Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jest tylko "o to takie ciastko z kremem".

Awdar

ciocia Stasia miałaby problem z takim trudnym słowem :D ta kłótnia z Jeremiaszkiem to jakaś tragedia!

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Ale ten chłopiec chciał "z bitą śmietaną", a Stasia zinterpretowała to jako krem. Masakra.

elfijka

A tym chłopakom zaraz musiała dawać komórkę, bo im się wielce nudzi.

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Tak, wielcy znudzeni.
Ciekawi mnie też, jak daleko od Stasi i Jeremiasza jest ta cała cukiernia Wiesława, czy czasem nie jeżdżą do niej przez pół Warszawy ;)

ocenił(a) serial na 1
elfijka

Znudzeni byli po 10 sekundach - Stasia ma super wypasioną komórkę z wieloma grami. W Klanie wszędzie jest blisko. Jak sie Dropek zgubił to od razu to Cyrkowca, wszyscy koło siebie mieszkają. Stasia odbiera dzieci ze szkoły - jak te dzieciaki mają po 10 lat to sami nie mogą wrócić ze szkoły - autobusem czy tramwajem.

ocenił(a) serial na 10
malok1984

W klanie nikt nie jeździ komunikacją miejską. Taka ELYTA się do tego nie zniża.

Awdar

A ja myślałam że to ptyś.

ocenił(a) serial na 1
Awdar

W kalnie nie istnieje wiele słów. Czy słyszeliście tam kiedyś takie słowa jak:
- gej/homoseksualista (Agata nazwała to : "innej orientacji", to ma nazwę!)
- seks (Bożenka, Kamila,Olka: "to", "te sprawy".... jak dzieci)
- przekleństwa (tu nawet nie komentuję; każdemu się może czasem zdarzyć, to normalna część języka, w klanie nikomu się nie zdarzyło przez kilkanaście lat)

oprócz tego: bohaterowie nie mają zdaje się żadnych znajomości poza "klanem", nie mają poglądów politycznych (ale wydaje się, że mają religijne:D - Grażyna, Dorota), i nie mają kapci (po domu tylko w butach).

ocenił(a) serial na 3
maupka4321

Ponadto nie palą papierosów i nie mają problemów z forsą.

ocenił(a) serial na 4
Awdar

No jak nie mają problemów z forsą ? Jakiś czas temu Ruda chciała od rodziców drobne 200 tysięcy na mieszkanko to nie byli w stanie wysupłać ;)

Ale z papierosami to fakt, w realnym życiu ze 40 % pali, a w Klanie ? Chyba nikt.

ocenił(a) serial na 10
maupka4321

W żadnym z seriali nie mają kapci. Łażą w najnowszych nabytkach, tupiąc i stukając :)

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Kapcie jak kapcie ale w samych skarpetach to już w ogóle nikt i nigdy :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Nawet w domu trzeba być modnym :D

ocenił(a) serial na 1
maupka4321

Oprócz tego zaraz po przebudzeniu wkładają przepastne szlafroki do kostek, tak jakby spali w samych stringach i nie mogli pięciu metrów do kuchni czy łazienki pokonać tak jak wstali (o tym że śpią w pełnym makijażu już nie wspomnę).

Jeśli już uprawiają jakiś sport, to zawsze w pełnym rynsztunku rodem z najnowszej kolekcji Adidasa. Nikt nie biega w znoszonym dresie, stroje do ćwiczeń są wyprasowane w kancik.

Niesamowite zdolności do marketingu i zarządzania w tej rodzinie - każdy ma własny biznes (Moni, Jerzy, Paweł, Czesława Kot-Kurzawska, Elżunia, Agnieszka(fundacja), Anna Surmacz, Zyta).

Każdy dostaje pracę w ciągu kilku odcinków po skończeniu studiów, w ogóle znalezienie pracy w klanie to żaden problem - jak nie u rodzinki to u dalszej rodzinki; oczywiście każdy jest od razu na etacie, śmieciówki są poniżej godności Lubiczów. Praca niezgodna z wykształceniem w ogóle się nie zdarza (ok, ostatnio cyrk z tym pozerem w ASP).

Olka nosi ten sam szary garniturek już 2 rok!

ocenił(a) serial na 4
maupka4321

Może ma 10 takich samych garniturków, niczym bohater pewnego filmu sprzed lat ;)

ocenił(a) serial na 1
andre_

jakiego? Dexter's Laboratory?:D

ocenił(a) serial na 4
maupka4321

Ja to kojarzę z "Muchy", ale głowy nie dam.

