Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Szał Norberta

ocenił(a) serial na 10

W opisie dzisiejszego odcinka były takie zdania: "Ojciec Norberta dowiaduje się od Oli o
zaistniałej sytuacji i decyduje się złożyć synowi wizytę. Chłopak stara się przed nim ukrywać
rzeczywistość, ale kiedy orientuje się, że ojciec o wszystkim wie, wpada w szał."

Czy ten rozbity talerz to miał być ten SZAŁ? Czuję się oszukana.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Szał był wypisany na twarzy Norbiego, w psychologicznym aktorstwie pana Świderskiego.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Tak, to prawda. Czekałam, aż zrobi coś ojcu. Dziś naprawdę powiało grozą ^^

elfijka

Norbert znowu robi się straszny :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

W odcinku 3000. Ola, wybitna Agentka CBŚ i genialny więzień psychopata Norbi zaczną współpracować przy ściganiu jakiegoś mordercy. Oh, wati:

http://www.youtube.com/watch?v=pXJx5mORmMI

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Miłosz się ładnie natrzaskał :)

bzykus100

Hahahaha to jego "upicie się" to niezła komedia :D

ocenił(a) serial na 2
SugarDdevil

Przestańcie, zagrał to tak naturalnie... ale Boża to zmyślna dziewucha, od razu go zawiozła do "Pawłów", a już tam pan doktór mógł się nadać i rzec coś o zasadach panujących w jego domu, które to Miłoszek złamał... rozumiem, że w klanie Lubiczów nie można się ot tak napić, oczywiście za wyjątkiem koniaczku :)

ocenił(a) serial na 10
makagigi

Ciekawi mnie właśnie, jakie tam zasady niby panują. Przecież nie nawalił się u nich w domu ani przy nich. Teraz przez dwa odcinki Miłosz będzie się kajał i przed Bożenką i przed Pawłem.

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Zrobili aferę jakby młodzi ludzie normalnie się od czasu do czasu nie upili. Potraktowali go jakby przyszedł co najmniej wykwaszony albo po grzybach.

ocenił(a) serial na 4
makagigi

"zasady" są takie że pije się koniaczek, ewentualnie wino. Piwo jest dla plebsu, ot co :D

ocenił(a) serial na 2
andre_

No Maciek się też piwem Bartek upijał... ale w sumie on należy do tych gorszych Lubiczów także nie ma się co dziwić

ocenił(a) serial na 1
SugarDdevil

Ja czuję , że znów Bożenkę zdradzi , widać było , że podobała mu się ta blond laska (koleżanka kolegi ze studiów). Do śmiechu mnie rozbawiła rozmowa Miłoszka z Bożenką w jego iście sportowej furze: "Przejechałeś dwa razy na pomarańczowy" . Niezły z Miłosza pirat drogowy :)

ocenił(a) serial na 2
bzykus100

Też jestem pewna, że ją zdradzi. Mnie do śmiechu natomiast doprowadzały miny Bożeny w tym samochodzie... no mistrzyni

bzykus100

Hahahaha to była Andżelika :D Posyłała mu zalotne spojrzenia jak tylko go ujrzała. A Bożena jaka oburzona jego zachowaniem. Ona jest taka sztywna, że nie mogę aż uwierzyć!

ocenił(a) serial na 1
SugarDdevil

Dokładnie jest sztywna niczym w trumnie Kazimierz Górski.

bzykus100

Czy ona się kiedykolwiek upiła?

ocenił(a) serial na 1
SugarDdevil

W starych odcinkach wydaje mi się , że był epizod gdzie Bożenka nawaliła sie piwem. A jeśli chodzi o życie prywatne to chyba nie jest abstynentką. Ogólnie bez Ryśka ten serial spadł na psy i jeszcze ten denerwujący Olbrychski wszystko psuje. Całą sytuację ratuję Norbuś swoim nieprzewidywalnym zachowaniem. Mam nadzieję , że odwali coś konkretnego. Przewody hamulcowe już przecinał , może czas na bombę w samochodzie.

bzykus100

No, ale na imprezy to ona nie chodzi.
Dobrze, że Korbasa nie ma, bo nie mogłam znieść tego faceta. On i Arkadiusz to jedne z postaci w Klanie, które sprawiają, że ciśnienie mi skacze :/

ocenił(a) serial na 1
SugarDdevil

Mam takie same odczucia jak Ty.

ocenił(a) serial na 3
bzykus100

W 2006 r. Bożenka i koledzy zakładali klub młodzieżowy w piwnicy tego bloku, rozwiązano go własnie za alkohol. To było megazabawne, bo najpierw zwołano zebranie sąsiedzkie, na którym podejmowano decyzję o jego założeniu, część uczestników się temu przeciwstawiała, bo obawiali się hałasu itd., ale Rysiu w końcu przeforsował. Kilkanaście dni później jedna ze złośliwych sąsiadek przyszła do Rysia z wielką torbą z butelkami po piwie, a Bożenka, wezwana, by się wytłumaczyć, krzyknęła, i tu zacytuję dosłownie - "to normalna prowokacja!" ;) Potem, w trakcie rozmowy z kolegą, doszli do wniosku, że część z tych butelek może i rzeczywiście było od nich, ale większość sąsiadka musiała zebrać chodząc po śmietnikach ;)

ocenił(a) serial na 1
Awdar

Dokładnie , był taki epizod

ocenił(a) serial na 4
SugarDdevil

Ona sztywna, on drewniany. Grają tę "zakochaną" parę gorzej niż w szkolnym teatrzyku. I te dialogi , jezuuuu ...

ocenił(a) serial na 10
andre_

Ach, ta młodość! ;)

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Hehe, szał u Norberta przejawia się nie tak jak u większości - krzykiem i agresją, a niekontrolowanym ciskaniem zastawą stołową o podłogę:D Przypominam, że to już nie pierwszy raz kiedy Norbi w napadzie gniewu uszczuplił gospodarstwo domowe o parę talerzy.
BTW: nie oglądam i ciarki mnie przechodzą na widok takich produkcji jak Dlaczego ja, Trudne sprawy itd, ale mam nieodparte wrażenie, że poziom aktorstwa i scenariusza są na podobnym poziomie.

ocenił(a) serial na 10
maupka4321

Ale tu był raptem jeden talerz! A przecież mógł:
a) rzucić się na ojca i go zacząć okładać
b) rzucić się na ojca i zacząć go dusić
c) rzucić w ojca szklanką, a potem zrzucić rzeczy ze stołu
d) cisnąć talerzami i zrzucić wszystko ze stołu
e) cisnąć szklanką w ojca, zrzucić talerze ze stołu, zacząć (na zmianę) bić i dusić ojca.

ocenił(a) serial na 4
elfijka

f) zadzwonić do Olki i zagrozić że zabije ojca jeśli Ruda natychmiast się nie zjawi w "ich mieszkaniu"

ocenił(a) serial na 10
andre_

O, właśnie. To powinien zrobić e) i f) i to byłby prawdziwy SZAŁ.

elfijka

Najbardziej podoba mi się ostatnia propozycja:
"e) cisnąć szklanką w ojca, zrzucić talerze ze stołu, zacząć (na zmianę) bić i dusić ojca." :D