takich sprawach ;]).
I jednocześnie pisząc o tym wszystkim, dokonujesz skróconej autopsychoanalizy, czyli sięgasz do dziedziny, którą w ramach kompleksu masz pomijać :) Jesteś szczególnym przypadkiem. To są właśnie zabawy z podświadomością!
Powiem Ci jednak, że z dziewczynami psychologów to naprawdę różnie bywa, choć wszystko zależy, w czym on się specjalizuje. W każdym razie wiele pań nie wytrzymuje związku z psychologiem, a z psychoanalitykiem to już w ogóle. Kto by to zniósł zresztą :)
Ale sięgnąłem i dokonałem już w pełni świadomie, więc się nie liczy (liczyłoby się, gdybym np. w poście powyżej zrobił błędy ortograficzne, literówki itp.).
Mój kolega jest normalny i w sumie fajny. Druga dziewczyna, w której się podkochuję to jeszcze bardziej złożona bajeczka (zabujałem się, gdy była z moim najlepszym przyjacielem, potem oni się rozstali, nim jednak zadziałałem ona już miała nowego faceta i to jest bardzo poważne, razem przeszli przez jego raka.
Przyznam szczerze ( mam nadzieję, że rozbrajająco) - myślałam o tym, ale najzwyczajniej w świecie zabrakło mi chęci :) Tym bardziej, że jesteśmy tutaj w określonym, skromnym gronie, głosów będzie pewnie kilkanaście :) No i chyba jak się któregoś aktora szczególnie nie lubi, to raczej się wie, którego (tym bardziej, że można podać tylko jedną odpowiedź).
Nie ma Justyny Sieńczyłło (Bogny), Natalii Antoszczak (Martynki) oraz biologicznej matki Bożenki i jej brata - księdza.
No, ale możemy przymknąć na to oko. ;)
Nowa sonda. Która aktorka powinna zagrać partnerkę Pawła?
http://www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=622505&uid=487842
Głos poszedł na Pakulnis, która przynajmniej dobrze się trzyma, w przeciwieństwie do Pilaszewskiej, która tak się roztyła, że szok ;)
Skibińska! To jest bogini. Wiem, co mówię, widziałam ją kilka razy w teatrze, kasowała młodsze koleżanki. Na żywo wygląda lepiej niż na ekranie. Ma w sobie magnetyzm :) I klasę.
Trzepiecińska i Pieczyńska też fajne, chociaż nie przepadam za grą tej drugiej.
A pani Słoboda jest zjawiskowa, ale do doktora Lubicza w ogóle mi nie pasuje.
A ja kiedyś byłem na sztuce, w której Pieczyńska grała... kochankę "Cyrwusa" ;) Tylko to było właśnie wtedy, gdy zamiast Cyrwusa grał jego zmiennik, Karol Strassburger.
Nie mieli razem wspólnej sceny, to wychodzi na jaw pod koniec i nie wprost, wynika z mimiki (genialnej w tej scenie) Pieczyńskiej. Drugą parę kochanków grają... Wójcik i Bończak (w Klanie drugi mąż pani Steni swego czasu). Już w pierwszej scenie są nago na scenie, acz pod kołderką ;) Szuka ma tytuł "Prawda".