ocenił(a) serial na 3
andre_

Było w kilku, kiedyś Marge Simpson prasowała Bartowi całą stertę identycznych zestawów ;)

maupka4321

Olka rzeczywiście ciągle zakłada szary garniturek.
Na egzamin też w nim poszła

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Może dlatego ma takie rwanie ;)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ukrywa tatuaż :P
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.iplsc.com/-/0001QOLN2CIKAS6G-C116.jp g&imgrefurl=http://www.pomponik.pl/plotki/news-tatuaze-kai-paschalskiej-z-klanu- oszpecila-sie,nId,630113&h=396&w=625&sz=107&tbnid=MDNvSey26KFabM:&tbnh=73&tbnw=1 15&zoom=1&usg=__wu7LVdZVgC963xoPIUdZ_Tdg9Wg=&docid=mag9mffIhKjWUM&sa=X&ei=0NdlUZ HNN8SDhQerlYCQCQ&ved=0CC8Q9QEwAA&dur=423

ocenił(a) serial na 10
eva502

Tkwię w szoku!!! :O

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ciekawe w czym będzie chodzić latem xD

ocenił(a) serial na 10
eva502

Też się właśnie zastanawiam :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Trzeba będzie nakręcić wątek, w którym Norbi porywa swoją ex- oznacza ją tymi tatuażami, niczym pies swoje terytorium.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Najpierw będzie musiał jakoś zdjąć ten jej "pancerny" szary garniturek ;)

ocenił(a) serial na 3
eva502

Scena, w której robi to za pomocą piły mechanicznej stałaby się z pewnością przebojem yt.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Truskawiecka masakra piła mechaniczną xD

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Tyle pomysłów się marnuje! Może wreszcie scenarzysta się tu czymś od nas zainspiruje :D

ocenił(a) serial na 3
elfijka

O matko! Ma jeszcze jeden: "pod pępkiem" XD

ocenił(a) serial na 4
eva502

Co to będzie jak nowy, porządny narzeczony go zobaczy ?

Ani chybi każe usunąć.

andre_

Od czego jest ojciec - chirurg plastyczny? :D

ocenił(a) serial na 4
eva502

Fuj ...

Jakoś nie kręcą mnie takie wielkie tatuaże u kobiet, coś małego, w fajnym miejscu ... ok, ale to ???

ocenił(a) serial na 1
andre_

Mi się podobają dziary, sama chcę sobie zrobić rękawki, ale jakieś ciekawe, a nie taki szajs jak ma ruda.

ocenił(a) serial na 3
anarchistt89

E tam, super ma dziary:) Wracając do wątku, w Klanie własciwie nigdy nie ogląda się TV. Wyjątkiem są sytuacje kiedy zaplanowany jest występ kogoś z zacnej rodziny Lubiczów np. wygrana Ryśka w audiotele, wywiad z Krysią i Elą po publikacji książki albo film o Maćku. (nagle na 1 planie pojawia się telewizor).
A co do braku problemów z pracą- dla mnie szczytem okazał się przeciętny studencina Norbi, który zostaje asystentem na uczelni i jeszcze otrzymuje służbowe mieszkanie. Lol to takie realne;D

ocenił(a) serial na 2
czarownica_kat

Nie zapominaj o stypendium w Portugali:)

czarownica_kat

Lubiczowie trzymają telewizor w szafie i wyciągają go raz na pół roku :C
Nie afiszują się z nim, żeby nie płacić abonamentu :P

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Nie wiem, nie wiem co z tym abonamentem, bo w odcinkach 1600... Krystyna i Olka mówiły pani Steni jak to super będzie mogła płacić abonament przez neta i Olka ją przyuczała.
(Chyba ze trzy razy była mowa o abonamencie - jak nie więcej).

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Mówiła o warunkach spłaty telewizorów domowych i firmowych ;)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Awdar, zaczynam podejrzewać, że robisz sobie notatki z Klanu:P

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Nie tylko, było o tym, że pani Stenia chce płacić abonament (niezła próba, scenarzyści) ;)

ocenił(a) serial na 3
andre_

http://kobieta.onet.pl/moda/stylizacja-gwiazd/kaja-paschalska-pojawila-sie-na-ga li-1000-razy-m-jak-milosc-jak-teraz-wyglada/e52h5

Vanessa100

a może to garnitur przynoszący szczęście?

maupka4321

W ''Klanie'' jak innych serialach nie istnieje słowo TABLETKA. Zawsze jeśli coś ich boli używają słowa 'proszek'. O co chodzi, czy tabletka to jakiś wulgaryzm w świecie klanu?

ocenił(a) serial na 2
LadyM

Czasami mówią też pastylka...

ocenił(a) serial na 5
Awdar

W "Klanie" jak też i w innych serialach laptopy mają nieskończenie działające baterie. Scen gdy któryś z bohaterów siedzi przy komputerze jest niewiele, ale nigdy nie pokazano by laptop był podpięty do prądu. Może tam już mają jakąś technologię przyszłości ;)

ocenił(a) serial na 1
pafffcio86

I zawsze jest to ten sam laptop, jakiś tani acerek. ;)

ocenił(a) serial na 10
Erroneous

Ej, kurde, mój acerek wcale nie był tani :P

Awdar

No i nie ma słowa herbata tylko "czaj" :)